En riktigt skitdag

Idag är det påskafton och som vanligt blev vi väckta av en liten pladdermoster som fick gröt. Sedan blev det rena hotellfrukosten med alla gäster som sovit över. Erik, Susanna och Ella bodde i gästrummet och svärmor sov i gillestugan och Anna fick sova i sitt gamla rum (dock inte i sin gamla säng, vilket hon noterade).

Vi lyckades hålla oss vakna till halv 12 i går kväll, men det var enbart tack vare att några av oss tog en tupplur (medan andra prompt skulle åka in och titta på körsbärsblomningen (och blommorna vid Sergels torg) i full snöstorm). Nå det var ju deras val. Här kommer lite bilder från gårdagen.

Så här korta halsar får kycklingar om man packar ett paket Bregott ovanpå.
Vi börjar väl så här!
O-la-la, min nya klänning!
Nytt underlägg igen
Påsklunch
Med nubbevisor förstås!
Och vissa som inte vill vara med
Svärmor kravlar runt och försöker…
… Men det är bara mamma (och kanske pappa) som duger
Påskpresent från svärmor

Det är fler än jag som har svårt att koppla av och sitta still. Först fixade vi (faktiskt jag) espressomaskinen som bara fyllde på kaffe ifrån ena pipen. Med pumpen som fyller på luft i min Casallboll lyckades jag blåsa loss det som satt igen hålen. Man blev prickig överallt. Sedan ett rengöringsprogram och den var som ny igen. Men knappen på spisen som går att trycka in men åker ut igen lika fort, har jag inte lyckats fixa. Erik ville självklart ge sig på det. När han äntligen kommit på hur man skulle få ut sista biten av vredet, så hade han och Sven lossat frampanelen på spisen. Sen råkade han tappa delen så att den hamnade under ugnen och då var de tvungna att dra ut spisen (Hu, vad där behövde städas!) och lossa bakstycket. Till slut hittade han alla delar, och Sven hade gjort rent allt som gick att göra rent. Allt monterades ihop igen och det enda som var kvar — var att knappen fortfarande inte fungerade. Men till slut förstod han att det var fjädern som hade bockats till. Så genom att trä den på en syl och bocka tillbaka den så gick det att trycka in knappen igen i läget så att den stannade. En ny knapp kostade 269:- plus frakt, men framför allt hade vi en spännande timme innan allt var ihopsatt och fungerande igen. Har glömt hur spännande det var när Erik bodde hemma och skulle “laga” saker.

Bara lossa baksidan också…
Knappen lagad

Det var nu som Anna, Sven och Yvonne drog in till stan för att titta på körsbärsträden som blommor. Det är därför jag vill ha ett eget körsbärsträd i trädgården, så behöver jag inte känna mig så tvingad att åka in och titta. Det började snöa först när de varit iväg en stund, men det snöade rejält. Medan de kämpade mot vädrets makter låg jag och tog en tuppis, och det gjorde Erik, Susanna och Ella också.

Till slut lade sig snön på marken
Men inte på poolen för där är det lite varmare.
Tala inte om det!

Jag har antagligen gjort tillräckligt med barnkläder när ungarna var små, för jag orkar inte göra en enda sak till, men svärmor är betydligt mer produktiv. Här är den nya klänningen som hon gjort. Den satt som en smäck!

Gammelfarmor har stickat en ny klänning till Ella.

Innan vi går och lägger oss borstar vi bort allt påskgodis. Anna hade en mycket märklig tandkräm som hon ville att jag skulle prova. Vi var alldeles blåa i truten! Godnatt!

Vi provar Annas blekande tandkräm.

Nästa morgon, efter hotellfrukosten så troppade de av en och en. Farmor först förstås. När Erik och Susanna skulle åka så sa man att Södertäljebron fastnat i öppet läge, men det visade sig vara bron inne i stan. De var väldigt nyfikna på hur mycket snö det hade kommit i Linköping, och det var mer än hemma i alla fall. Det är lite sött att se hur deras robotgräsklippare har gett upp men att man fortfarande ser spåren i snön efter den.

En robotgräsklippare har kört fast

Vi packade hela bilen full med trädgårdsavfall och skjutsade hemma Anna, som bor precis vid tippen och stack sedan till gamla Hortus i Farsta och köpte planteringsjord, täckbark och barkmylla. Det hann bli en vända till till tippen. Det är så fint att se hur man har gjort iordning en anläggning i Högdalen som tar hand om trädgårdsavfall och gör flis av det, som sedan blir bränsle. Då behöver jag inte känna sån press att kompostera allt själv, när jag vet att det är någon annan som tar hand om det.

Mer jord, mylla och täckbark

Jag hade räfsat upp allt ute på förgården för länge sedan, men nu tog Sven hand om det. Vi får väl se om jag orkar så gräs en femtioelfte gång där ute. Det är svårt att vara den enda på gatan som tycker att det ska se fint ut.

En räfsar ihop det och en samlar in det
Skräpsamling

Medan Sven räfsade, så hade jag det tvivelaktiga nöjet att få blanda till en energikick till växterna i trädgården. Jag hällde ut en massa hönsgödsel i ett tråg och hällde på vatten och blandade det till en soppa som jag sedan gick runt och hällde på alla växter. Man får passa på när grannarna är bortresta, annars blir man väl anmäld till kommunen igen. Men antingen vande jag mig, eller så luktar det inte så mycket när man blandar det med vatten. Det stänkte och plaskade och det kändes som om jag till slut var helt indränkt i kycklingskit. Men jag hoppas att det kommer att bli fint i både ros- och rhododendronrabatten i sommar!

Hej, hej!

Vi höll på till halv 6 men sen var vi så hungriga att vi var tvungen att äta. Vi dukade upp påskbord igen. Vi gjorde allt för att skicka med ungarna mat, så att vi inte skulle behöva äta ihjäl oss. Yvonnes silltårta var allra mest poppis.  Efter maten så gjorde vi kväll!

Efter en tuppis i uterummet så är man som ny igen!
Solnedgång till slut

Det ska bli svinkallt i morgon också, men blir det bara lite sol, så kan man vara ute. Poolen klarar inte av att komma upp i mer än 21,6 grader. Det är bara att vänta på att det blir varmare. Det kommer det ju att bli, det är ett som är säkert!

,,,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.