Castelbuono

Vanlig frukost nuförtiden

Vi hade blivit tipsade av värden att ta bussen till en by som hette Castelbuno. Bussen gick från tågstationen och kostade 2,25 per person enkel resa. Vi åkte inte förrän kl 11 (resan skulle ta 40 minuter) och tur var väl det för så mycket fanns det inte att se där.

Vi väntar på bussen
Sven betalar

Resan upp i bergen var magisk. Jag tog en massa dåliga bilder ut genom fönstret men framför allt glodde vi ut hela tiden.

Fantastiska vyer
Bussresan var behållningen

Sedan blev vi avsläppta på en gata och så började vi gå upp och ner och fram och tillbaka. Det fanns inte så mycket att se, det var nästan inga affärer öppna, och inte heller restauranger. Ganska tråkigt med andra ord. Son vanligt upptäckte vi att vi var på väg åt ett helt annat håll än där centrum låg, så jag ställde in Google på en random restaurang och så körde jag Google Live för första gången. Undrar om Google sedan använder detta som vägbeskrivningar åt andra.

Borgen
Vad man ser från borgen
Trånga gränder
Höga berg i bakgrunden
Vissa små ställen var fina
Och så ytterligare en kyrka
Här satt man skönt
Små tomma gator i Castelbuono
Pernilla Pigg
Sven Pigg

Vi kom fram till ett område med stängda restauranger men Sven såg att det låg något in i en gränd så han kikade. Det visade sig vara en öppen restaurang och den var full med amerikanska turister och man hade till och med hyrt in musiker som sjöng vid bordet. Hur trevligt som helst, så där beslöt vi oss för att äta. Det hängde 4 Michelinskyltar på väggen men ingen för i år.

Men maten var helt ok, och framför allt vinet. För vi drack rödvin för första gången på hela resan (förutom det där kattpisset i Catania).

Vi äter till levande musik
Maten var god
Michelinskylt hmmm

Vi satt där tills näst sista bussen skulle åka tillbaka till Cefalù. Det fanns liksom ingen anledning att stanna. Och resan hem var minst lika vacker, förutom att chauffören tog en omväg genom hela Cefalù så vi fick se allt från ett annat håll. Det är verkligen en vacker stad!

När vi kom hem bytte vi om och gick ner till stranden för att ta ett dopp. För det här var den varmaste dagen sedan vi kom hit Det började visserligen blåsa och det blev väldigt stora vågor. Men det innebar ju också att man blev doppad ganska fort. Efter badet gick vi och satte oss på baren som fanns nere på stranden. Det var mysig att sitta nere i sanden och höra vågorna som slog mot stranden och dricka god Messina öl.

Sen var vi ju tvungna att gå och handla frukostmat när affären var öppen igen (när vi kom hem från Castelbuono så hade de siesta) men det var inget kul att gå hela vägen i flipflops men nu har jag nog snygga benmuskler. När vi kom hem åt vi mackor som var kvar med allt det nya goda pålägget som vi köpt, och använde osthyveln vi hittade i en souvenirbutik.

Osten var som ett knytnävsslag i munnen
Och om jag bara fick äta den här sortens salami i resten av mitt liv
Det går visst att hitta en osthyvel i Italien, om man bara är lite enträgen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.