En snöig vintertorsdag

I morse var det kaos i trafiken minsann. Det hade ju kommit snö!!!

Körsbärsträdet
Körsbärsträdet
IMG_9538
Äppelträdet

 

Ljusgranen
Ljusgranen
Industriområdet i snö!
Industriområdet i snö!

 

Tujorna
Tujorna

Detta toppat med att det var stopp för pendeltågen vid Södra Station och en lastbil hade fått motorhaveri i Gröndal så att det var ersättningsbussar för tvärbanan, gjorde ju att man verkligen var sugen på att åka tunnelbana (inte). För det var precis vad jag måste göra, eftersom Sven TÄNKTE LÄMNA BILEN HEMMA OCH ÅKA KOMMUNALT!!!

IMG_9549

Så 07.59 larmade jag på för andra gången eftersom jag fick gå in och byta skor en gång. Mina kängor som klarar is galant, klarade definitivt inte av packad snö lika bra. Vårt nya larm (tack Verisure!) håller total koll på oss och berättar för varandra när vi går ut och när vi kommer hem. (De visar också att vi definitivt inte har några fuktproblem i källaren, men att vi kanske borde sänka värmegolven där nere en aning.)

Så här ser min app ut
Så här ser min app ut

En buss åkte förbi utan att ens stanna vid vår hållplats, och nästa buss skulle komma om 3 minuter och sen 5 minuter osv… Under tiden hann det bli kö på vägen till Fruängen. Och jag insåg snart att även om bussen kommer så kommer den att sitta fast i kön. Jag bestämde mig för att gå hem igen. Jag kan jobba precis lika bra hemma (ja, helt ärligt, ännu bättre när jag inte blir störd 48 ggr i timmen). Och Sven tyckte att han lika gärna kunde gå till Fruängen, vilket han gjorde på en kvart, utan att bli omkörd av bussen han skulle ha åkt med.

Eftersom jag sparade restiden så tänkte jag att jag hann med att gå bort till grannen och skotta innan jag började jobba. Det är alltid så när jag lovar en granne att trampa små fotspår i snön så att det ser bebott ut, att det kommer 5 meter snö just den veckan. Det slår liksom aldrig fel. Men det var samtidigt kul att inviga den ny superlätta snöskoveln som vi köpte härom helgen. Sen gick jag hem och gjorde PowerPoint-bilder för fulla muggar.

Kl 17 la jag ner och bestämde mig för att gå bort till ICA Orren. ICA Orren är inte längre en ICA affär men det är den affär som ligger längst bort från oss, och som vi aldrig handlar hos, så var är väl mer lämpat att göra till postutlämning för oss stackars Segeltorpsbor som bor 10 minuter från Fruängen och också befinner oss där ca 1000 gånger oftare än på Orrvägen. För att göra promenaden lite roligare så bestämde jag mig för att inviga mina nya vuxenpoäng, även dessa inköpta hos vår hovleverantör, Lidl. Jag pratar om BRODDAR. Så jag klampade iväg på 3,27 km långa promenaden och både såg ut och kände mig som en pingvin. Täckkjolar i all ära, men antingen håller man sig varm men kan knappt gå, eller så drar man upp dragkedjorna så man kan flytta benen men istället så fryser man. Det tog nästan 13 minuter per kilometer, men som sagt, med de myrsteg som jag tog så är jag inte förvånad. Och varför, varför satte jag på mig läppstift innan jag gick ut?

Pingvinen
Pingvinen

Med broddar

Med broddar

När jag kom hem igen så insåg jag att det fanns två alternativ. Antingen skottade jag nu eller så blir jag tvungen att göra det i morgon för att vi överhuvudtaget ska få ut bilen. Och vem vill stå nyduschad en fredagsmorgon och skotta innan man ska till jobbet. Så jag satte igång, och det var för all del inte så jobbigt med själva skottandet. Problemet var att jag fick gå så långt för att lämpa av snön. Så fortskred 1,5 timme av min kväll. Men jag hoppas att Sven är nykter nog när han kommer hem, att se hur duktig jag varit!

Garageuppfarten
Garageuppfarten
Från andra hållet
Från andra hållet
Trappan
Trappan
Vid ingången och brevlådan
Vid ingången och brevlådan
Inne på tomten
Inne på tomten

IMG_9566

Och baksidan
Och baksidan

 

Vad hämtade jag på Ica Orrvägen? Jo, i söndags hittade jag en fin fönsterlampa att sätta upp istället för julstjärnan som lyste upp så fint. Jag hade helst velat hitta en snäckskalsmobil som man kunde lysa upp på något sätt, men det verkar inte gå att få tag på längre. Lite konstigt med tanke på hur poppis de var på 70-talet! Så här fint blev det i alla fall! Minst lika bra som en julstjärna.

Nya lampan Elba i koppar från Markslöjd
Nya lampan Elba i koppar från Markslöjd
IMG_9590
Och från utsidan

Ja, och en sak till har jag gjort idag. Läste den här insändaren i tidningen i morse, och kunde inte låta bli att skriva ett svar. Men jag har svårt att bedöma om jag är för elak, så jag låter nog svaret stanna på den här sidan…

IMG_9546

Ang Betyg från årskurs 4

Kära Sara, snart är din tid i skolan över, tänk så skönt det kommer att bli! Istället för att hela tiden bli bedömd för dina prestationer kan du gå ut och söka vilket jobb du vill och få det, för i yrkeslivet, där behöver du inte visa att du är duktig för att få ett jobb. Oftast får du jobb för att någon tycker synd om dig. Och när du väl börjar jobba kommer inga chefer att ställa krav på dig utan du kan i princip göra vad du vill. Inte heller kommer dina arbetskamrater att jämföra dina prestationer med sina egna, och ibland kanske få dig att känna dig lite oduktig, särskilt om de är stressade. Och för allt det här så får du ju betalt, och som tur är så finns ju inte heller något samband mellan lön och prestation utan du kommer att få lika mycket som alla andra oavsett om du gör ett bra eller dåligt jobb.

Vet du Sara, i vissa fall, kan det vara bra att lära sig redan i skolan, hur livet fungerar. Annars kanske uppvaknandet blir desto hårdare när det är för sent. Jag är säker på att det finns ett samband med att uppskatta undervisningen för kunskapens egenvärde och ett bra betyg, inte tvärtom som du skriver. Och trots att jag har haft dåliga betyg och det redan från årskurs 1, så tycker jag nog att det har gått väldigt bra för mig ändå. Jag har väl helt enkelt blivit bättre på att bita ihop och hantera motgångar, en kvalitet som de flesta arbetsgivare uppskattar mer än den offerkofta du klär dig i.

Jag hoppas att jag inte förstörde din självkänsla ännu mer när jag kritiserade din insändare, men tro mig Sara, du klarar det om du bara vill. 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.