Det är vår(salong)!

Snön kommer och går men det är ingen tvekan nu om att dagarna blir längre och längre för varje dag som går. Oavsett hur mycket det snöar eller smälter, fåglarna börjar göra sig hörda nu. Mina webbkameror visar att skatorna äter sig mätta vid fågelbordet, men även ekorren får sin beskärda del. Småfåglarna och koltrastarna får väl bara äta på mornarna när vi ser på.

Det är lördag och sedan ett halvår tillbaka har vi varit inbokade på Grand Hotels Västerbottenbuffé. Förra året var vi där också, men i år är vi proffs!

Men det är på kvällen så vi hinner med att gå på stan och besöka Liljevalchs vårsalong innan det är dags. Vi stämmer träff med Anna som är bästa sällskapet när man tittar på konst! Vi har så lika smak!

Vi börjar med att gå till Mood-gallerian och äta Eggs Norvegienne på Café Egoïste. Det gjorde vi för ett tag sedan och nu var det favorit i repris. Vi var ju tvungna att ha något i magen, men inte så mycket.

Eggs Norvegienne

Sen tog vi en sväng på NK och därefter tog vi spårvagnen ut till Djurgården. Något mer fullsatt får man nog leta efter, men vi slapp gå i alla fall. Och vart alla människor skulle sedan, det blev uppenbart när vi gick av!

Vi var inte ensamma på Liljevalchs idag

Jag är ingen konstnär på något sätt men när jag känner att jag kan göra mycket bättre själv, så tycker inte jag att det är så bra. I år var det mycket som jag kunde gjort bättre själv, men naturligtvis fanns det fantastiska saker där man bara undrar hur de kommit på det (tex Tyska filosofer med katter, i lera). Här kommer saker jag gillade:

Fantastiskt välmålad tavla – men motivet?
Tovad skulptur Akademiledamot (gissa vem)
Ett år av yoga
Jag vet – den är apful, men jag ÄLSKAR DEN!!!
Så avundssjuk på någon som kan måla så här i akvarell!
… eller måla så här i olja!
Och så Rolf! Gjord av nylonstrumpbyxor.
Eller Klippo gjord av glasspinnar!

Vi förstod inte varför de hållit stängt i flera år för att renovera, när lokalerna såg likadana ut som vanligt, men när vi gick ner i källaren för att gå på toaletten/se ungdomsalstrena så var all yta bortbyggd, och det fanns  bara toaletter och förvaringsskåp. Efter att ha gått på toaletten i Mood-gallerian, som stinker så mycket urin att det inte går att andas, så var det här en lisa!

Vi gick tillbaka mot stan igen.

På väg tillbaka

En fika skulle vi väl hinna med innan vi skulle träffa Perre och Helene. Men Sven mådde jätteskumt, som om han höll på att få influensa, och jag var taskig i kistan, så när vi hamnade på Strandvägen 1, så fick det bli varsin kopp te istället. Märkligt ställe det där. De hade bord med fåtöljer som man fick klättra upp i och de stod så nära borden så det gick inte att komma fram till dem. Jag ville inte ens försöka, utan Anna fick krypa in och klättra upp istället.

På Strandvägen 1
Anna sitter längst in

Vid kvart i 5 mådde vi alla bra igen och Anna åkte hem och vi gick bort till Hotell Lydmar för att ta en drink före maten. Det var ett himla mysigt ställe med en oansenlig ingång.

Hotell Lydmar
Där var det mysigt

Kl 6 gick vi bort till Grand Hotel och fick bordet bredvid vårt “gamla” där vi satt förra året. Utsiken gick inte av för hackor!

Utsikten mot Slottet

Det gjorde inte maten heller, och den här gången lyckades jag få rum att smaka allt jag ville smaka. Vi åt små portioner och jag lät bli den mättande mandelpotatissoppan och de flesta av varmrätterna (men inte palten och siken som var bland det godaste av allt!). Här kommer suktbilder:

Det är dags för buffé
… med Västerbottentema
Lax och röding i alla former och smaker!
Jag provade inte alla 9 sorters efterrätter

Det var mycket folk i omlogg och troligen en bröllopsfest på gång. Vi såg tårtan som i början vaktades av flera personer, men som vi senare såg stå helt övergiven. Tänk vad sugen man bara blir att trycka ner ett finger i den eller åtminstone knycka en marsipanros (om det nu var marsipanrosor!

Bröllopstårta på Grand Hotel

Slutligen ett besök på toaletten innan vi gick till Slussen för att maten skulle trilla ner i magen. Vi var mätta, men det gjorde inte ont i magen i alla fall.

Efter toaletterna i Mood-gallerian så kan man bara njuta
Och ta roliga foton

Det var skönt att komma hem igen och från grannarna dunkade en diskobelysning på i lila och turkost och vi trodde först att de också köpt ledslingor men det visade sig vara TV:n som visade Mello. Suck, ja … Det är en period i februari/mars där man helt enkelt får sluta titta på SVT. Vi hade roligare sysselsättningar för oss.

Hemma i soffan igen – Det blir INTE Mello!
Vinst var det här….

Nästa morgon vaknade man så där jobbigt tidigt igen. Sven gav sig på de gamla fåtöljerna vi köpt och jag pusslade ihop sebrorna. Sen beslöt vi oss för att gå bort till Kungens kurva och köpa batterier till brandvarnaren och kanske kolla vilken IKEA-soffa som är skönas. (Jag är besatt av att köpa överdrag till en beggad IKEA-soffa på Bemz. Ja, och så har vårt sängköp krympt ner till en ny bäddmadrass. Vi behöver inte några nya sängar!

Snart kan vi svetsa!
Vi går mot solen!
Många som varit på IKEA idag

Vi orkade inte stå i kö på Clas Ohlson och vi orkade inte stå i kö på IKEA-restaurangen. I stället kollade vi på soffor och konstaterade att det bara var Karlstad och Norsborg som gick att sitta i (och den gamla Stockholm). Sen provade vi lite madrasser och bestämde oss för en, som vi naturligtvis inte kunde släpa hem promenerandes, så det får bli en annan dag…

Dagens söndagslunch intogs på India Dream i Kungens Kurva. Då vi var de “näst”-endaste gästerna så fick vi en kunglig behandling.

I dag blir det indisk mat
Interiören
Utsikten mot McDonalds och Box-huset
Sallad med myntasås
Lamm korma

Vi hade tänkt gå hela vägen hem igen men när vi såg att bussen skulle komma och en minut så väntade vi. Och vips var vi hemma och kunde tända en brasa och dricka en kopp kaffe. Vi flyttade ju om möblerna på förmiddagen också och tror att det här faktiskt kan bli bättre.

Lite annorlunda men tar mindre plats
Konstigt tycker Sven!

Nu får jag i alla fall gå och lägga pussel!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.