En dag på stan

Jag var tydligen inte den enda, vars kallelse till mammografin hade försvunnit någonstans. Men som tur var så såg jag åtminstone påminnelsen som kom 48 timmar innan, och på fredagar är jag ju hemma i stan. Så det blev en liten utflykt idag.

Det jag lärde mig idag är att man inte ska stoppa in ett tuggummi med eucalyptussmak i munnen och man ska bära munskydd. Jag visste förvisso inte att det fortfarande var ett krav inom sjukvården, men det var lite korkat av mig ändå. Nu leddes all utandningsluft upp i ögonen, som rann som Niagarafallet!

Små huvudfotingar på promenad

Efter besöket tänkte jag att det fanns en hel del affärer som jag “låg efter” med. Som tex Tygverket på St Paulsgatan och alla Second Handbutiker. Så jag kände inte att jag hade tid att stanna och ta en magisk kopp kaffe på Drop Coffee ens.

Fast det var dumt, för inga affärer var ju öppna. Jag gick och gick och inte förrän efter kl 10 började jag få napp. Men då hade jag redan klämt hela St Paulsgatan.

Men sen väntade jag utanför Emmaus och där inne tillbringade jag en längre stund. Kom ut med en beggad vårjacka för 159:-. Jag är så himla trött att inte hitta något som går att stänga igenom över tuttarna, så man måste leta efter äldre kläder där kappstorlekarna var annorlunda. Den här blir bra bara jag får korta ärmarna på den, som vanligt! Men jag hittade inget östtyskt porslin som tur var!

Men helt plötsligt så fanns det en massa affärer att handla i. Jag tänkte bara köpa någon liten satt till Ella och Agnes, för det kan vara kul att komma med något när jag åker dit varje vecka. Men självklart ska det ju inte vara några jättepresenter då. Men då skulle jag nog inte gått på Hornsgatan idag. Leksaksborgen var fantastisk, och Juliet hade slutförsäljning för de skulle stänga affären!

En massa affärer på rad!
Ellas alla strumpor mm
Strumpor till Ella
Och sen Agnes
Pusslet till Aston
Och årets hatt till Aston!

Det fanns en massa gallerier att titta på också men de öppnade ännu senare. Jag kunde inte låta bli att fota bilder som jag såg. Och tavlan i fönstret skulle gott få hänga här hemma!

Fantastiskt fin tavla jag såg på Galleri Puckeln
Skojig hund!

Sen började jag tänka på att det var dags att äta och vips uppenbarade sig Barobao framför mig. Det såg himla spännande ut och gott var det också. Jag slår vad om att det är en gammal VVS:are som bytt bana, för det fanns en del märkligheter i lokalen, som att man tog vatten från ett långt rör som kom från taket, och under satt en brunn i golvet som samlade in vatten. Lite ovanligt.

Och sen kan man få en god måltid med lammfärsfyllda bao bao på Barobao!
Och ett efterföljande besök på toan var också intressant!

Vad skulle ett besök inne i stan vara om man inte fick lite inspiration också? Jag gick aldrig in i affären som hade koftan i skyltfönstret. Kände inte riktigt att jag ville betala de priserna. Och anledningen till att jag inte köpte tunikan på K&Us var ju för att jag vet att den blir JÄTTESTOR innan jag får in överdelen. Bättre att knycka mönstret istället! :-)

Och en fantastiskt fin kofta för 2700:- Jaja, jag får väl lägga den på sticklistan!
Det här är en modell som jag borde knycka för att göra mina egna tunikor av!

Sen var det inte roligt längre och jag drog mig hemåt. 
Nu är det visst bara de nya vagnarna som gäller på Fruängslinjen

Som vanligt ingen buss utan det var bara att gå hem. Nämnde jag att jag invigde mina nya Hey Dude kängor jag köpte i Italien? Snygga som satan men det måste vara något fel med dem, för på kvällen hade jag så ont där jag bröt foten för en massa år sedan att jag knappt kunde gå. Det är nog bäst att vara lite försiktig tror jag…

På eftermiddagen samlade vi ihop alla grenar av ormhassel som vi lovat bort till blomsterbutiken i Fruängen. Det regnade och var verkligen inte lätt att lasta ur när allt satt ihop med varandra. Men de blev glada och vi fick en fin bukett med mörkröda tulpaner och en ask choklad som tack! Mycket uppskattat!

På kvällen försökte jag laga japanska nudlar med chiliolja, men lyckades inte alls lika bra som Susanna gjorde häromdagen. Men det gick ner och sedan var det bara att jäsa framför finalen på På Spåret!

Om ni undrar hur luckan ser ut när man kört med den öppen mellan Jönköping och Stockholm…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.