Augustidopp

På vägen hem från tjänsteresan från Oslo fick jag frågan vad vi skulle göra i helgen. Min arbetskompis Andreas tyckte att jag skulle svara att jag i alla fall inte ville ha besök för jag var trött efter en jobbig arbetsvecka… Jag undrade om han inte var klok i huvudet och sa att vi gjorde ABSOLUT INGENTING: Och så blev det hastigt bestämt att Ella skulle komma upp och bara en sista gång i poolen för säsongen tillsammans med lillsyrran och mamma och pappa.

Därför stack vi från jobbet samtidigt som de åkte från Linköping. Och därför hann vi handla, och göra en sockerkaka innan de kom. Det var ju lite segt i starten, men så blir det om man sover i bilen. Men efter några jordgubbar, små tomater, hallon, plommon och björnbär så var humöret på topp igen. Och jag fick en liten hjälpreda i trädgården.

Ella hjälper till att vattna

Eftersom vi fick i alla i poolen (utom Agnes) så har vi ingen dokumentation från badet, men det är otroligt hur mycket man kan lära sig på en sommar. När Ella badade första gången i poolen så var hon väldigt skeptiskt till vatten, men det räckte med en helg här så hoppade hon från kanten. Och hela sommaren har de letat upp varenda bad i hela Östergötland och badat, badat badat. Så lite intressant var det att se hur det gick. Vi badade ända fram tills de första regndropparna kom. Sedan fick vi springa in och sedan spenderade vi resten av kvällen under tak i Haciendan.

Farfar läser om Johan
Farmor läser om herr Fumlig
Ella provar Annas skor alldeles själv
Och den fina hatten som Anna hade när vi var på bröllop

För de stackarna som har haft grillförbud i princip i hela sommaren, så hade vi utlovat en riktig hamburgerkväll. Bara av ketchup hade vi 4 sorter, och sen alla andra sorter av allt, och hemlagad gurka och inlagd rödlök.

Jag är snäll och söt
Jag är full i fan
Så var hamburgarna klara!
Pussas mamma!
Mycket såser blir det och så Susanna
Vissa sover överallt
Svårt att äta med en bäbis på magen

Av och till slutade det regna och vi fick se en fantastisk solnedgång.

Uppehåll i regnet medan solen går ner
Erik och Agnes kollar in solnedgången

Sen var det dags för Ella att nattas och vi provade hur toainsatsen funkade hos oss, och det var väl bara en pall som fattas. Eftersom de hade glömt att packa pyjamasen fick jag leta fram något ur våra gamla barnklädeslådor. Det fick bli en pyjamas med clowner på. Och farfar fick till slut inte läsa godnattsagan utan det fick pappa göra.

Ella älskar sin nya toaring
Ella har glömt sin pyjamas men här finns det resurser1

Vi andra fick leka med Agnes  som nu var vaken och på riktigt gott humör!

Och lite rolig är nog farmor allt!

Och så satt vi tills vi var alldeles fuktiga. Det är fredagskväll och alla är trötta. I morgon får det verkligen inte regna, för då ska vi bada som bara den!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.