Maj 2012

Den här helgen var full av aktiviteter! Sven ägnade väl den mesta tiden åt att gjuta och jag gjorde allt annat :-)!

Eftersom vi för 3:e gången ska bygga om badrummet i källaren så var jag uppe tidigt på morgonen och tömte gillestugan på allt. Jag passade på att plocka upp alla växter vi har hållt levande under vintern med blomlampor och de lökar jag planterat.

Begoniaknölarna har tagit sig i år igen
Min svarta kalla behövde bara komma ner i jorden så satte den fart
Likaså den afrikanska liljan

Vi hade ju ledigt första maj och då blev det också en hel del gjort. Bland annat oljade jag in alla stockarna i Haciendan och även de fina bambulamporna som vi köpte förra året och som Sven elektrifierade sedan. Tyvärr har de möglat när de hängde ute men skam den som ger sig. Med en tandborste och en skål med Klorin tvättade jag av dem. Därefter oljade jag in även dessa med en mycket smal pensel. Det tog sin lilla tid men var definitivt värt besväret!

Bambulamporna är inoljade

En annan sak som jag ägnade mig åt (jag tycker att göra saker som gör stor skillnad och som syns) var att äntligen måla balkongdörren som varit vit ända sen vi köpte den. Jag passade även på att måla om den andra altandörren som bara var målad en gång och som hade blekts otroligt. Nu har de samma färg i alla fall.

Äntligen är den "nya" balkongdörren målad i grönt

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.