Förrådet

Det har irriterat mig länge det där med att man alltid måste vara så på alerten när man ska hämta något i vårt trädgårdsförråd. Tunga saker balanserar på skeva skruvar på väggarna, och när man ska dra ut gräsklipparen så trasslar man alltid in sig i två räfsor garanterat.

En av de saker vi har på to-do-listan är att städa förrådet. Vi har ju faktiskt inte städat det ordentligt sedan vi fick bygglov på boden. Ett bygglov som dessutom godkänts av såväl kommunen som Länsstyrelsen som Mark- och Miljödomstolen. Med tanke på det extremt kalla vädret vi vaknade till idag, så verkade det här vara en lagom arbetsuppgift. Jo, pyttsan alltså!

Jag började faktiskt med att dammsuga haciendan. Vi har kommit fram till att det är grannen 2 hus bort, som håller på att bygga om. Just nu håller de på att tömma trossbotten på kutterspån och det flyger mer än 50 meter och hamnar hos oss. Men till skillnad från när vi levde med frigolitsmulor överallt i 3 år, så vet vi att det här bygget kommer att vara klart inom 2 månader. Och kutterspån är organiskt, och definitivt INTE statiskt. Frigoliten fastnade ju överallt, i håret, på skinnet, i maten, i sängen. Så vi låter dammsugaren stå framme så länge.

Helt seriöst så dammsög jag 30 min innan jag tog den här bilden!
Det ÄR hagel!

När vi burit ut alla saker för att börja hänga in det in någon form av ordning så började det komma lite för mycket kutterspån, men det visade sig vara snö, som sedan övergick till hagel Riktigt stora bitar, och vi fick trycka båda två i det lilla förrådet. Som tur var blev vi räddade av min syssling Fredrik som kom på oväntat, men välkommet besök. Bra det där med personer som kommer ihåg det där med våra lediga måndagar. Vi fikade inomhus och fick upp värmen.

Vi inventerade lite i källaren och hittade lämpliga lådor att använda för snören, vattenkopplingar mm. Svens brorsas Meccano fick en ny låda. Min fina bruna back, som jag hade i tonårsrummet med skivor i, passar numera bäst ute i ett skjul.

När plast var lyx!
Min gamla skivback

Så här fint blev det till slut. Vi är fruktansvärt nöjda! Det känns så skönt att inte behöva oroa sig för att man ska behöva dra ut en häcksax ur huvudet när man öppnar dörren:

Vad göms väl här inne då?
Räfsorna kommer inte att ramla ner längre
Min lilla pall och min ogräskorg och min idé att hålla bambupinnarna på plats!
Spadarna hängerordentligt och det gör krattorna också!
Allt står fint i lådor på hyllorna och vill jag ta snigelgiftet så får jag inte med en påse alspån!
Grillkol och sågspån till komposten
Och gräsklipparen behöver inte letas fram längre
Det som inte fick rum längre

Det sista jag gjorde var att täcka över vissa växter, eftersom det ska bli frost varje natt resten av veckan. Jag antar att man skulle behöva täcka över hela körsbärsträdet och persikoträdet, men…. Tänk att det varje år händer något som påverkar om det ska bli några körsbär överhuvudtaget!

Vi förbereder luktärtorna på frost
Jag har gömt aubergine och squash under krukorna
Jag hittade skylten när jag städade

När vi äntligen var klara hade vi bestämt oss för att åka och äta lunch/kvällsmat på Långbro Värdshus. De hade tydligen inte öppnat uteserveringen ännu (undrar varför?) men det var en himla massa bilar parkerade utanför och ett himla liv, en det hindrade ju inte att det trots det var stängt på måndagar. Jag som ville ha en toast Skagen!

Här var det tomt och tråkigt

Istället åkte vi till Erssons där jag åt skaldjurslasagne och Sven åt havets wallenbergare med mos. Jag vet inte om det var för att vi väntade så länge, men min mage gick sönder helt efteråt! Och jag var inte riktigt beredd på att det skulle vara så mycket saffran i lasagnen.

Skaldjurslasagne

Vi åkte till Kungens Kurva sen för att köpa en ny ostkupa eftersom Sven slog sönder den gamla i helgen. Att gå runt på Cervera är som att hitta alla produkter i hela världen som man inte behöver samlade på ett ställe. Fast som de presenteras i affären så vill man ändå ha dem. Men vi gick ut utan en ny Le Creuset-gryta, och inte heller ville Sven köpa den där rökmaskinen för 1200:- fast jag bönade och bad. Och besticken var fina, men om de nu ska utgå kan de gott rea dem tyckte vi. Men galltvålen behövde jag!

På Jula skulle vi köpa gräsfrön och spissvärta, men vi kom bara ut med gräsfrön. När jag kollade på hemsidan sen så skulle de visst ha spissvärta! Jag har en gammal gjutjärnsgryta som är jättefin att ha växter i men jag vill att den ska vara svart, inte rostig!

Sven släppte av mig på Lidl medan han åkte ner till båtklubben för att sätta fast märken på båten, så man ser vems det är. Jag handlade mycket fortare än honom och fick stå och frysa ute på parkeringen jättelänge. Hade jag inte haft så himla tung kasse så hade jag gått hem själv, det hade gått fortare.

Köpt kaffe och mjölk på Lidl
Jag fryser häcken av mig!

Inte bara köpte vi 10 st supersmå solcellsbelysningar som jag satt ut i en av rabatterna, så att de ska se ut som små eldflugor, jag köpte också lite fägring till baksidan. Det gäller att få alla i sin omgivning på gott humör!

Lilla fjäril
Lilla grodan

Och till sist en bild på träden som blommar mot väggen. Det kan ju vara sista bilden på blommorna. De kan ju ligga sönderfrusna på marken i morgon bitti, vad vet jag! (Hoppas inte, snälla, snälla!!!!)

Päronblom och persikoblom

 

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.