Anna flyttar

Fortfarande i onsdags svävade vi i ovisshet om Anna skulle få tag i nyckeln till sin nya lägenhet redan till helgen. Detta och det faktum att Svens bil med dragkärror, väntat på reservdel i 7 veckor, gjorde oss minst sagt stressade, men allt löste sig förstås.

Bilen var fixad på torsdagen och på fredagen fick Anna sin nyckel.

Bilen lagad efter 7 veckor

Vi baxade in de möbler som Anna skulle ha hemifrån i släpet redan på fredagskvällen. Det blev mer och mer allteftersom vi mms:ade bilder på saker vi ville bli av med. Klockan halv 10 var vi äntligen klara och åt något som jag inte minns, men framför allt knäckte vin en flaska vin och löste korsord en stund innan vi gick till sängs.

Lite mysbelysnng kanske?

Nästa morgon regnade det men det var inte så mycket att packa. Sven tog med sig sin Ken Follett medan jag tog med mig 13 böcker!

Sven tar med en bok, jag tar 13
En liten kvarglömd penna ska hem till sin rätte ägare

Från mormor och morfar skulle Anna ha en byrå och en lampa. Meningen var att vi skulle möta upp med dem i Nävekvarn för att få med dessa saker, men de tyckte att de lika gärna kunde åka ner till Linköping själva och passa på att handla på IKEA. Lite svårt är de att få allt att stämma, särskilt som vi inte kom iväg förrän 10 men vid 12 stod världens mest kissnödiga mamma och väntade utanför lägenheten i Skäggetorp, medan Anna sprang dit från Ryd. Snart var allt urplockat ur släpet och vi åkte till Ryd för att tömma lägenheten.

Vi packar och packar och packar

Vi mötte mormor och morfar i Skäggetorp och tömde andra släpet. Äntligen har Anna en soffa att sitta i. Jag skulle tycka att det var skönt att slippa sitta antingen i sängen eller i en gammal vinglig manchesterfåtölj, men det är klart att en ny soffa skulle ju inte sitta fel. Men det blir till att spara av den nya lönen då.
Den nya lägenheten är precis vad man kan vänta sig av en hyreslägenhet i Skäggetorp

Det nya badrummet har badkar
Köket är lite större

Och jag är ganska mallig över att jag till slut lyckades med det som alla andra misslyckades med: att få ihop diskstället igen!

Det var jag som kom på hur det skulle monteras!

Vid fem var vi förbi av hunger! då hade vi kört det andra lasset, och mormor och morfar var redan hemma igen. Vi hamnade på Burger King innan vi handlade lite nödvändigheter på Coop. Man märker att affären inte är vad den varit. Ingen kemisk bensin för att få bort guckan på kyldörren och inga gardingstänger, men persiennsnöre hade de. (Efter som inga av persiennerna i vardagsrummet gick att dra upp.)
Vid 10 på kvällen gav vi upp. Vi hade fortfarande inte bokat hotellrum, men det brukar ju inte vara något problem. När vi var nästan inne i stan kom vi på att vi skulle parkera släpet hos Anna och åkte hela vägen tillbaka igen, men när vi skulle parkera kom vi på att vi inte visste var vi skulle sätta parkeringslappen på släpet så vi åkte in till stan igen och hittade en plats där bussar fick parkera, Grönvägen hette den visst om ni behöver det någon gång. Då kom vi på,att övernattningsväskan var kvar hos Anna så vi fick åter åka tillbaka. Ögonen gick verkligen i kors, men inte mindre än att vi avbröt vår incheckning på First Hotel när vi hörde att de ville ha 99:- för att vi skulle parkera några timmar på en lampaffärs parkeringsplats under natten. Tydligen använde hotellet parkeringen på nätterna för att skinna sina gäster. Vi åkte till Frimurarhotellet istället och parkerade på gatan utanför.

Frimurarhotellet i Linköping
En Kall öl och en paketerad macka

En kall öl och en inplastad macka med lax fick bli kvällsmat då köket var stängt. Sen blev det hopp i säng och vi somnade samma ögonblick som vi la huvudet på kudden.

Gardinerna för och sen sova
Tandborstning och good night!

Nästa dag vaknade jag redan kl 7 och kunde inte somna om. Vi kunde ju i praktiken få 2 parkeringsböter eftersom båda fordonen stod på olika platser, och släpet skulle ju ha kunnat stulits under natten (trots att det var låst), eller så kanske vi inte skulle hitta vilken gata det stod parkerat på. Men efter frukost gav vi oss ut och hittade det helt intakt.
Anna hade också varit uppe sen 6 och packat upp lite, men det var dags att tömma allt i studentlägenheten nu.
Sven och Anna packade det sista medan jag städade köket, och tänkte på hur det kändes som det var igår som jag städade när hon flyttade in. Då var lägenheten så skitig så vi fick skrubba hela golvet med scotch-brite. Lite bättre var det nu. Det var så att man skulle velat sätta upp en lapp som sa: Den här lägenheten har städats av en students mamma! Den är ren!

Sista städningen
Nu kan ingen klaga!

Den allra sista vändan ner med grejer så fastnade hissen. Anna hade klagat till Studentbostäder på att hissen var trasig så vi får väl vara tacksamma att den höll så länge som den gjorde.

Hissen gick sönder den allra sista vändan
Anna tar en sista bild av det ställe hon bott i under 3 år
Anna lämnar Ryd

Sen åkte vi till Erik för att hämta en större säng som han hade.

Eriks fina trädgård

Medan Sven och Erik åkte hem med den och monterade den stack Anna och Susanna och jag först till IKEA men sen till Jysk för att köpa rullgardin (som blev för bred) och gardinuppsättningar (varav ena stången inte behövdes). “750:- för så tråkiga saker” sa Anna. Välkommen till verkligheten tänker jag. Men bra blev det!

Mina gardiner passade perfekt!
Erik och Anna och Susanna hänger i soffan (SOM VI BLEV AV MED!!!)
Myshörnan inte så mysig ännu


Kl var 3 och vi skulle lämna tillbaka släpet kl 7, och innan dess skulle vi till Nävekvarn och hämta en kökssoffa och en hammock. Det var hög tid att sticka. Vi lämnade Anna att ta hand om röran och åkte först för att äta. Det fanns en Pizza Hut i Skäggetorp men när vi satt där så insåg vi att tidsschemat skulle spricka så vi smet in på Statoil och tog var sin korv istället.

Vi letar desperat efter ny energi

Sedan åkte vi bakvägen över Krokek till Nävekvarn. 4 mil kortare men med folk som inte använder mer än 2:an på sina bilar framför oss. Jag fördrev tiden med att kolla vad husen i området kostade på Hemnet.

I Nävekvarn fick vi kaffe och så började det regna igen. När vi gick ner från släpet skulle jag precis säga till pappa att det blev i alla fall inte halt när det regnade när han stöp som en fura och till sist landade på ansiktet på asfalten när han ramlade ner från rampen. Det såg riktigt ruskigt ut och det gjorde även hans tumme.Vi satte honom i soffan och lät honom
klämma på ett paket frusen spenat. Han kunde böja på tummen så vi hoppas att den är ok. De står ju också i begrepp att flytta så en bruten tumme är inte vad han behöver just nu.

Bakvägen till Nävekvarn

Detta gjorde ju att tidsplanen sprack men ett telefonsamtal till Preem i Bredäng lugnade oss. Vi var hemma strax efter 7 och tömde släpet. Sedan åkte Sven tillbaka med det och nu har vi badat i poolen och tagit ett glas vin! En mycket slitsam helg är till ända, men tänk vad fort tiden går när man har roligt!
P.S. Det ser lite tomt ut i vardagsrummet men jag har beställt nya gardiner.

Det är tomt hemma

Och så hade det blåst mycket hemma. Persikor gör sig inte bra som fallfrukt!

Fallfrukt

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.