Den sista ostskivan

Det är billigt att åka buss i Italien. Det beror nog inte på att chaufförerna har risktillägg utan på att man anställer bara personer utan konsekvenstänkande. Men som är snabba på att hänga på tutan.

Vi har köpt biljetter till Taormina där Sven har bokat 4 nätter. Han har varit i kontakt med värden som beskrivit vägen till busstationen. Vi släpar på våra väskor och hamnar mitt i en marknad. Till slut kommer vi fram till busstationen men det visar sig vara den där alla bussar går till flygplatsen. En farbror viftar med armarna och förklarar var stationen ligger som vi ska till. Vi fortsätter släpa våra väskor och kommer till slut till stationen. Där stod det en massa bussar OCH en massa taxichaufförer. De kunde minsann köra oss till Taormina för €70 men vi ville verkligen åka bussen för €11 per person. Till slut fick vi veta att bussterminalen låg på andra sidan gatan en bit bort. Vi var vid det här laget rätt svettiga men vi hann fram precis innan bussen avgick.

Inifrån bussen till Taormina
Vi såg inte Etna denna dag

Det tog en dryg timme till Taormina. Det var ett jäkla liv på bussen och till sist sa Sven till en liten asiatisk tjej att stänga av mobilen. Då pekade hon på högtalarna i bussen. Det var busschauffören som förgyllde vår resa med musik från radion!

Vi åkte uppåt hela tiden

När vi kollade hur vi hade gått till bussterminalen så hade vi gått i en halvcirkel när vi hade kunnat gå rakt fram. Men som Sven sa, där blev jag av med sista ostbiten jag åt till frukost. När är vi i Taormina!

Hur vi gick med våra väskor (och hur vi hade kunnat gå)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.