Projekt

De som ägde huset före oss hade bara bott här i 1,5 år. Innan var det faktiskt en klasskamrat till Erik som bodde här och han hade faktiskt sovit i huset innan vi flyttade hit, och även jag hade varit inne i hallen.

Men från början byggdes huset av en herre, som var och hälsade på oss en gång. Han var helt extatisk av att få gå runt, men lite fick jag ur honom, som att garageportarna var fraktade hit från Spanien tex. Han berättade att det var flera av hans kompisar som byggde hus här samtidigt. Man kan se det på det här huset tex på Bergsvägen 4.

Bergsvägen 4, Segeltorp

Vårt hus var nog väldigt fint från början med väldigt speciell parkett i vardagsrummen och sovrummen mm, men under åren så tror jag att det har fått förfalla, och den senaste renoveringen utav den tidigare ägaren var en ren ytskiktsrenovering där all fin parkett doldes av billigt golv från Bauhaus, och alla dörrar byttes ut mot billiga MDF-dörrar osv.

När vi flyttade in kändes det jobbigt att det var nyrenoverat, när det var så olikt det vi tyckte om. Jag kämpade i 3 år för att få tapetsera om i vardagsrummet. Men de största renoveringen var att göra hela källaren beboelig. Köket stod sen på tur men fördröjdes ett år på grund av att våra grannar sprängde sönder hela den nyrenoverade källaren, som sen måste göras om. Och när vi ändå fick bekosta de flesta reparationerna utomhus själva passade vi på att unna oss en pool, för ska man lägga ut pengar själv så ska det bli en uppenbar förbättring.

Det senaste vi gjort är att bygga till ett uterum utanför vårt vardagsrum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.