Dagen efter

Nästa morgon kändes det verkligen som dagen efter. Restaurangen vi åt på kvällen innan var helt borta. Alla utemöbler som bortblåsta och fönstren täckta med plast på insidan.

Det här är ett stort problem för oss. Vad är öppet? Vad är stängt för siesta? Vad är stängt en viss dag? Och vad är helt stängt för säsongen. Rätt vad det är så hittar vi en affär som har varit stängd sedan vi kom, men som är öppen som om den aldrig varit stängd alls.

Efter Svens bergsklättring så gick vi på upptäcksfärd för att leta efter Innova och de häftiga lamporna som vi sett på restaurangen kvällen innan. Vi hittade affären men förstod uppenbarligen inte hur man öppnade dörren, men till sist blev vi insläppta. Affären sålde allt som en restaurang behövde, porslin, bestick mm. Vi hade nog kunnat hitta en hel del om vi nu inte var så fokuserade. Naturligtvis hade de inte lamporna hemma, men de skulle undersöka om vi kunde beställa och få dem hemskickade till Sverige, och vad det skulle kosta. Hon skulle återkomma. Det har hon gjort en gång, för att tala om att hon ännu inte fått svar. Jag kommer verkligen inte att kunna fortsätta existera om jag inte får ha de där lamporna i mitt hem!

Här är alla modellerna av lampan!
Och så här ser den ut på plats!

Vi lyckades trots allt hitta både en öppen lunchrestaurang (bredvid den som var försvunnen idag) där vi åt och led av att man bilade bort hela betongstaketet mot stranden. Jag beställde en rätt som skulle vara en mix av olika små Arancini med olika fyllning. Vet inte om jag noterade att det var olika fyllning, men mycket mat var det. Så jag skar egentligen itu varje och tömde dem på fyllning.

Utsikten över stranden
Många arancinis

På kvällen hamnade vi på en gata med 5 olika restauranger men det fick bli Deja Vue eftersom vi båda var sugna på Spagetti Carbonara. Allt hade varit perfekt om inte restaurangägaren hade stått på andra sidan gatan och kedjerökt under hela tiden vi var där. Det där med rökningen är ett problem om man är svensk. Här får man inte röka inne på restauranger men eftersom de öppnar upp och folk sitter vid borden utanför och blossar som galningar så har det ju ingen betydelse. Och var man än sätter sig utomhus för att ta en drink, en kopp kaffe, eller en bit mat, så sätter sig någon alltid bredvid och tänder en cigg. Enligt statistik så skulle nästan 20% av Italiens befolkning röka men det känns som om det är värre här på Sicilien. I Sverige är siffran knappt 7%!

Vi väntar på vår Spagetti Carbonara
Restaurang Deja Vue
Spagetti Carbonara kan man inte misslyckas med

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.