Första semesterdagen

Spread the love

Supertaggad på första semesterdagen vaknade jag redan kl 6. Pigg var jag inte, men full av energi var tydligen hjärnan så att somna om var det inte tal om. Jag bestämde mig för att göra något som jag inte tyckte var så himla roligt, att blanda glasyr.

Jag har 14 lyktor som är skröjbrända och som ska glaseras i limegrön färg, men det är för lite glasyr kvar. Som tur är ligger det en påse med 1 kg glasyr och skräpar hemma. Men man ska hälla ner den i vatten och låta den svälla och därefter ska man sila den genom en extremt finmaskig sil, och det tar tid. Men tid hade jag ju…. Så när jag var klar med glasyrblandningen så doppade jag alla lyktorna. Nu ska jag bara torka ur dem i botten!

Jag silar glasyr
Jag silar glasyr
Glaserade ljuslyktor
Glaserade ljuslyktor
Ännu fler lyktor
Ännu fler lyktor

Till slut kom Sven uppstapplande, men då hade jag både duschat och stod i morgonrocken och målade uterummet. Och så åt vi frukost och satte sen i gång att måla.

Sven satte på takräcke för att vi ska kunna köpa panel. Tänk att det viktigaste verktyget nu för tiden är läsglasögonen!

Sven monterar takräcke
Sven monterar takräcke
Jag målar grönt
Jag målar grönt

Konstigt hur vädret kan vara så ombytligt. Ena sekunden strålande sol och nästa sekund så hällregnar det! Vi var i alla fall tvungna att åka i väg till Vårby Färghall och köpa vit färg till fönstren. Jag kände mig trygg när vi blev hjälpta av en snubbe med målarbyxor. Det är konstigt, förra veckan var det en kille i vanliga kläder och man litade inte alls på det han sa, men den här killen så ut som ett proffs, men jag har egentligen inte en aning om han kunde något. Hur som helst så rekommenderade han V-Mill som var en Alcro-färg som var smetig och bra men ändå med kort torktid (en förutsättning när man målar fönster!). Och så en pensel för 79:- och vi åkte hem och fortsatte. Skulle nu färgen leverera eller bara levra sig?

Alcros V-Mill
Alcros V-Mill
Funkade som en smäck!
Funkade som en smäck!

Jag vet inte om det var vår lilla paus i poolen men helt plötsligt blev mina ögon överkänsliga och började rinna. Det var soligt och vit färg, vilket inte är någon bra kombination. Jag löste det med ett par gamla solglasögon jag hittade. Plasten i bågarna var alldeles kladdig. Kan ju inte använda mina egna solglasögon för de är ju slipade för närsynthet, och det kan jag säga, är mitt minsta problem när jag målar, snarare tvärtom. Så här såg målaren ut:

Jag med massa glasögon
Jag med massa glasögon

Vid 6 kom Erik och Susanna. De hade varit på dop i Västerås. Efter ytterligare en stund kom Anna och så var hela familjen samlad. Vi satt i haciendan och hörde regnet komma och gå, komma och gå. Vi åt fläskytterfilé (igen) och färskpotatis och glass med varma björnbär till efterrätt.

20150712-220921.jpg

20150712-220931.jpg

20150712-220939.jpgDet blev inget bad och vid halv 11 stack Anna hem och vi andra satt väl och tjabbade en stund till innan vi gick och lade oss.

Nästa morgon var det STRÅLANDE SOL!!! Det blev ett morgondopp till frukost.

Det är sommar igen!
Det är sommar igen!

Efter det gick jag och ställde mig och målade igen. Sven gick ut på en upptäcksfärd för att höra varifrån ljudet av hyveln kom i från. I flera veckors tid har vi hört det både på kvällstid och i helgerna. Vi undrade om det kom från snickeriet nedanför. Bara så man vet, för det är ganska irriterande. Efter en lång stund kom han tillbaka och hade hittat källan. Långt bort vid Segeltorps centrum, på baksidan av ett hur stod en man och delade på plankor för att göra ett staket med smala spjälor. Sedan hyvlade han tydligen varje bit. Vi är fruktansvärt glada att vi inte är närmsta granne med honom.

Långt bort i horisonten finns ett blått hus, bakom det ligger huset som ska få nytt staket.
Långt bort i horisonten finns ett blått hus, bakom det ligger huset som ska få nytt staket.

När Erik och Susanna stack så ställde vi oss båda och målade. Två Sommar-program hann vi med, Robin Paulssons och Liza Marklunds, båda mycket “hörbara”.

Nu är det måndag morgon, och första “riktiga” semesterdagen. Jag är tidigt uppe som vanligt och ska nu gå ner och fylla ugnen! Som avslutning en lite rolig bild jag såg i tidningen.

Lindström är bäst!
Lindström är bäst!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.