Fredagskväll – nya möjligheter

Det är fredagkväll – igen! Tiden går så snabbt och det är roligt å ena sidan, men livet är kort å andra sidan. Det bästa sättet att få tiden att gå långsamt är att hinna med många saker. Och vi gör så gott vi kan. Nu är huvudfokus på att fixa inomhus, ett mycket eftersatt område som alla trädgårdsintresserade känner igen sig i.

Min blombukett

Fåtöljen vi köpte i våras är nu klar. Det saknas bara en nackkudde, men den kan man ju göra när som helst…. Men utmaningen nu är att den fåtölj jag egentligen ville ha, nu verkar ha översvämmat marknaden. Efter att inte ha hittat någon på 1,5 år så har det nu varit 4 till salu på 2 veckor. I går ropade jag in en av dessa. Det var det värsta och bästa jag varit med om. Mitt hjärta bultade nästan utanför kroppen när jag förstod att jag hade vunnit. Och idag hämtade vi den. Den gick precis in i bilen på det 6:e sättet vi provade på.

Den nya fötöljen

Sedan  har jag fått pippi på blommor och piedestaler med blommor. Jag vill fylla hela vardagsrummet med blommor. Jag har hittat så fina krukor och idag släpade jag hem ytterligare flera växter, som ska vattnas. Men fint blev det.

Mina nya krukor

Jag köpte en hylla med drivvedslook på Chilli, en affär som inte riktigt har koll på leveranserna. Jag beställde två saker, som man sedan skickade med två olika speditionsbolag. Jag har fortfarande inte fått min byrå som skulle ha levererats för flera veckor sedan. Men hyllan är monterad men står på golvet och väntar på att bli upphängd. Samtidigt har jag funderat på om det inte går att fixa skrivbordet vi har, så att det också får samma look. Hittade en blogg på nätet som rekommenderade att man först målade med starkt té och sedan gnuggar man ytan med tvålull doppad i vinäger. Hmm… jag ska nog börja med att prova med en stålborste på undersidan av bordet.

Drivvedshylla
Vårt hallskrivbord

I morgon kommer Per hit med ännu fler äpplen så nu ska det bli ännu mer juice. Vi är så glada att han kommer hit med sina Signe Tillich för det var nog de som gjorde vår juice så god förra gången. Vi har väldigt mycket äpplen kvar på träden, men nu ska de ner! Jag har redan lagat kvällsmaten tills i morgon. På dagen så grillar vi korv förstås. En utematstradition som man inte kan förhandla bort!

Grönkålssoppa

Till kvällsmat åt vi upp grönkålssoppan jag kokade igår kväll. Jag hade köpt stora vitlöksbaguette med smält ost, och det var precis lagom. Soppan gjorde jag igår medan Sven slet med att “juica” alla våra päron så vi kunde göra päroncider. Vi ställer cidern i 5 liters dunkar med jäst i och en ballong som kort. I ballongen sticker man ett litet hål så att luften kan pysa ut. Men idag hade päroncidern tydligen stormjäst, som det heter på internet. Det var tur att vi inte kom hem senare. Då hade det nog varit kladdigt både här och där.

Stormjäsning

När det gäller möbler så hittade jag den perfekta hyllan att ordna alla saker som man behöver till en TV idag. (Ibland var det bättre förr).

Ytterligare en hylla
Sladdar

Det kommer nog att bli en del TV-tittande nu om jag ska hinna sticka upp allt garn jag köpte. Ni får se det när det är klart, jag lovar….

Min stickkorg

Ja, det är bara att kämpa på!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.