Det blev en dag på stranden

Stranden i Taormina ligger flera hundra meter bort, närmare bestämt, flera hundra meter ner. Själva staden ligger ju uppe på berget och stranden nere vid vattnet. För att enklast ta sig ner, så åker man med fördel linbana. €3 enkel resa kostade det att vara panikslagen i 5-10 minuter.

Sven åker linbana
Jag tittar bakåt

När vi kom ner stannade vi till och tog en kaffe och började sedan den långa nedklättringen till stranden. (Som ju förstås blev 50 ggr värre åt andra hållet!) Nere på stranden rådde det full kommers. Dels sålde man badskor, men det hade vi ju själva släpat med oss hela vägen från Sverige, men också badlakan och strandkläder. Men framför allt sålde man massage! Små asiatiska damer med rosa hattar sprang oupphörligen runt och frågade, och även om man sa nej så kunde de börja knåda. Det var sjukt irriterande men när jag tog en stor sten och skrev NO på den och visade upp när de kom, så fattade de och kom inte heller tillbaka.

No!
Pappa är med på stranden

Vi var nu precis vid Isola Bella, som för dagen var avstängd för besökare. Hela stranden var full av stenar stora som handflator. Det var bara att lägga ut filten och försöka få till en kroppsform som passade. Så där låg vi hela dagen utom när vi badade. Jag var lite försiktig eftersom jag inte år frisk och badade bara en gång. Det var drygt 22 grader i vattnet.

Stenar överallt stenar
Vattnet var blått
Sven badar

Stranden vad inte så trevlig med alla massörer som sprang runt och så var det väldigt mycket folk, så dagen efter provade vi en strand lite mer norrut. Där var det mycket finare stenar blandat med sand. Problemet var bara att solen sken från sidan och det blåste lite mer inåt så vattnet var kallare. Det stoppade förstås inte Sven från att bada men han njöt inte lika mycket.

Solen var ju inte lika stekhet som man är van vid på sommaren så vi tänkte nog att det inte tog så mycket men det stämde ju inte noterade vi när vi kom tillbaka hem. Stela av salt och solbränna var vi men blev snart lena igen av en dusch.

En god fika när vi kommer hem hjälper också

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.