En ensam höstpromenad

Mina arbetsuppgifter idag består i att jag ska sy två kuddar till fåtöljerna i Annas rum. Det har tagit mig nästan hela dagen, för jag är så orutinerad så jag måste tänka femtioelva gånger innan jag syr en söm så att det inte blir fel för att sprätta är det värsta som finns. För att slippa sy den fjärde och sista sömmen för hand så väljer jag att göra öppningsbara kuddfodral. Då kan jag också ta loss och tvätta dem men hu och ve, jag måste sy 6 knapphål och sy fast 6 knappar. Ni förstår att det tar tid.

Så ville Sven sticka ut och springa, och jag kände att jag nog behövde få lite frisk luft också, så jag lämnade mina kuddfodral med 3 knappar kvar (de kommer aldrig att bli fastsydda) och klädde mig för en snabb promenad runt Långsjön.

För alla som bor i Segeltorp, eller för all del på Älvsjösidan, så är Långsjön runt den ultimata promenaden. För mig är det nästan 8 km att gå till sjön, gå runt den och sedan gå hem igen. Jag går ALLTID motsols, och börjar därför på Huddingesidan och i stort sett halvvägs är man förbi sjön och börjar gå tillbaka på Älvsjösidan. Här är några axplock från en mycket vacker promenad. Vill man inte titta på naturen så glor man naturligtvis in i folks trädgårdar och får tips man kan använda hemma sen.

Jag svängde in på stigen där rundan börjar. Hela marken var täckt av löv!

Höstlöv på marken

Sen var det inte så mycket att notera i naturen mer än att kommunen faktiskt hade varit där och röjt bland alla brännässlorna så att stigen var bredare. Jag gick förbi den plats där Segeltorps Villaägarförening hade sin station på Långsjörundan och konstaterade att det inte hade varit lika varmt att sitta där idag, som det var i början på september.

När man kommit en bit så ligger det ett äldreboende längs med vattnet. Framför huset har man placerat ut en eka som man brukar fylla med blommor. Den var nu preparerad inför vintern.

Blommorna borttagna

Det här är första gången som man går precis intill vattnet, och det finns en liten brygga där också. Så här fint är det!

Vyn från Segeltorpssidan
Höstlikt
Vattnet blankt som en spegel

Den här lilla boden stod under en lönn som tappad alla sina löv. Det såg ut som om boden hade ett nytt, lurvigt tak!

Nytt tak?

Precis innan det är dags för nästa strandpromenad ligger det några hus. Jag vet att de är ganska nyinflyttade för jag pratade sopsortering med den tidigare ägaren för inte så länge sidan. De hade ställt en kruka med ljung precis framför sin idegranshäck. Det blev en otrolig färgkombination!

Ljung och idegran – vilken prakt!

Och så var jag nere vid vattnet igen!

Ännu en bild från Segeltorpssidan

Sen kommer en del av promenaden när man går bland husen igen. Och nu märks det hur länge sedan jag gick här senast. På den avstyckade hörntomten stod det ett i princip klart hus.

Hoppsan ett nytt hus redan!
Med de moderna fängelsegluggarna
Det nya huset

När man svänger in på nästa gata så såg det dock likadant ut som det brukar. Jag vet inte hur länge man har byggt på det här huset (åtminstone så länge som jag har promenerat runt Långsjön) och ändå ser man aldrig någon skillnad. Jo, de hade lagat fönstren som någon idiot hade slagit sönder.

Det gamla huset
Tur att de har husvagn

Sedan är det dags att för sista gången gå ner till vattnet innan man kommer till Älvsjösidan. På stigen låt det så mycket löv att man kunde gå och plufsa i dem och sparka upp dem i luften, ja ända tills det kom en massa folk och man var tvungen att bete sig normalt igen.

På Älvsjösidan är det också fint förstås.

Nedanför trappen på Älvsjösidan
Livskraft

Nere vi badet så hade man byggt en restaurang, och den var till och med öppen och det var massor med människor där. Nästa gång får jag ta med mig plånboken!

Hoppsan, en ny restaurang
Och öppet var det också

På det öppna fältet vid badet står det en hel samling med ekar som måste vara hur gamla som helst!

Maffiga ekar

Och sen var det dags för de sista bilderna från Långsjön i solnedgång!

Solen går ner över Långsjön
Och en bild till

Och hur gick det då med kuddarna?
Ja, den ena är klar och den andra ska jag sy fast knapparna på under Solsidan och Bron som börjar ju.

En ny kudde!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.