Det är hemester!

Onsdag och det är semester! Vi förlänger semesterkänslan genom att under våren och fram tills denna vecka ha tagit semester varje måndag. Nu börjar vi semestern mitt i veckan och kommer nog att sluta den mitt i veckan. Så blir det några korta arbetsveckor.

Så vad gör man då den första dagen på semestern? Sven hade beställt tid för service av min bil och för att reparera tutan som faktiskt aldrig har fungerat. Och eftersom bilen fick körförbud i förra veckan, och måste besiktigas, så kan vi inte åka dit ett år till och få en 1:a för att tutan inte funkar.

Så istället för att ligga och tryna den här första lediga dagen, så åkte vi den vanliga vägen mot jobbet vid samma tid. Men nu var det inte mycket bilar längre. (Bilden är naturligtvis tagen på vägen tillbaka, när jag hade lämnat min bil och satt i passagerarsätet!)

Trafiken på E4:an när man har semester!
Trafiken på E4:an när man har semester!

Jag hade en del saker att fixa idag, så medan Sven skulle åka och köpa ny slang till pooldammsugaren, så låste jag upp gamla Bettan och cyklade till Kungens Kurva.

Första stoppet var på Zetas, där jag tänkte titta vilket träd som skulle passa bäst i rhododendronrabatten hemma. Jag vill sätta dit ett litet träd där som ska hålla upp linjen mellan apeln på ena sidan och flädern på andra. Fast jag fastnade bland rosorna. Sven hade koll på mig på Hitta Vänner, och såg att jag var där och kom dit. Och efter att ha fått utomordentlig hjälp av en kille där så vandrade vi ut till bilen med en Gleditsia Triacanthos “Sunburst”, som vi inte hade en aning om vad det var, förutom att den var fin. Och den skulle bara bli 3 meter enligt killen. (När vi sedan tittade på etiketten stod det 6-10 meter, så vi får väl se…) Mer om trädet längre ner.

Vi lyckades få igen bakluckan på bilen med trädet i. Och sedan åkte Sven hem och jag fortsatte min lilla shoppingtur. Först var jag på Olssons Tyger och hittade lite tyger till de nya stolarna, men tyget var tänkt i kombination med ett mönstrat tyg “Syssan” som fanns på IKEA. Så jag gick dit.

Semestermål
Semestermål

När jag gick där bland alla barnplågare, som släpar dit sina ungar till IKEA, när de kan vara och bada, så såg jag en kille som satt på golvet med hörlurar och mobilen framför sig. Då kom jag på att han kanske letade efter Pokemons. Så jag tog fram min telefon och mycket riktigt så fanns det en precis framför mig.

Där är han
Där är han

Jag fattar inte hur de där bollarna fungerade med till slut fick jag honom i en korg med kuddar på textilavdelningen. Jag var så ofokuserad (ja-ja, säger ni) att jag gick förbi tygavdelningen. Men när jag hittade tyget så insåg jag att hur fint det än var, så var det för storblommigt för att kunna passa när jag bara skulle ha 45 cm brett. Så det blev att åka vidare till Stoff och Stil.

Fångad!
Fångad!

På Stoff och Stil, som har en egen färgskala som egentligen inte är riktigt min smak, hittade jag två alternativ. Antingen skulle jag köra blä-häigt tyg som är snyggt men inte står ut. Som tyget nedan. Eller så skulle jag köpa samma tyg som jag hade på de gamla stolarna, som Anna fick. De var klädda i orange imitationsmocca, och på ryggen kunde man ha ett matchande vävt orange tyg. Det passade ju så varför skulle inte det här göra det?

Tygprov
Tygprov
Vad ska man välja?
Vad ska man välja?

Jag har inte köpt tyget ännu, men det lutar nog åt det blä-häiga, då tyget passar till tapeten också.

När jag kom hem igen hade Sven både badat och fikat, och grävt hål för trädet. (Och för en liten ros jag inte kunde låta bli att köpa…)

Gleditsia Triancanthos "Sunburst" /Korstörne
Gleditsia Triancanthos “Sunburst” /Korstörne
På plats
På plats

Vi köpte två rosor i våras som skulle “välla” ut över murkanten på vår rosrabatt. Den ena, The Fairy, började med att skjuta ett skott en meter rakt upp, men resten hängde fint över muren som det skulle. Den vita, Tumbling Waters, var en sån besvikelse. Små vita rosor, som inte ens såg ut som rosor. Så när jag hittade Amber Covers, en bärnstensfärgad ros, full med små vackra rosor, och med löfte om att sprida sig, så köpte jag den. Nu är Tumbling Waters flyttad till en annan rabatt och där hoppas jag att den bättre kommer till sin rätt! (Det här med trädgård är inte enkelt!)

Amber Covers Poulbambe
Amber Covers Poulbambe

Vi åkte och hämtade min bil, som var klar, och medan jag tog Svens bil hem, så åkte han och drop-in besiktigade bilen. Under tiden så tänkte jag äntligen få dagens första dopp. Men då såg himlen ut så här!

Himmel!
Himmel!

Fast temperaturen säger fortfarande Bada! Bada! Bada! Så det gjorde jag.

27 grader
27 grader

Och sen kom Sven hem med min bild, så nu både har en fungerande tuta (Äntligen) och är nybesiktigad!

Nybesiktigad och med fungerande tuta
Nybesiktigad och med fungerande tuta

Ända sedan jag såg dem första gången, så har jag velat ha dem. Jag vet att jag kan göra umtioelva muggar själv, men de här är speciella. Jag har fått för mig (minnet sviker) att min mormor hade det här mönstret på sin servis, men jag är inte riktigt säker. Nu provdrack vi ur dem och de var precis lika goda att dricka ur som våra tidigare Rörstrandsmuggar!

Eden
Eden

Nu har vi 3 saker kvar att sysselsätta oss med under kvällen: Plocka körsbär (och kärna ur och ta hand om), slipa våra 4 “nya” köksstolar, så de kan kläs om, och grilla laxburgare med pak choy. Lite av varje sak ska vi nog hinna med.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.