Focaccia till frukost

Vi vaknade vid 9 och kände oss som vi festat loss rejält igår kväll!

Dusch och snabbt ut och hitta frukost. Det fanns ett litet ställe i närheten där vi köpte cappuccino och grillad macka med massvis med ost. Och ett glas nypressad juice att dela på för att svälja ner vitaminerna. 255:- var kanske lite otippat, men allt var redan uppätet!

Utsikten från vårt fönster
Frukost

Sen ställde man bara in sig i högerfållan och följde med strömmen. Oj vad mycket folk det var. Man säger att det bor 270000 i Venedig och varje år är det 20 miljoner turister så ni kan ju bara dela det med 365 och tänka hur det var att gå i de smala gränderna!

Gondoler
Och en massa nya människor att möta!

Man kan nog göra en hel blogg bara om skyltfönstren (och säkert om kyrkorna med). Jag som är galet förtjust i att lägga pussel på internet, har plåtat hur många svåra motiv som helst!

En massa nya skyltfönster att titta i!

När vi kom till Markusplatsen kom vi äntligen fram till solen. De smala gränderna fick inte ner någon sol alls. Jag hittade en jättefin schal bland turistfällorna och är så barnsligt lycklig över den att jag satte på mig den meddetsamma!

Det är varmt och soligt i Venedig!
Men inte hemma!
Marcuksplatsen utan att vi visste om det!
Sven är turist
Jag är turist
Och köper dena fina schal
Ni får inte plåta Petflaskorna med sängfjädrar i! Fck U!

Nere vid vattnet var priserna som hemma och servitörerna lika otrevliga som i Italien men vi hittade ett ställe där vi först var ensamma men som sedan blev knökfullt!
Time to move on!

Vinpaus
Tills solen försvinner

Folk upplyser oss om att det är 6 grader varmt hemma och regnar, något som jag själv noterar via våra uppkopplade utomhustermometrar och regnmätare. Det är alltså dubbelt så varmt i Venedig och sol, och det känns som rena rama sommaren. Det är en ynnest att få dröja kvar i denna temperatur några dagar till. I morgon ska det bli sol i moln vad det nu innebär, men lika fint som idag blir det nog inte. Så vi njuter. Ingen hets att man ska gå långt och handla mycket. Vi får väl åka hit igen i så fall!

Efter att ha gått längs vattnet i solen en lagom stund så var vi lite hungriga och då såg vi precis en restaurang som hade servering på vattnet. Drt som lät godast var trots allt risotton med seafood och saffran och det var den! Man ville bara grina så god var den! Men man kan verkligen ruinera sig på allt skit de ställer fram på bordet och som man får betala extra för fast man inte vill ha skiten! Man kan inte slappna av en minut förrän det står en chipsskål, eller en brödkorg på bordet!

Dags för mar
Risotto!

Vi fortsatte längs vattnet och när det var dags att vända hem var det så långt att vi var tvungna att att stanna och ta en cappuccino för att orka! Och sen gick och gick och gick vi…. De säger att det är lätt att gå vilse och det tyckte ju inte vi. Men det är så enkelt att gå “rätt” när man inte har ett mål! Men när man ska hitta en bestämd plats så…

Tredimensionella tavlor av bomullsband
Tavlor med bara siffror
Masker överallt (men kanske inte den här typen)
Coffee-break
Vi ser en ingång
Och där fanns enda trädgården!
Jobbigt att putsa om det ringer hela tiden!
Mmmm… Cannoli!
Soptunnor i världsklass!

Vi är på väg tillbaka till hotellet för att vila en stund och vågade oss på en paus för vi kände oss nästa “hemma”! Hmmm…

AW utomhus (fast vi gick in sen…)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.