Allt går att sälja med mördande reklam

Jag har sedan en tid tillbaka tagit del av husutbudet i Linköping på förekommen anledning. Alla hus under ett viss smärtgränspris har mailats till mig så fort de publicerats på Hemnet. Jag tycker det är rätt roligt att kolla på husannonser och i våras blev det många lägenhetsannonser (och visningar också för den delen) innan den rätta dök upp.

Det jag har noterat är att annonserna i Linköping inte alls liknar de i Stockholm. Det har varit svårt att sätta fingret på vad det är, men idag när jag fick senaste mailet från Hemnet med detta hus, så kom jag på det!

Inte bara är prissättningen hur märklig och slumpmässig som helst, men husbeskrivningar som ska få en att förstå att det är ett renoveringsobjekt, är helt annorlunda i Linköping, och där är man väldigt kreativ i sina beskrivningar av husens tillkortakommanden.

Så när man läser följande:

Bevarat välhållet hus där 60-talskänslan närvarar till fullo, här kan ni flytta in direkt och varsamt renovera för att samtidigt behålla husets påtagliga själ. Välkommen till ett trivsamt boende där ni själva avgör balansen mellan modernt och retro.

Så menar man följande:

0F62CE5A-2B22-4827-A1E7-D945978719FB3456F00D-D1A6-42B5-9998-8864F1B34486

Det är som att titta i en IKEA-katalog från 1972, men jag tror ingen med bästa vilja vill gå barfota på den heltäckningsmattan medan jag varsamt väntar på att få renovera fram husets själ. Hur nu man ska lyckas med det när huset ser ut så här:

3334DE68-3069-4966-B1DA-6C0559604195Jag ska inte raljera för det är säkert inget fel på huset, men det är bara annonserna jag blir lite irriterad på.

Och särskilt på att man inte verkar vara så intresserad av att man ska få en ordentlig uppfattning av hur husen ser ut. Istället får man ta del av “spännande interiörbilder” som inte säger ett smack!

Dockvagn med klänning på gammal galge vi alla minns
Dockvagn med klänning på gammal galge vi alla minns
Del av tavla på ?? som hänger på en vägg med (burr) sjögrästapet (Vet ni hur svårt det är att ta ner en sådan?)
Del av karta över NY som hänger på en vägg med sjögrästapet (Vet ni hur svårt det är att ta ner en sådan?)
Denna märkliga träapa som jag tydligen har missat varför man ska ha
Denna märkliga träapa som jag tydligen har missat varför man ska ha

Sen kan man väl säga att ibland skulle man kanske ha sållat lite bland bilderna, för när de inte ger ett mervärde så ska de kanske inte vara med.

0AEBDD74-7380-4CE4-917D-385D5BEF8E23

 

En skuggig bit av tomten där man tydligtvis aldrig fått något att växa. Ni kommer sannolikt inte heller att lyckas!

4BC33703-264F-4E40-B5CE-A9AAAD2A008E

Det “berömda” pingisborden som ingår, helt enkelt för att de gamla ägarna hellre låter dig ta hand om det än att behöva ha jobbet själva med att frakta det till tippen. (Sa jag att det stod ett pingisbord nere i vår källare när vi flyttade hit?)

Nästa hus är jag tydligen inte ensam om att tycka det är speciellt, för när jag läste Expressen häromdagen och deras artikel om de 10 mest klickade husen på Hemnet, så var detta med på listan.

2014-10-18 09-10-45

Så vad är det för speciellt med detta hus då? Ja, med tanke på utgångspriset, så lär de aldrig på tillbaka de pengar de spenderat på att göra denna lilla sockerlåda till ett överdåd av lyx och elegans, helt i vitt. Och det verkar vara köket som är kronan på verket!

In genom dem vita hallen
In genom dem vita hallen

4ahiqmuohr9ckncc

4ahiqnbrnr9ckng6

4ahiqnesfr9ckni6

4ahiqo7b5r9cknqv

Vitvaror av yppersta klass
Vitvaror av yppersta klass

 

Och här kommer några till
Och här kommer några till

4ahiqnd0dr9ckngq

 

4ahiqo2drr9ckno0Och naturligtvis finns det även här ett pingisbord!
4ahiqo6btr9cknq7Men det finns även en pärlemorsrosa toalett. Som om ni inte tänkt på det tidigare, så är kanske det här färgen ni ska måla ert badrum med!
4ahiqn5f1r9ckndoJa, och så var det då poolen. Man har faktiskt lyckats att i princip klä in hela tomten i ett gigantiskt stort trädäck! Och av antalet solstolar och utemöbler så kan man dra slutsatsen att det antingen bor väldigt mycket människor i huset, eller att de få som bor där har fullt sjå att springa runt och använda dem alla!
4ai2v2me7hp0ed554ahrdbgp89752tr4

Som jag nämnde så är prissättningen mycket märklig i Linköping och flera av huset har stigit både 800′-1 miljon under budgivningen. Så det känns som om slutpriserna är det man ska lita på inte utgångspriserna. Men ibland kan man hitta något som inte är så dyrt. Men frågan är väl om man ändå inte tagit i lite väl mycket?

OK, det är 7500 kvm tomt, men det behöver ju inte betyda en fördel (om man inte älskar att klippa gräs förstås), men 1,295 miljoner för det här tycker jag känns som lite fel prissatt, eller ska vi passa på att sälja landet?

Pittoreskt på avstånd
Pittoreskt på avstånd
Men kanske inte på nära håll
Men kanske inte på nära håll
Ja, ja, försök bara, nu går vi in!
Ja, ja, försök bara, nu går vi in!
Notera mattan framför spisen
Notera mattan framför spisen
Som förstås inte syns på denna bild
Som förstås inte syns på denna bild
Vattenkranen är fin...
Vattenkranen är fin…
Också spisen på övervåningen
Också spisen på övervåningen

Nej, det där huset tror jag att vi hoppar!

Och förresten behöver jag inte bry mig längre, för målet är nått. När man hittar något så välskött som huset nedan, då kan det nog inte bli bättre!

Notera hur lådorna har katalogiserats och försetts med beskrivande dymo-texter!
Notera hur lådorna har katalogiserats och försetts med beskrivande dymo-texter!

Nu ska jag stänga av min bevakning på villor i Linköping för den här gången. Man vet aldrig vad det blir nästa gång!

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.