Höststädning inomhus

Spread the love

Ända sedan jag började jobba med leverantörsreskontra har jag lurat i Sven att jag inte kan betala våra fakturor längre eftersom det skulle kunna finnas en risk att jag blandade ihop privata och jobbfakturor. Och det köpte han (!!!) och har sedan dess betalat alla våra räkningar. Problemet är bara att han är en administrativ katastrof, och “arkiverar” allt i högar här och där, som blir liggandes i evigheters evigheter. Och det är samma sak med pensionspapper, lönespecar (ja, vissa har börjat få det i posten igen av GDPR-skäl!), och…. Och så ska vi inte prata om alla anställningskontrakt och personlighetstest som visar vilken fantastiskt organiserad människa man är! Ni hör hur mycket semester jag behöver för att komma ikapp. Kan jag göra mig av med 15 flyttkartonger med böcker så ska jag nog kunna göra mig av med lite papper….

En av de äldsta sakerna jag städade bort.

Jag bodde ett år i USA mellan 1980-81 och det kan jag berätta massvis om en annan gång. Men för att hålla dem därhemma à jour med mina förehavanden så måste jag ju berätta vad jag gjorde och upplevde. Här har jag tydligen skickat hem en bok med bilder från New York där jag har petat in en massa oläsbara gula (?) pappersbitar där jag skrivit en massa dumheter. Jag kan tänka mig att alla ramlade ut när de öppnade boken upp och ner och sedan kan det inte ha varit lätt att tyda vilken lapp som hörde till vad.

Andra spännande saker jag sparat var originalmanuset till min fina WordResult manual som jag gjorde på uppdrag av en kund. Det var på den tiden när det fanns andra ordbehandlingsprogram än Word. Jag tex var väldigt förtjust i Word Perfect, som visade ett fönster nedanför texten med alla formateringar så att man enkelt kunde ändra i dem.

Originalet. Notera att jag rivit kanten på rubriken så att det inte ska bli en kant på kopian. Jag hade till och med ritat upp hur jag skulle skriva ut sidorna så att det gick att vika den på mitten och sidorna ändå kom rätt!
Och resultatet. Kan ni tänka er något så snyggt.

Jag valde att kasta OPT-manualen jag skrivit. Men det var mest för att jag inte har en aning om vad OPT är för något. Däremot har jag sparat två manualer för Excel och Word, där alla snabbkommandon tas upp. Jag är övertygad om att de fortfarande fungerar. Jag gjorde dem under det halvår jag jobbade på Telia Nättjänster och hade absolut nada att göra!

När man hållit på med datorer så länge som jag gjort, så har man gått igenom rätt mycket hårdvara. Jag tror mitt livs mest frustrerade ögonblick var när jag satt med 3 sönderplockade datorer framför mig och skulle ta de bästa grejerna ur alla för att göra en värstingdator, samtidigt som de andra två också skulle fungera. På den tiden byggde man sin egen dator, och installerade sin egen cd-rom, ljudkort mm. Så det fanns en hel del manualer att slänga. Fast egentligen borde de hamna på museum!

Baby AT, det låter något va?

Något som jag verkligen inte minns, fast det var mind-mapping, var mina enorma anteckningar från när jag pluggade data- och systemvetenskap. De är så fina att de borde ramas in. Och helt klart lätta att lära sig, med alla bilder och glada färger!

Facit till Ledarskap
Facit till att bli ett framgångsrikt företag
Projektmetodik

Ja, som ni märker så går det här inte speciellt snabbt heller. Och det blev ju inte bättre av att jag hittade en sak på Metropol Auktioner som var så häftig att jag verkligen vill ha den. Och så vann jag auktionen och blev tvungen att åka in till stan och hämta den. Och jag lovar att den var mycket tyngre och otympligare i verkligheten än vad den såg ut på bilden. Så det fick bli taxi hem. Men fin blev den, även om jag ska försöka hitta ett lite mer varmvitt ljus till den.

Lampa Lotus från Royal Copenhagen. Ingen annan ville ha den….

Och så var det dags att städa igen. Barnprylar ligger nere i förrådet i källaren (dit vi ska hamna så småningom), men ett och annat hittade vi här också. Som tex fotavtrycken som vi tog med oss när vi åkte till Fort Lauderdale med Svens jobb 1997. Det jag mest minns från den resan var att vårt bagage försvann i flera dar, så medan alla andra var ute så sightseeing så var vi på flygplatsen och letade efter våra väskor.

Det var inte bara fotmåtten vi hade samlat in.

Sen hittade jag lite andra saker som visade på mina barns kommande självförtroende å ena sidan, och talang å andra sidan. Ni kan ju gissa vad som är vilket!

Kompositören Erik
eller Tecknaren Anna

När man gör sig av med så mycket papper så blir det väldigt mycket över av tidskriftssamlare och pärmar, och det känns ju sjukt att behålla dem för då måste man ju sätta in något i dem…. och vips så är man där igen.

Det är mer papper än vad det ser ut!
Överblivna tidskriftssamlare
Överblivna pärmar
Och vad gör man med 2 ouppackade kuvertkartonger som Sven har ärvt från sin pappa. Vi kommer aldrig någonsin att skicka 500 brev med ovikta A4-papper….

Nå hur blev det då? Jo, tack, det blev en massa plats. Så mycket plats att vi kan flytta upp en massa från källarförrådet, som pussel mm, som borde finnas lättillgängligt. Och då kan man kanske få rum med sommarkläderna. Ja, man kanske till och med kommer in i förrådet.

Ena halvan av garderoben
Och andra halvan
Klädkammaren före…

Sen åkte jag iväg till IKEA och köpte ramar så jag kunde rama in de 3 tidningsurklipp som jag har haft sittandes på anslagstavlan så länge som sedan 2007 (det äldsta!). Jag borde fotat dem innan de hamnade i en ram med speglande glas! Jag älskar bilderna!

Den nya tavelhörnan
En bild ur Aisopos fabler bearbetade av Beverley Naidoo med bilder (den här är fantastisk!!!) av Piet Grobier. Klipp från SvD 28/3 2011
Festival i lera. 69 berättelser sammanfattar det animerade filmåret 2006. SvD 12/1 2007!!!
Och så omslaget som faktiskt gav DN pris för finaste omslaget. Det är från 2014 och det är underbart!
Det senaste tillskottet i vardagsrummet!

Ja, och så var det väl bara en sak kvar då. Ytterligare en fåtölj. Det blev lite tomt i vardagsrummet när vi lämnade de andra två fåtöljerna till tapetseraren. Så jag tänkte en lite lägre stol, och den här fick jag tips om. Kl 15.19 idag hade jag en puls på 200, när folk bjöd så att tiden började om med nya 3 minuter… Men jag fick den och jag åkte omgående och hämtade den. Inte fanns det några fläckar på den här fåtöljen inte. Den behöver överhuvudtaget inte kläs om alls. Och superbekväm är den också!

I morgon är det min sista semesterdag. Tänk om jag bara skulle slappa lite!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.