Birka

Det ska bli kanonväder och vi bestämde oss redan dagen innan att det är en båtutflykt som gäller. Jag duschar och smörjer till och med in mig med solskyddsfaktor 30!

Lite meckigt är det att sätta fast båten på släp och sedan backa ner båten i sjön. Från det att vi åkte hemifrån tog det nästan en timme innan vi kom iväg. Jag roade mig med att titta mig omkring medan Sven fixade allt som skulle fixas.

Seriöst! Var köper man dessa? Kyldisken på Coop?

Man hade lovat vackert väder men det var stora moln och vägen till Birka tog en timme och även om det var nästan kav lugnt vatten så var det inte mycket till sol.

Vädret?
Jag kör hela vägen dit
Vi kör mot Birka
Framme
Vi lägger oss i hamnen

Sven var ju på Teknikmagasinet häromdagen och provade ett ställ att ha sin iPad i så han kan använda Googles sjökort. Men han var jättebesviken att han inte kunde få fast den i båten, tills han kom på att det satt en skyddsplast på som gjorde att den inte fäste. Sen blev det bra!

Svens nya pryl från Teknikmagasinet

Det första jag såg när vi kom iland på Birka var min arbetskamrat Mona som jag precis hade mailat  samma morgon. Hon går i pension medan jag har semester och jag hade inte hunnit säga hejdå till henne. Men vi fixade det nu!

Sen gick vi och satte oss på en stor sten och åt vår matsäck beståendes av en macka och kaffe. Vi skulle ju grilla med Perre och Helene på kvällen!

Vi äter matsäck
Fanns nog bara i barnstorlekar

Vi var väl inte dödsimponerade av stenåldersbyn, men lite roligt var det. Snubben som kom med en handdriven borrmaskin och bad om ursäkt att han fuskade och så undrade han, när han ändå fuskade varför han inte hade en batteridriven borrmaskin istället?

Vi såg också en lite fågelfamilj där ungarna precis höll på att lära sig att flyga. De hamnade överallt och de var jättesöta. Man sa att det var steglitsar.

Lite kul

Vi gav oss ut på en promenad och det luktade verkligen landet och det var ängar och får. Det är inte lätt att hitta de där ställena där det känns som när man var liten!

Vi går runt på ön

Vi läste om Juno som går mellan Göteborg och Stockholm på Göta Kanal. 13 000 kostar det för 4 dar i helpension. Undrar hur roligt det är att sitta och glo från en båt? Men den var väldigt fin!

Juno erbjuder lyxkryssning

!000 år efter att Ansgar kom till Sverige så reste man detta monument över honom. Ni kan själva se vilket år det var.

Jag hedrar Ansgar med lite gullmåra
Sven tittar på utsikten
Sven hittar lite kompisar
Restaurangen vi inte åt på

Det började till och med dugga och det var stora svarta moln hemåt till. Så vi var inte riktigt sugna på att åka hem men vi var tvungna. Det skulle ju ta en timme hem och sedan att dra upp båten osv. Sven höll på en evighet för att få rent ankaret och sedan la jag mig längst bak i båten för att få lite sol. Det fick jag men också en himla massa stänk! Men något regn fick vi inte i alla fall! Men de hade de fått hemma i Segeltorp såg vi när vi kom hem!

Ankaret var täckt med lera och måste göras rent
Lite sol på vägen hem
Sjömanströjan kom på när jag kom hem

När vi kom hem så meddelade vi våra kompisar att vi var hemma och de kom över. Vi invigde drink-grep-bordet och sedan grillade vi entrecote. Sedan satt vi och ljög fram tills halv 2.

Vi grillar
Snart är det dags för mat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.