Det är inte midsommar

Spread the love

I fredags hade vi kalas med våra gamla goda vänner Henrik och Christina. Det är alltid kul att sitta och “tjöta” med folk som känner en både utan och innan och som man aldrig behöver förställa sig för. Vi träffar dem inte så ofta just nu eftersom de inte bor så nära oss men det kommer snart att bli ändring på det och det ser jag fram emot. Eftersom Christina blivit vegetarian på gamla dar så tänkte jag att det här var en gång hon skulle slippa äta lax. Så vi hade varit på Pulsen i Flemingsberg och köpt burek som är en slags paj med filodeg varvad med ost. Sedan hade jag blandat Philadelphiaost med creme fraiche och blandat i våra hemgjorda torkade tomater, svarta oliver (som vi råkade köpa med kärnor), fetaostbitar och bitar med kronärtskocka. Detta bredde jag ovanpå den uppvärmda bureken. Och så sallad till. Men innan dess hade vi ätit små tortillabåtar fyllda med gubbröra och druckit öl och snaps till. Och innan dess så provade vi rosévinet vi köpte på vår Danmarks/Tysklandsresa. Ja, och så åt vi ost och kex innan vi avslutade med Svens berömda rabarberpaj med glass. Vi var rätt nöjda sen.

Det blev inte mycket sömn, och hjärnan satt ju inte helt centrerad när man vaknade till denna fantastiska strålande dag. Jag invigde presenterna jag fick av besökarna, och idag mer än någonsin kom de väl till pass.

Mina nya vattenflaskor

Det är tur att man har en pool att svalka sig i. Det gör ju att man kan jobba lite mer eftersom man vet att det finns svalka i närheten. Svalka och svalka, men 31,5 känns jättekallt när man är varm i kroppen.

Sven stack ner till båten. Han ville ta en liten tur och kolla om han kunde få GPS:en att funka. Jag satte på mig min gamla batikklänning och en virkat solhatt i bast. Så töntigt det bara kunde bli, men jag är stor nog att göra vad jag vill. Jag har egentligen inte en aning om vad jag gjorde hela tiden när Sven var borta men det blev mycket vattning, både av trädgården och mig själv.

Så fin blev blomkorgen från ICA Maxi
Närbild

Jag gav mig lite försiktigt på häcken mot gatan. Marianne, vår granne, är så sur på den för hon säger att hon inte ser våra rhododendron längre, men vi har klart färre rådjur i trädgården nu (typ inga alls). Eftersom jag inte kunde få ett klart besked på Internet om när den rätta tiden var att klippa så tog jag det lite försiktigt och klippte mest på toppen och det som stod ut mest. Jag får klippa mer i höst.

Avenbokshäcken vid gatan före
Avenbokshäcken vid gatan efter

När jag ändå hade börjat så kunde jag ju lika gärna fortsätta. Så nu klippte jag häcken vid poolen också. Det är inte så hög eftersom grannens tomt ligger så mycket lägre. Den höga delen av häcken får vi ta i morgon när poolskyddet är på så vi får rum med en stege.

Ny klippt häck mot grannen nedanför

Det är alltid skönt att få sätta sig ner och slappa när man slitit en hel dag. Varmt väder fortfarande och en kall öl och lite chips. Sen dags för middag.

Vi chillar på kvällen
Vi äter rester

När vi skulle tända en av lyktorna som har en stort glas som jag lagt en massa stenar i, så upptäckte vi att det hade spruckit i en alldeles jämn linje. Så det var bara att plocka bort det och få en lite lägre lykta bara. Men skumt var det.

Vi gör glasringar
Mysbelysning
Ytterligare mys med vår evighetsmarschall

Sven som hade fått sjöluft (?) orkade inte hålla sig vaken så länge. Själv lyckades jag stanna uppe till halv 1 innan jag damp i säng.

Sven håller sig knappt vaken

Sen var det nästa morgon och lika otroligt fint väder i dag också. Vi äter frukost och sedan sätter vi igång och klipper häcken mot grannen. Det finns egentligen ingen anledning att ha häcken så hög. Vi kan ändå inte skydda oss när de står på sin balkong, men vi vågade inte klippa ner den så mycket på en gång så det här får vara ett delmål. För oj vad luftigt det blev!

Vi kortar ner häcken mot “grannen”
Åh vilket väder!

Jag ville verkligen få ordning på baksida. Inte för att det är så stökigt där men det är ju inte särskilt mysigt heller. För två år sedan kämpade jag och gjorde ett jättefint tak till hammocken och jag satt där jättemycket för det är svalt på baksidan när det är skugga. Men det enda jag inte tänkt på var att vaxduken blektes så mycket. Och det är omöjligt att få tag på ett tak till en tvåmanshammock om man inte vill ha svart eller grått plasttak. Och det vill man inte, så det får väl bli att sy ett till, men då ska det vara i riktigt markistyg! Jag behövde i alla fall inte städa bland alla plastkrukorna i alla fall för det gjorde jag förra helgen. Puh!

Städat på baksidan
Alla krukor samlade på en plats
Hammocken med sitt blekta tak 🙁

Nästa katastrofområde var att ta hand om fontänen. Pumpen gick sönder i vintras. Vi brukar fylla på fullt med glykol i vattnet men tydligen inte tillräckligt efter att det hade regnat. Sen har den bara stått där. Nu skulle vi åka och köpa en ny pump. Sven ville till Hornback och jag till Bauhaus. Det blev Hornbach där vi köpte en helt fel pump, vilket vi märkte när vi kom hem och när vi surfade så såg vi att den fanns på Bauhaus men då var det stängt.

Jag ska bespara er en beskrivning över hur vattnet luktade och hur maskarna såg ut som legat i vattnet i flera månader. Sven hällde ut det på gatan för vi vågade inte vattna några blommor med det.

Här luktade det inte mumma

Jag ställde också ut min julklapp från jobbet i haciendan. Men nu var det så länge sedan jag provade den så jag minns inte hur den funkade. Hur jag än gör så får jag inte igång den och nu kan det alltså bara lysa i lila.

Min julklapp

När vi satt ute i kväll så såg himlen lite annorlunda ut. Det blåser ganska mycket men det är fortfarande varmt, 22 grader. Vi får väl se vad det blir för väder i morgon. Helt klart kommer det att gå mot sämre väder för det är midsommar på fredag, och då är det ju aldrig fint väder. Och eftersom vi är lediga på fredag så jobbar vi i morgon också. Därför sitter jag här och skriver, medan Sven jobbar.

Och hur blir vädret i morgon månne?

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.