Den ofrivilliga utflykten

20120808-195719.jpg
I morse fick vi reklam från XXL att de sålde 3-växlade damcyklar för bara 999:-. Vi gjorde en snabb avstickare till Heron för att kolla om det fanns några kvar. Vi fick veta att det bara fanns en enda kvar och den höll man precis på att lova bort till någon som ringde och bokade en. Jag försökte (förstås) att hävda att om man släpar sig till affären så borde man få förtur. Men då hittade man en cykel till oss som vi bums släpade till kassan.
Sen skulle vi bara in lite snabbt och handla på Willys. Anna väntade utanför av förklarliga skäl. Vi sa åt henne att vänta inomhus ifall det skulle börja regna. Lydde hon? Nix!
När vi stod i kassan ringde Anna och frågade om vi var klara snart. Det regnade som bara den, sa hon. Och hon stod mitt ute i spöregnet med sin nya cykel.

20120808-180400.jpg
Och när vi kom ut ur affären såg vi att det fullkomligt vräkte ner!

20120808-180527.jpg
Vi stod där och hängde vid ingången rätt länge. Det var ju inte läge att gå och kika lite på Media Markt eller Mio med en cykel i släptåg och lås köpte vi inte heller för det har hon på sina andra två trasiga cyklar i Linköping.
Men jag kom på att vi kunde fika och vi begav oss med kundvafn och cykel till Coffeehouse by George och köpte fika för en ansenlig summa.

20120808-180931.jpg
Anna räknar kalorier och tänkte cykla hem mär det slutade regna.

20120808-181034.jpg
Till de här kopparna tog vi varsin gigantisk muffins (torra som bara den) och som gör att grillningen i kväll nog blir rätt sent (men med tanke på regnet så…).
Medan vi satt där såg vi två olika personer gå förbi med likadana cyklar som bi just köpt den sista av! Undrar om de kände sig lika speciella som vi gjorde när de köpte den sista cykeln hela tiden medan personalen ställde ut dem en och en till försäljning.
När vi inte orkade sitta där längre (Heron City är inte så upplyftande) kom vi på att om Sven körde in bilen i parkeringsgaraget så kunde vi spänna fast cykeln där och slippa bli blöta. Anna och jag tog hissen för att möta Sven. Vi gick av hissen 3 ggr och vantade på ny hiss 3 ggr innan vi hittade rätt plan i garaget!
Och där moterade vi cykeln och åkte raka vägen hem, och när vi kom hem så duggade det bara och var bara 6 mm i regnmätaren, men nu, en timme senare, har regnvädret kommit ifatt oss!

20120808-182133.jpg

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.