Vi bränner fett på farmor

Spread the love

Helgen den 9 mars hade vi bjudit upp farmor Yvonne för att gå på Vårsalongen på Liljevalchs och äta god middag på Långbro Värdshus. Allt var bestämt. Och sen bestämde sig Anna för att ta ledigt från Linköping och hänga på. Programmet passade henne perfekt.

Det är trångt vid frukostbordet igen.

VId 10-tiden kom farmor redo för en heldag på stan.

Farmor och Anna provar nya hallmöbeln

Vi åkte ut till Djurgården för att titta på Vårsalongen på Liljevalchs. Och i år var det väldigt hög kvalitet på allt, med många oljemålningar och annat fint. Deras filmdel, var väl mindre intressant… Här kommer ett smakprov på lite kul och fina verk.

Den stickade hunden
Ytterligare ett gosedjur
Applikationstavla
Den finaste tavlan på hela utställningen
Den finaste bilden på ungdomssalongen

Vi skulle äta fint till kvällen så lunchen fick bli lite mer frugal.

Lätt lunch
Korv med bröd

Sen var frågan om vi skulle titta på Munch på Tielska galleriet eller om vi skulle gå och shoppa. Svårt val när han ju i stort sett bara gjort en enda tavla fast i en himla massa versioner. Det fick bli shopping! Sven släppte av oss på Strandvägen och åkte och parkerade bilen.

Vi gör stan!
Anna i finsoffan på Svenskt Tenn
Yvonne i finstolen

Vi fortsatte till Norrgavel, men eftersom de var så sura när jag plåtade sist så fick det vara. Men däremot hittade vi både en bra hylla till hallen och en fin pall och ett litet bord. Men vi ville inte släpa på allt så vi får köpa det en annan dag….

Yvonne hade inte shoppat i Stockholm på länge så det var roligt att släpa in henne på Lexington och Oscar & Clothilde. Själv var jag mest nöjd med att jag inte gick på utetoan utanför Gröna Lund utan väntade för att få den här upplevelsen:

Toaletten på Oscar & Clothilde

Sedan tyckte vi det var dags att visa Illums Bolighus. Vi tog genvägen genom Mood-gallerian (puh!)

Illums Bolighus, I love it!

Äntligen fick jag ta en bild av mina favoritljusstakar som jag är ensam om att gilla!

Mina favvisljusstakar

Vi var tvungna att fylla på lite ny energi för att orka hem! På Coffehouse by George i PK-huset drack vi en väldigt god latte!

En kaffepaus för trötta fötter och själar

Kl 5 hade vi bokat bord på Långbro Värdshus. Sven släppte av oss och åkte sen hem med bilen och lyckades ta sig tillbaka på nytt världsrekord, 13 minuter.

Långbro Värdshus

Vi andra provade drinkmenyn medan vi väntade. Sen var det dags att välja mat. Anna och jag tog kött medan Sven och Yvonne tog fisk. Alla tyckte att de valt rätt rätt, vilket visar hur nöjda vi var och hur gott det var.

 

Fördrinken var god
Jag och Anna
Alla beställde rätt rätt!
Vi är mätta!

Efter det fick vi en skön promenad hem. Jag antar att det blir Melodifestival i kväll eftersom det Yvonne och Anna gärna vill titta. Jag får väl stå ut!

,,,

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.