Källarprojektet

Det största katastrofområdet i huset var källaren. Med sina vitmålade pizzaväggar och gula eller blåa betonggolv med flingor i var det inte speciellt mysigt. Vi sålde pingisbordet på blocket och ställde ner vår nyinköpta soffa inte fick plats i nya huset nere i gillestugan men vi använde den inte. Vi sprang bara snabbt ner och duschade och slängde in en och annan tvättmaskin. Temperaturen i källaren höll ca 16 grader.

Gillestugan där pingisbordet stod

Valvet mellan gillestuga och tvättstugan

“Tvättstugan”

Tvättstugan i riktning mot garage (pingisbordet inte sålt ännu)

Tvättstugan i riktning mot trappan

Duschen

Vi dividerade fram och tillbaka om vi skulle behålla det som det var eller göra något ordentligt av källaren. Det skulle bli ett väldigt stort projekt, så vi tänkte i många år men i januari 2009 bestämde vi oss äntligen. Då hade vi äntligen kommit fram till en ritning som skulle passa. Vi skulle göra om tvättstugan, gillestugan och badrummet samt bastun. Som bonus fick vi också ett nytt förråd då vi minskade ner garageytan.

Sven mäter ut var väggarna ska vara

I april satte man igång och höll på till i augusti. Det går inte att med ord beskriva hur fruktansvärt dammigt det blev när de bilade bort det gamla betonggolvet och isolerade och la dit värmeslingor, samt drog om avloppet till badrummet. Det känns som om en tredjedel av tiden gick åt till att rätta till saker som blivit fel på grund av att arbetsledaren pratade med oss men inte med sina hantverkare. Det var mycket frustrerande.

Gillestugan

Tvättstugan mot trappan

Tvättstugan mot gillestugan

Under bastun fanns det berg
Det var lite läskigt att åka iväg över midsommar med 4 stora hål in till källaren. Det finns ju smala inbrottstjuvar också.

I mitten av juli så kunde man äntligen se att det började bli finare än det tidigare var. Själva åkte vi som skottspolar fram och tillbaka mellan olika byggvaruhus och handlade saker. Vi hade sån tur att man passade på att lägga ner Silvan-butiken i Kungens Kurva, så vi köpte diskbänkar, toa, bastudörr och en massa annat för nästan ingenting. Och hela haciendan var full med kakel och klinker och virke. Det var totalt omöjligt att vistas där den sommaren, vilket var väldigt tråkigt eftersom vi i stort sett bor där under hela våren, sommaren och hösten.

Trappen upp till övervåningen

 

Gillestugan inrett i IKEA 2009
Gillestugan mot badrummet och tvättstugan

Duschdelen

 

Förrådet

Den 16 augusti 2009 hade vi invigningsfest i källaren för släkten. Och ett år senare sprängde våra grannar sönder den!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.