Påskpyssel

Spread the love

Vi bestämde redan i höstas att till påsk skulle vi sätta igång poolen i år. Men med det väder som har varit så hittar vi inte ens fram till poolen för all snö!

På Påskafton är vädret för fint för att vi ska kunna sitta inne och bygga datorer längre. Det finns trots all snön massvis att göra utomhus. Vi börjar med att avtäcka poolen och se hur vattnet ser ut. Något vatten ser vi inte men väl en himla massa is!

Vi öppnar upp och inspekterar

Vi vet inte om det är bottenfruset eller om det är en 3 dm tjock ispropp med vatten under. Men tinat är det inte. Det är fruktansvärt mycket skräp i poolen. Jag vet att det blåste ner precis när vi hade stängt poolen men det verkar som om det blåst in i efterhand efter att vattnet frusit.

Och nere i poolen ser jag något konstigt. Det är något som ligger infruset i isen. Det är en liten mus. Antagligen låg den och dog där och kroppsvärmen (eller förruttnelseprocessen) gjorde att den sjönk ner i isen. Vi sätter Erik på att hugga loss den. Det är det man har barn till. När han får loss isbiten så går den i två bitar och musen tappar huvudet. Då tycker inte Erik att det är så roligt längre.

Vad kan det där vara då?
Erik “rensar” poolen
Så nu är det “rent” igen!

Nästa dag hade solen lyckats göra lite sprickor i isen men det var allt. Och eftersom vi inte vill ha in alla löven i reningsverket så kan vi inte hälla i mer vatten och sätta igång pumpen, så det blir bara att vänta tills den här gigantiska isklumpen smälter…

Solen spräcker isen
Det är bara att vänta tills det tinar!

I solen är det varmt i alla fall om man sitter nära väggen. Entrétrappan är helgens favorit!

Det är varmt i solen

Men det är bara tills vi plockat fram den nya utemöbeln! Den ska egentligen stå på framsidan utanför köket, men där står redan en möbel som vi ska kassera, och vi måste nog vänta på att all is på presseningen tinar innan vi kan få loss den och flytta den. Så tills vidare får den nya möbeln stå på framsidan i solen där den gör mest nytta!

Vår nya utemöbel
Snön smälter sakta

Faktum är att det är så varmt att vi bestämmer oss för att äta påsklunchen utomhus idag. Vi pimpar utemöbeln lite.

Vi lägger på påskduken
Det är dags för påskmiddag
Första måltiden utomhus i år

Och hur ser det ut i trädgården då? Finns det något hopp om liv i rabatterna i år? Med nattemperaturer på en massa minusgrader, och dagstemperaturer som inte går så långt över nollan heller, så tar det tid innan snön smälter.

Rabatterna är inte roliga
Rosorna har förstörts i vinter
Jag sprider ut snön så att den ska smälta

Men lite saker hittar jag i alla fall!

Titta en julros sticker fram!

Den här har troligtvis blommat på sedan i december men eftersom det varit så mycket snö så har man inte kunna se den. Som tur är kommer det att blomma länge ännu. Och jag har fler julrosor!

En lila julros full med knoppar!

Och långt nere i jorden hittade jag en hyacint. Jag fyller på varje vår med julens hyacinter så det blir fler och fler varje år.

Och en hyacint som börjar sticka upp!

Krukorna som jag gjorde och satte på den stora stubben har varit svåra att plocka bort eftersom jag har skruvat fast dem så att inte ska kunna stjäla dem, men skruvarna fastnar. Så krukorna har fått stå kvar. Jag vet att man inte ska ha lerkrukor ute men det är bara en som har spruckit och nu håller den verkligen på att falla sönder helt. Det blir till att göra en ny!

Nu är krukan ohjälpligt trasig

Kejsarkronorna är de första riktiga blommorna som kommer upp i trädgården. Förra året frös de för att det blev så kallt och snöigt i april. I år hoppas jag att de får blomma ordentligt!

Kejsarkronorna sticker upp bland löven och luktar illa
Man kan verkligen se att de har vuxit under dagen
Kejsarkronorna är de första riktiga blommorna i trädgården

En sak som vi ska fixa under våren är att bygga ett nytt staket. Dels har en stor tuja ramlat under vintern och tippat staketet, men sedan är det så genomruttet. Det tråkiga är dock att plätten utanför vårt staket som vi försöker att sköta, används som parkeringsplats och folk kör där hela tiden så det blir aldrig något gräs där och leran stänker upp på staketet hela tiden. Det är inte så himla kul att bygga ett nytt dyrt staket om det kommer att se ut så här hela tiden.

Vi skulle vilja byta staket men….
Hur roligt är det när grannarna stänker ner det med lera

I morgon hoppas vi på ytterligare en fin vårdag. Nu när bilarna är tvättade och poolplåtarna är bortplockade och vi har kommit igång med vårstädningen så kan det bara bli mer gjort om vi får ytterligare en fin dag.

Glad påsk!

Det enda påskpyntet vi har hemma

 

,,,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.