Och det blev morgon den andra dagen…

Spread the love

Och så var det tisdag och den andra semesterdagen. Jag hade då inte träningsvärk som de andra två som hade sprungit upp och ner för de tre trapporna igår kväll när de fick för sig att tömma hela släpet. Men jag såg framför mig den totala katastrofen. Hur skulle det gå att få upp allt för trapporna? Vi hade hyrt in två flytt”gubbar” som skulle komma kl 10.00. Vi var där redan kl 9.00.

Den proppfulla lastbilen

Vi fångade köksbordet när vi öppnade dörrarna och även skrivbordsskivan. Resten stod stadigt. Jag plockade loss allt för att hinna frigöra de stora tunga möblerna innan hjälpen kom. Vid 10 var vi framme vid sofforna.

Vardagsrummet
Så var det fullt i vardagsrummet
Så här såg det ut när vi gick…

Jag lovar, jag skulle inte känna igen någon av killarna som bar upp sakerna från Stadsbudet. De var här i typ 35 minuter och sen var allt uppe. Synd om Sven som inte hade tagit reda på att minimidebiteringen var för 2 timmar. Då hade han och Anna kunnat sitta hemma i går kväll och slappa precis som jag!

Sovrummet före sängen
Sovrummet när vi lämnade Anna

Min uppgift var att plocka upp allt i köket. Det kan tyckas vara en enkel uppgift när Anna kastat alla torrvaror sedan hon upptäckt mjölbaggar när hon städade, och när det visar sig att hon äger endast 5 tallrikar, men tro mig, värmeljus har hon desto flera, och ljusstakar… Men hon har också en himla bra smak när det gäller porslin, eller hur?

Snygga koppar

Sven slet med att montera och hänga upp saker. Det var lite svårt när skruvdragaren laddade ur hela tiden!

Matrummet
Sven skruvar
Så klart som det kan bli just nu!

Bland det tråkigaste vi gjorde, var att hänga upp alla kläder som Anna inte använder i hennes nymålade och nytapetserade walk-in-closet (som vi har kämpat med!!!).

Absolut inte alla kläder

Och Anna ägnade sig åt att försöka få in alla badrumssaker i ett badrum som var hälften så stort som det gamla, och som inte hade lika många skåp.

Jag tänker INTE köpa någon mer Body Shop-kalender till Anna!

Vi fick främmande medan vi packade upp. Vi hade öppet ut till balkongen, där Anna hängde upp tvätt. Hon hade sett fram så enormt mycket emot att ha en egen tvättmaskin i lägenheten, så hon hade samlat tvätt i flera veckor. Vi testade maskinen gång på gång på gång. Plötsligt var det ett himla liv och ute på balkongen satt blåmesungar och skrek i högan sky. Ja, så himla snabb är man ju inte med kameran, men en satt i alla fall kvar!

Blåmesunge

Anna ville att jag skulle göra en hel blogg om saker som hon kastade. Det får hon göra själv, men här kommer tre saker som hon inte längre behöver!

Sin radio i ankformat
Sin gummianka från Vattenfestivalen som hon inte ens var på. (Den spar hon till Ingela, som vi har fått för oss samlar på såna…)
Sin älskade gorilla

Den sista prylen fattade vi aldrig varför Anna var så förtjust i. En gång när hon var så liten så att hon inte ens kunde säga gorilla (2-3 år) var hon helt förstörd för att den hade kommit bort. När vi äntligen förstod vad det var hon saknade, och hittade den igen så frågade vi varför hon tyckte så mycket om den. Det visade sig att den hade en vass kant i botten som var jättebra att använda om man ville ta bort smuts under naglarna!

Gunilla Dahlgrens fruntimmer

Igår berättade jag om kortet som vi köpte. Det andra har vi fortfarande inte hittat, men det har suttit på Annas dörr sedan många år tillbaka. Kortet säger något som att “Jag har min egen ordning, allting ligger överst” typ. Nå det kommer väl fram till slut.

Vid två-tiden var vi jättehungriga och Anna ville testa på den nya kedjan (som vad vi vet bara har en restaurang) så det var dags för HAPPY CHICKEN igen. Den här gången var jag vis och tog en rätt med bara två kycklingbitar!

Happy Chicken (brödet fyller ingen funktion)

När vi ändå var i centrum så kunde vi ju passa på att smyga in på den rörigaste av alla Jysk-butiker i Stockholm. Nu var det ännu värre eftersom de höll på att ta upp ett stort hål i golvet och kommer att bila fram till november. Stackars personal, det gick inte att prata vid kassan ens. Där kollade vi på en liten möbel till balkongen och de hade 20% på utställningsex, så vi slog till!

Till balkongen

Medan Sven sprang in på Coop för att köpa grädde och socker till jordgubbarna han köpt så väntade vi utanför till många förbipasserandes stora förtjusning!

Rastplats

Och så här fint blev det på balkongen.

Ingen idé att köpa blommor till någon som ska vara borta hela sommaren. Då får man väl bara åka dit och vattna hela tiden!

Man lär sig lite varje dag, brukar jag säga, men det här visste jag inte om min dotter. Men idén är för all del inte dum. Att jag inte tänkte på detta själv när jag var i den åldern!

Raggningshjälp

Och så måste vi ju ha en bild på Anna utanför sin nya lägenhet förstås!

Anna på Trollesundsvägen

Vid 5 stack vi äntligen hem, för att mysa. Men såna är ju inte vi, utan först lastade vi ur lastbilen på flyttkartonger mm och sen åkte Sven och lämnade tillbaka den. Jag följde inte med och skjutsade honom tillbaka för släpet stod i vägen. Synd där med tanke på att regnet bara vräkte ner, men det var ju bara en 10 minuters promenad för oss som nästan bor granne med alla bilaffärerna på Smista allé. Sen fikade vi i alla fall, men bestämde oss för att bada senare till förmån för ett besök på Hornbach. Där handlade till våra senaste projekt. Sven ska gjuta en mur och så ska vi göra en fin installation runt den senaste rosen.

Här ska pysslas!

Jag hann i alla fall göra lite fint inför brevbärarens besök i morgon. Hoppas att hen blir glad!

Välkommen!

Det var ovanligt varmt vid halv 10 när vi äntligen fick ett kvällsdopp. Det var det första sedan i fredags.

Ovanligt varmt för att vara denna första semestervecka!

Sven ligger nu och sover i soffan framför TV:n (hur han nu kan göra detta när de visar Özz Nujens (Åh, vad den karln kan skrika) show?) och jag skriver ner dagens händelser.

I morgon ska vi bara vara, och gjuta mur, rensa rabatter, klippa gräset…. osv Håll tummarna för upphåll!

 

,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.