Äntligen är det vår tur!

Idag är det första semesterdagen och vi inte gjort ett smack… nästan.

Ja, vi började med att bada, och sen äta frukost och läsa tidningen, och sen bada…. Ja, och så höll det på, för något annat orkade vi inte.

Fast vi började bli oroliga för vårt persikoträd. De är snart mogna och det är inte optimalt att ha öländsk kalksten under trädet som de små mjuka frukterna landar på.

Persikor på Instagram
Persikor på Instagram
Närbild på persikor
Närbild på omogna persikor

Jag kom på att man borde kunna hänga något skynke under som fångade upp de persikor som ramlar av trädet. Jag hittade juteväv i trädgårdsförrådet. Lite söndertuggad av mössen som bodde nere i snön förra vintern, men den fick duga. Så spände vi upp den. Eftersom vår fruktträdgård verkligen lever upp till epitetet Compact Living så fastnade man än i taggiga rotskott från det taggfria björnbäret, eller det märkliga japanska vinbäret som verkligen är taggigt. Men till sist var vi nöjda.

Vi skyddar nerfallande frukt
Vi skyddar nerfallande frukt

När vi ändå håller på att skryter om vårt överflöd av frukter (jag skulle ge nästan vad som helst för att ha fått körsbär på körsbärsträdet i år….) så måste jag få visa bilder på våra vindruvor!

Vindruvor to be
Vindruvor to be

Vi har misshandlat även denna planta. Den var planterad utanför haciendan men vi var tvungna att flytta den när vi byggde poolen, så den hamnade i en grop på framsidan. Sedan har Sven gjutit en stor låda till den och nu det tredje året sen vi satte tillbaka den, så fick den plötsligt fnatt. Det känns som vi kan klä in hela trädgården i vindruvsblad och det är väldigt mycket klasar. Vi vet knappt hur de smakar för vi har aldrig fått så stora vindruvor förut….

Eftersom snubben som var hemma och tittade på våra frånluftsvärmepump som man kan använda som luftkonditionering, bara försvann och aldrig hörde av sig, så är den fortfarande trasig. Det näst bästa alternativet att få ner temperaturen inomhus med alla dessa stora fönster, är att dra ner alla markiser. När man har gjort det kan man i alla fall gå på parkettgolvet i vardagsrummet utan att bränna fötterna.

Jättemarkisen som ska bytas ut mot ett uterum....
Jättemarkisen som ska bytas ut mot ett uterum….

Vi har även varit snäll mot fåglarna idag. När jag såg en liten blåmes sitta på regnmätaren igår så förstod jag att de var törstiga. Hur han förstod att det var en regnmätare fattar jag inte för det har ju inte regnat på länge. Vi ställde ut våra hemgjorda betongbad som vi gjutit av rabarberblad när vi var på landet.

Bad nr 1 uppe i hörnan
Bad nr 1 uppe i hörnan
Bad nr 2 på gräsmattan
Bad nr 2 på gräsmattan

Jag sprang in och hämtade kameran när jag såg en blåmes som badade men jag skrämde iväg honom samtidigt. Det enda jag såg i fågelbadet var alla getingar som också är törstiga (det kommer INTE att bli kul i augusti, jag lovar). Men jag såg att det låg fjädrar i det ena badet och fågelbajs i det andra, så de passade väl på när vi inte såg.

Den enda planen vi har för dagen är att hämta Anna vid bussen som hon spenderat hela dagen på för att ta sig hem från Göteborg på. Lika länge som vi har jobbat, har hon varit på Malta som reseledare för STS. Av någon anledning får hon ha hand om grupper som reser från Göteborg, och igår kväll landade hon kl 23 och fick sedan sova över i Göteborg för att sitta och harva på en buss i det soliga vädret mellan 10 och 17.

Brunbränd och fin efter 3 veckor på Malta
Brunbränd och fin efter 3 veckor på Malta

Vi handlade mat så hon skulle slippa gå till affären det första hon gjorde, och så körde vi hem henne och sa åt henne att öppna väskan på balkongen. Förra året sprang en kackerlacka ut ur väskan och det är väl inte det första hon vill få i sin nya lägenhet. När hon var på plats åkte vi hem igen.

Vi vågar väl äta det här?
Vi vågar väl äta det här?

Medan köttet marineras för att dölja eventuell rutten smak och grillkolen blir perfekt tar vi fram lite snacks. Vi upptäcker att det var ett tag sedan vi handlade sådant men genom att blanda de sista slattarna ur 3 påsar får vi ihop något att tugga på….

Vanliga jordnötter blandade med två olika sorters chilinötter. Allt från Lidl förstås....
Vanliga jordnötter blandade med två olika sorters chilinötter. Allt från Lidl förstås….

Temperaturen är nu nere i 27,5 grader och det börjar bli skönt ute. Nu kan vi sitta här resten av kvällen och bara njuta av SvD:s digitala korsord och en spellista bestående av alla skivor vi äger och har och i bakgrunden höra grannens son spela basket mot målet på garageuppfarten.

I morgon ska det blir svalare och då kanske jag kan klippa gräsmattan. Vi är troligtvis de enda i hela området som behöver klippa gräsmattan överhuvudtaget, men vi har vattnat bra i vår trädgård!

Vår välväxta gräsmatta
Vår välväxta gräsmatta

I morgon har Annas kompisar bjudit hem sig på poolparty (vi får vara med har de sagt!) så vi får se vad vi hittar på då.

 

 

,,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.