Det är roligt utan Sven, men….

Jag började redan i fredags med att dammsuga affärerna i Kungens Kurva. På Chilli hittade jag kedjor för att hänga upp amplar, på Citygross hittade jag mat, men det var väl i princip allt. Jag hade redan bestämt att hänga på låset på St Erikshjälpen på lördag morgon när de öppnade kl 10. Det var inget svårt alls för jag vaknade kl 7 av att solen sken rakt i ansiktet på mig. Eller inte rakt på mig utan på spegelväggen i sovrummet, men det blev lite samma sak. Och med tanke på att jag inte släckte förrän kl 2 i natt så har jag varit som en zombie hela dagen, om än en väldigt effektiv sådan!

Sven har lyft tillbaka vinterdäcken till garaget och kollat att bilen startade så det var bara för mig att åka iväg. Jag kom till St Erikshjälpen halv 11 men det var fullt med folk. Det verkar som man hänger på låset, men sen blir det lugnt. Jag hittade två absolut fantastiska möbler, men ingenstans att ha dem!

Ett skrivbord med uppdragbar del
Ett skrivbord med uppdragbar del
Sminkbord
Sminkbord

Sen såg jag fåtöljen vi lämnade på landet. Men jag kollade noggrant på den och den var mycket smutsigare än vår och vi hade ju precis lagt dit de nya dynorna, och den här var väldigt nersutten. Så det var nog inte de nya ägarna till landet som varit där och dumpat våra kvarlämnade möbler….

Vår landetfåtölj
Vår landetfåtölj

 

Jag önskar att jag hade plats för detta lilla bord. Jag antar att det är någon form av datorbord som man kunde fälla upp men man skulle lika gärna kunna ha det som sybord. Jag stod länge och tänkte på om jag skulle köpa det, och ännu längre tänkte jag på hur mycket skit vi redan har hemma. Så det får hitta hem till någon annan istället.

Sybord stängt
Sybord stängt
Sybord öppet
Sybord öppet

Jag brukar ju skämta om att jag ställer ut på Myrorna i Skärholmen men nu har jag ju börjat lämna saker till St Erikshjälpen. Och plötsligt när jag gick där så kände jag igen mina egna saker.

Burk med för stort lock i en himla snygg glasyr - 20:-
Burk med för stort lock i en himla snygg glasyr – 20:-
Beviset - det var på den tiden då jag inte vågade skriva efternamnet! Beviset - det var på den tiden då jag inte vågade skriva efternamnet!
Beviset – det var på den tiden då jag inte vågade skriva efternamnet!
Min lökgömma - vete sjutton var locket tagit vägen, och så min fönsterlampa som aldrig blev....
Min lökgömma – vete sjutton var locket tagit vägen, och så min fönsterlampa som aldrig blev….

Man kan ju undra hur de ska lyckas sälja en sak som är perforerad med hål men DESSUTOM har hål i botten som en ytterkruka. Det var där den var placerad i alla fall. Jag flyttade den lite diskret till lampavdelningen så att folk skulle fatta att man skulle hänga upp den med en lampa i…. Vi får se om det gör den mer lättsåld. 20:- är mycket för något som inte går att använda!

Jag var inte ensam utställare - 50:- för denna fina kanna är ju ett hån egentligen!
Jag var inte ensam utställare – 50:- för denna fina kanna är ju ett hån egentligen!

Det är konstigt det där med minnet. Jag hittade ett par tallrikar, som var så fruktansvärt bekanta men jag kan för mitt liv inte komma på varför. Men nu funderar jag på om det inte var dessa tallrikar jag åt all min mat på när jag bodde hemma. Hur kan man glömma men ändå komma ihåg?

Den bekanta tallriken
Den bekanta tallriken
Fint danskt stengods, 9 koppar nästan gratis. Det går ju inte att dricka latte ur dem!
Fint danskt stengods, 9 koppar nästan gratis. Det går ju inte att dricka latte ur dem!
Eftersom minnet sviker så kan jag bara säga att jag tror att det här är farmors servis. 160:- är också pinsamt lågt, men det var likväl inte rusning på den!
Eftersom minnet sviker så kan jag bara säga att jag tror att det här är farmors servis. 160:- är också pinsamt lågt, men det var likväl inte rusning på den!
Eftersom minnet sviker så kan jag bara säga att jag tror att det här är farmors servis. 150:- är också pinsamt lågt, men det var likväl inte rusning på den!
Eftersom minnet sviker så kan jag bara säga att jag tror att det här är farmors servis. 160:- är också pinsamt lågt, men det var likväl inte rusning på den!

Jag handlade för 260:- så ni förstår att det var en hel del att kånka på. Nu finns det inga blomfat i keramik kvar att köpa om ni hade tänkt åka dit. Och ni ska få se vad jag gjorde med korgen för 20:- som jag köpte, och den dyraste saken, en blå fyrkantigt rund skål!

Efter det åkte jag till Hornbach. Jag tänkte åtminstone göra ett försök att hitta tätningslister till fönster enligt den gamla modellen med skum, om det fanns. Jag har samlat hur många toarullar som helst (och ljusstumpar) för att göra fler ljus men de förra blev för breda så jag fick inte ner dem i ljusstaken. Men jag tänkte att om jag satte en rand med tätningslist på insidan av toarullarna så blir det perfekt! Men det återstår att se en annan gång. Jag tvingade snubben på färgavdelningen att förklara skillnaden mellan tre olika sorters lim, och konstaterade att jag inte skulle ha den sorten alls. Så jag köpte en liten burk med vävlim till tapeten som ska limmas fast på byrån. Den burken kan jag antagligen ställa bredvid 5 andra likadana burkar som man har köpt tidigare för att man har varit osäker på om det funnits hemma. I morgon SKA jag göra det!!!

Sen bar det av till blomavdelningen. Jag köpte allt som gick att köpa. Det fanns bara ett villkor, och det var att det skulle vara hängande. Då finns det inte så himla mycket att välja på. Sen köpte jag några söta vivor. Vi får se hur länge dom lever för det stod att de skulle ha max 20 grader. I uterummet var det 37 när jag kom hem, och det var där jag hade tänkt ställa dem.

Jag hoppade över IKEA och åkte hem igen. Tänkte ta det senare i kväll. Nu skulle det planteras!

Först la jag på duken jag köpte. Sen tryckte jag ner de två krukorna jag köpte i skålen jag köpt. (Då hade jag letat en halvtimme efter en innerkruka jag visste att jag hade någonstans men som sedan visade sig vara för liten!) Och så ställde jag fram de 3 rendiskade skålarna jag köpte. 2 ska vara till Svens jordnötter och mina cashewnötter och den lilla till ett värmeljus. 15:-/styck var ett fynd!

Efter det tog jag en paus och gick ut och satte mig. Vid öppna spisen i uterummet finns en vedlår och där sitter man perfekt lutad mot skorstensstocken (även om den är lite kall) och får all sol på sig! (Jag orkade sitta still i en hel kvart!)

Solen
Solen
Kaffet
Kaffet

De två ampelkedjorna jag köpte på Chilli behövde kortas och jag behövde faktiskt bara två av de tre kedjorna. Så jag hämtade verktyg nere i källaren. Det var inte förrän jag gick på med bultsaxen som jag fick de där jumla kedjorna att gå av! Sen hängde de snyggt och jag hade material över till ytterligare en ampel.

Alla grejerna
Alla grejerna
Upphängd!
Upphängd!
Upphängd!
Upphängd!
Karbinhake
Karbinhake

Med tanke på att de andra korgarna jag köpte på Plantagen kostade 200:- så var ju 20:- mycket bättre. Krukväxten var kanske en aningens liten men jag planterade om den i en större kruka så den kan bara bli större. Köpte ett 6-pack med karbinhakar på Clas Ohlson, men den svarta var naturligtvis för tjock för att trä på kedjan så det fick bli en röd istället. Väntar med att knipsa av kedjorna tills Sven kommer hem. Han är ju lite längre än mig så han får kolla om han slår i huvudet i den eller inte, jag gör det i alla fall inte!

Jag vet inte om Sven ville att jag skulle misslyckas när han sa att jag skulle använda en 4 mm borr för skruvhålen. Jag valde 2,5 och kunde nästa trycka in skruvarna. Så när jag skulle sätta upp mina IKEA-amplar så körde jag syl och hammare. Det går mycket fortare. Tyvärr spricker trät lite. Vi får väl se om petimetern märker det när han kommer hem!

Ser ni sprickan i trät?
Ser ni sprickan i trät?
IKEA-Ampel 1
IKEA-Ampel 1
IKEA-Ampel 2
IKEA-Ampel 2

OM ni ska köpa dessa amplar från IKEA, så kan jag berätta att kedjan ligger fastsatt i botten av ampeln med en kartongbit över som gör att den inte syns. Och det KAN hända att det finns amplar där kedjan inte ligger kvar. Men ni behöver inte, som jag, försöka leta i en halvtimme efter platsen där kedjorna ligger, för, som sagt, de ligger i botten. Det kan också vara bra att veta att man måste vara 3 personer för att montera ampeln. Den är så rund i botten att det inte finns någon som helst möjlighet att ställa den upp när man vill sätta i kedjorna. Och dessa är inte lätta att sätta dit då hela överdelen består av utstansade hål, men det är bara 3 stycken som ska väljas, även om kedjorna själva väljer vilket hål som helst, så fort man tittar bort. Nu var jag ensam men lyckades med hjälp av båda händerna och munnen att få till det. Men jag har ganska ont i läppen fortfarande!

Eftersom IKEA har restat sin nya SATSUMAS som jag hade tänkt att köpa både blombord och piedestal från till vecka 14, så byggde jag en liten piedestal av överblivna trädgårdsstenar. Och så baxade jag upp min jättebegoniakruka så att den fick plats att hänga. Begonior ska vila över vintern, så jag undrar vad som kommer att hända i sommar med denna som jag hållit vaken hela vintern?

Nästan alla mina begonialökar!
Nästan alla mina begonialökar!
Utsikten från uterummet
Utsikten från uterummet

Det var dags att ta tag i några katastrofområden nu. Sven skulle bli galen om han visste hur det ser ut när han inte är hemma. Jag är inte typen som ställer in varenda pryl i diskmaskinen efter att jag använt sakerna utan jag tycker det är bättre att ta allt samtidigt! Det, och att jag planterat om blommor, har gjort att det är ganska stökigt. Sen har jag släpat upp halva verkstan till vardagsrummet också!

Blomjord och smutsdisk
Blomjord och smutsdisk
Ny mat på gång och blomjord även här
Ny mat på gång och blomjord även här
Verktygsboden
Verktygsboden

Medan maten puttrade planterade jag det sista, och gjorde klart OCH städade. Det var inga problem för grytan skulle puttra i 2 timmar. Däremot bestämde jag mig för att hoppa IKEA i kväll, hur lite folk det än var där.

Här är allt som jag planterat (förutom den första som såldes med kruka).

Hur stor kan den här "palmen" bli månne?
Hur stor kan den här “palmen” bli månne?
Jag döljer adapter och repeater med passionsblomma
Jag döljer adapter och repeater med passionsblomma
Mina krukor kommer till användning igen
Mina krukor kommer till användning igen
Inburad växt
Inburad växt
Kottar från Rom
Kottar från Rom
Solnedgång
Solnedgång
Vänstra sidan
Vänstra sidan
Högra sidan
Högra sidan
Svens Svamp "labb"
Svens Svamp “labb”
Årets julskörd av hyacinter. I morgon ska de ner i jorden om jag så får använda yxa!
Årets julskörd av hyacinter. I morgon ska de ner i jorden om jag så får använda yxa!
Se där, nu var det städat igen
Se där, nu var det städat igen
Nu ska vätskan fångas av couscousen
Nu ska vätskan fångas av couscousen
Maten är klar
Maten är klar
En liten paus medan couscousen sväller
En liten paus medan couscousen sväller
Spegelbild
Spegelbild

Hade tänkt att det var dags att frossa i Dirty Dancing ikväll, men jag orkar inte leta fram DVD:n och dessutom tror jag att det sitter en yogaskiva, som har fastnat. Jag är så trött så jag är nästan illamående. Det är dags att ta sig till sängen och läsa tre meningar i nya boken. I morgon måste jag ta resten av punkterna på min TO-DO-lista!

Hälften kvar (fast jag hann med 2 punkter till efter att jag fotat)
Hälften kvar (fast jag hann med 2 punkter till efter att jag fotat)

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.