Turistpaus

Spread the love

Och så var det måndag den andra veckan. Jag, som spenderade en stor del av eftermiddagen igår med att “matta ner” den fabriksmålade dörren till uterummet för att kunna måla den, var extremt ivrig att få gå på med den gröna färgen. Så på att jag gick ut och målade den redan före frukost. Jag hade redan målat första lagret igår, men det täckte ju inte alls. Men nu så! Och så bra var ju det att det började regna när jag höll på. Men som tur var regnade det rakt ner (här är vi glada för det lilla), så det kom inga stänk på dörren. Så här bra blev det till slut (ja, jag vet att blecket är kvar men vi upptäckte att det inte var fastspikat så vi måste fixa det först!

Nu är allt grönt, som ska vara grönt!
Nu är allt grönt, som ska vara grönt!

Efter frukost så stack vi in till stan. Det var dags att leka turist!

Sven på tunnelbanan
Sven på tunnelbanan

Vi gick av vid Zinkensdamm för att gå Hornsgatan fram. Vi hittade våra rengöringstabletter till kaffebryggaren, så vi kan kryssa över sista saken på inköpslistan. Sen gick vi gatan fram och såg en ny butik som hette Rym. Där var det bara en massa egendesignade saker. Det här var väl de roligaste sakerna vi såg.

IMG_2186
Idé på hur man ska fixa snygga amplar

Av någon anledning så börjar Sven tycka att det är mycket saker som ska det ska bäras på. Det är 2 mobiler, plånbok, nycklar, pennor bland annat. Han har börjat sukta avundsjukt på min handväska. Fast det är ju alltid jag som får gå omkring och bära på alla saker när vi är ute. Vi hamnade i en väskaffär och kollade in om det fanns något “manligt”. Och ut ur butiken kom han som en ny man.

Så nu är allt på plats!
Så nu är allt på plats!

Sen gick vi vidare och nästa stopp var vid Mariatorget. Märkligt det där att det kostar 5:- om man är tjej, men för killar är det gratis!

Pitstop
Pitstop
Fast jag kände mer att jag behövde luft
Fast jag kände mer att jag behövde luft

Efter att ha gått St Paulsgatan upp (jag ser till att vi går förbi alla mina favoritaffärer, och här ligger Tygverkstan), så hamnade vi på Götgatan. Efter en detour upp till Mosebacken hamnade vi vid Slussen där jag alltid velat äta med utsikt över Slussen. Vi hamnade nog lite fel men det är vi glada över för Ekens restaurang serverade röding med dillblandat potatismos och stuvad spenat och det var sååå gott. Och så tog vi ett glas vitt vin till, för det är ju semesterlyx att vara lite på kanelen redan vid lunch.

Ekens restaurang vid Slussen
Ekens restaurang vid Slussen
Och utsikten från fönstret
Och utsikten från fönstret
Se så bra det går att hänga jackan över väskan!
Se så bra det går att hänga jackan över väskan!

Sen gick vi vidare in mot stan. Vi tog Österlånggatan, för den har betydligt färre turister än Västerlånggatan. Och så himla häftiga affärer. När man ser en sån här bricka hänga utanför affären så kan man inte låta bli att gå in!

Coola ugglor
Coola ugglor

I nästa butik fanns det så mycket inspirerande pappersartiklar. Jag köpte en present till min lillasyster. Kanske inte en helt typisk sak till en nästan 50-åring men jag hoppas att hon fortfarande har kvar intresset! (Hon har inte fått presenten än så därför måste jag vara lite kryptisk!)

Blå Gungan
Blå Gungan

På andra sidan gatan hittade vi en butik som sålde lite udda tavlor.

Gosedjur i Andy Warholtappning
Gosedjur i Andy Warholtappning

Så kom vi fram till Slottsbacken där vi skulle föreviga varann. Fotogeniet Sven var inga problem, men det var inte lika lätt att fånga en bra bild av mig!

Sven på Slottsbacken
Sven på Slottsbacken
Jag utan hals på Slottsbacken
Jag utan hals på Slottsbacken

Nytt försök

Jag med halva BH:n synlig på Slottsbacken
Jag med halva BH:n synlig på Slottsbacken

Nytt försök

Jag ser ordentlig ut
Jag ser ordentlig ut
Närbild är kanske bäst
Närbild är kanske bäst

Sen hamnade vi i Kungsträdgården på vägen till Mood-gallerian. Där stod en snubbe och fixade till mängder med såpbubblor och ungarna jagade dem. Jag tror inte att den lilla tjejen i rött behöver göra något mer på sin semester, för dagen toppades av att hon fick hjälpa till att fixa bubblor sen!

Såpbubblor i Kungsträdgården
Såpbubblor i Kungsträdgården
Och barnen jagar efter dem
Och barnen jagar efter dem

Innan vi kom fram till Moodgallerian så gick vi över gatan till Paus-butiken för att kolla efter Sonos. Där blev vi sittandes och fick en riktig säljshow och gick nästan ut ur butiken med häftiga högtalare och en ny förstärkare (och Sven hade fått bestämma). Själv var jag mest fascinerad över att jag inte kände till att Toto hade gjort en sån superlåt som I will remember!

Vi tar en paus
Vi tar en paus

Målet i Mood-gallerian var att titta på Leilas butik. Eftersom hon pratat om den i sitt Sommar-program så tänkte jag att det var bäst att visa hur “konceptet” såg ut i verkligheten. Men vi gick även in i inredningsbutiken också.

Snygg matta, men för stor
Snygg matta, men för stor
Leilas butik
Leilas butik
Häftiga amplar
Häftiga amplar

Och så bar kosan iväg till Bruka vid NK. Där säljer de korgfåtöljer och vi vill ju ha det i uterummet. Så vi kollade utbudet som bestod av en enda fåtölj, så det var ju enkelt. Och himla bekväm var den också!

Sven i fåtöljen
Sven i fåtöljen
Jag i fåtöljen
Jag i fåtöljen
Ingen i fåtöljen
Ingen i fåtöljen

Och så var vi på NK och då kan man ju lika gärna gå förbi deras tygavdelning när man ändå är där…. Det bästa tyget till kökssoffan, var det här tyget. Fördelen är att det fanns både i grönt, blått och grått. Det är så himla svårt att bestämma sig. Nu har jag ju gjort två stycken plädar som vi skulle ha i uterummet och båda är blåa, men jag börjar backa lite nu. Blått är inte min intredningsfärg.

Tyg till kökssoffan?
Tyg till kökssoffan?

Vi avslutade vår vistelse i stan med en fika på källarvåningen på NK. (Det är inte sant för jag köpte två toppar på Joy, och vi var på både Gallerix och Claes Ohlson sen men det kändes som ett avslut.)

Världens godaste kopp kaffe. Men vi kan inte fatta hur man frivilligt vill förstöra sitt utseende. Tjejen i kassan som ju inte kan vara mycket äldre än 20 hade redan fyllt läpparna så att de hängde, och den solbränna hon sprutat på sig såg inte så naturlig ut, och det gjorde inte ögonfransarna heller. Vad är det egentligen för fel på att se ut som man gör, och inte försöka se ut som alla andra. Hon var ju hur söt som helst som det var!

Sven handlar på NK
Sven handlar på NK
Dags att åka hem
Dags att åka hem

Åh, vad vi redan längtade hem att få fortsätta fixa. Tänk vad en liten paus kan göra för inspirationen! Sven började konstruera spröjsen som vi ska sätta på de 4 fönstren mot björken. Och jag fortsatte med det evinnerliga målandet, men inte förrän vi hade tagit ett långt dopp i poolen. Man måste ju passa på de få gånger som solen lyser och man inte blir blåfrusen när man går upp.

I morgon blir det bara fixa, för nu är vi mätta på nya intryck! Såna är vi!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.