En riktig tavla

Hemma hos våra kompisar såg jag för första gången en så fin anslagstavla. Den hade en massa gummisnoddar härs och tvärs, och under dessa kunde man fästa alla möjliga saker. En sån vill jag också ha!

Nu när vi har gjort i ordning hallen och upptäckt att den röda lampan är det som gör det glatt i hallen så tänkte jag förstärka det med en anslagstavla i ett färgglatt tyg. Första gången jag var på Tygverket på St. Paulsgatan var jag nog inte på humör för inget passade. Men igår när jag var där så hittade jag det PERFEKTA tyget!!! Inte bara är det samma röda färg som i lampan, men de beiga färgerna är samma som på tapeten. Det kan inte bli bättre.

Det glada tyget

Jag har bara en tretexskiva kvar hemma. Det satt fortfarande fast en misslyckad målning på den. Nu ville jag att anslagstavlan skulle vara 50 x 60 cm. Frågan var vilket sätt som var bäst för att få fina kanter, för tretex är väldigt smuligt. Vi släpade ut stora cirkelsågen och provade. Så här i efterhand kan man konstatera två saker: Det var det perfekta verktyget för att få jämna kanter, och att Sven kanske inte skulle ha haft svarta manchesterbyxor och en svart tröja på sig när han sågade… (Särskilt inte som han sen skulle bygga en ny dator med Erik.)

Tretexskiva

Farbrorn i affären hade av någon anledning lurat mig att jag bara behövde köpa 3 meter gummisnodd (hade tänkt 5 m), så det kändes lite snålt, men å andra sidan satte jag dit så små hängare på baksidan att den nog inte orkar så mycket ändå :-).

Gummisnodden (och lite tilltugg…)

Ett stort problem som vi haft under en längre tid är att hitta nitar till häftpistolen. Vi har en som ligger på landet, och gör ingen nytta, och så har vi en, som inte har någon som helst notering om vilka nitar som ska användas. Jag har redan köpt hem paket med nitar som är för stora. Nu provade Sven att köpa mindre nitar, men när det finns 10,4 mm, 10,6 mm och 11 mm så är det inte lätt att få det rätt. Inte om man står och mäter med tumstock i alla fall. Så Sven köpte en ny nitapparat också (som är märkt med vilka nitar som passar). Och det var tur det, för de köpta nitarna passade inte heller i min gamla apparat.

Och en ny häftapparat

Sen var det bara att lägga ut tyget och vända allt upp och ner och börja nita. Det tog inte lång stund. Jag såg till att jag valde en bit av tyget som hade mycket av de röda blommorna.

Och så var den färdig

Och därefter nitade jag fast resåren som jag spände så mycket jag kunde. 2 meter till hade nog inte varit fel, men jag ska leta fram några röda nålar som man också kan använda.

Och så här färglatt och fint blev det. Jag är mycket nöjd, för det finns ingen annan som har en anslagstavla som ser ut så här!

Och så här fint blev det!

Synd bara att när man börjar använda den så kommer man inte längre att se tyget. Jag vet ju hur anslagstavlan ute i andra hallen ser ut! Jag får väl bestämma att på den här får man bara sätta dit små meddelanden då!

 

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.