Adventspimpning

Innan snön kommer på vintern så är det så himla mörkt ute, och då hjälper det att man får tända adventsbelysningen. Jag har inga problem med att göra det lite tidigare, för vi har inga oranga plastrenar med tomteluvor som lyser i vår trädgård. Det finns det andra i området som har…

Så nu har allt letats fram och kommit på plats. Naturligtvis är allt finare i verkligheten än vad det blir på bild.

Köksstaken

Vi hittade en ljusstake i Järnia-reklamen som såg ut att passa perfekt i vårt nya kök. Den var gjort i brunt trä (dock inte teak) och svart metall, men när vi åkte hela vägen till Tyresö, där den närmaste Järnia-butiken ligger, så var den ju inte lika fin i verkligheten. Så vår “gamla” stake får duga. Vi slet rätt länge för att hitta den!

Ljusstaken i Eriks rum mot gatan

I Eriks rum står våra gamla skinnsoffor och där har vi andra ljusstakar i svart metall,  och då passade det så fint med den här ljusstaken som vi hittade för några år sedan, minns inte var…

Våra IKEA-stakar i vardagsrummet

De här ljusstakarna fick vi vänta länge på! Jag såg dem först på IKEA och berättade för Sven. När vi åkte dit nästa gång var de totalt slutsålda och skulle inte komma in något mer den säsongen. Gissa vem som hängde på låset när det var dags för julvarorna året efter, och här står de nu och är modernt pampiga!

Julstjärnan i vardagsrummet med de nya gardinerna på plats

Problemet med julsaker är att man inte minns vad man har nerstoppat i kartongerna på vinden. Jag vet att vi förra året köpte två nya stjärnor att ha i två av fönstren i vardagsrummet. När vi kom hem var det fel på den ena stjärnan, och trots att Sven åkte raka vägen tillbaka till affären så var de slutsålda. Och det fick oss att tro att vi hade två stycken stjärnor nu när vi skulle sätta upp dem, så vi köpte ingen ny. Men igår hittade vi bara en, och jag är säker på att det blir svårt att hitta någon i affären. Vi är väl inte de enda som vill ha julstjärnor i fönstren.

Man skulle tycka att det är julgardiner som jag hängt upp, men faktum var att redan när vi tapetserade vardagsrummet så letade jag efter precis de här färgerna på gardiner. Men jag fick nöja mig med grönt istället. Men nu hittade jag gardinerna på Jysk, när jag äntligen bestämt mig för att sy dem själv, och tyget var slut.

Belysning i äppelträdet utanför köket

I år sätter vi slingorna i äppelträdet utanför köksfönstret så att vi kan njuta. Och förhoppningsvis hjälper det fåglarna att bättre hitta till fågelmaten som vi hängt upp i trädet.

Slinga vid uteplatsen.

Vi pratade om det redan sedan i somras, om att hitta en ljusslinga som vi skulle sätta på insidan av staketet och som skulle hjälpa till att lysa upp när vi satt på uteplatsen. Men det är ju den här årstiden som det är enklast att hitta prylarna. Den här kommer från Lidl och är längre än 10 meter, så vi vet inte riktigt vad vi ska göra av hela slingan. Men den kommer att få sitta kvar efter jul också.

Den blåa slingan hamnar i år i idegranen

Den blåa slingan köpte vi för att ha i avenboken på baksidan, för det är så snyggt med det blå ljuset mot de bruna bladen. Men avenboken är flyttad och det känns inget kul att hänga slingan där man ändå inte ser den. Men det blev otroligt effektfullt att hänga den i idegranen som ju också skiftar mot blått.

Slingan i hängbjörken

I björken hänger slingan året om, men tänds bara till jul. Förra året kompletterade Sven med nya slingor där de gamla hade gått sönder. Det verkar vara någon slinga till som inte funkar. Men det här är ett riktigt välkomnande när man kommer hem på kvällen. Lite som palmerna i Fort Lauderdale.

Och till sist: Vi har märkt hur våra spegeldörrar förstärker upplevelsen. Så när belysningen i köksfönstret tänds, så “tänds” den även i sovrummet.

Spegeldörrarna skickar vidare ljuset

,,

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.