Frisk luft

Och så har ytterligare en vecka passerat förbi i en farlig fart. Sven har inte varit hemma från onsdag till fredag så det har inte blivit några fler hyllplan klara. Däremot har jag ägnat kvällarna åt att måla dem två gånger. Det gäller att vara strukturerad så att det blir två gånger på varje sida och inte inte 3 på den ena och och 1 på den andra. För det är stört omöjligt att se.

Hela lördagen gick åt till att plocka bort alla julprydnaderna. Den här julen hade vi plockat fram i princip alla julsaker vi hade, så det tog hela dagen. Men det bästa är att vi har kompletterat med lampor mm, så att när vi plockar bort alla adventsljusstakar och stjärnor, så ställer vi bara tillbaka de lampor som lyser resten av året. Så vi behöver inte sitta och deppa i mörkret!

Ljusgranen åker ner!

Fast lite tråkigt är det att ta ner ljusgranen, men mycket bättre än att den sitter fastfrusen i marken fram till mars som den brukar. Vi ska laga den på några ställen där den blåst sönder. Jag tror nog att vi ska få den helt fungerande igen. Annars finns det reservdelar att köpa.

Vi fortsätter att mata våra småfåglar, och lite större och lite lurvigare också tydligen.

Ekorrfågel

Det går långsamt framåt med vårt senaste projekt. Det är ju inte jätteroligt att stå ute mitt i vintern och såga till hyllplan. Lika lite som det är roligt att sedan grunda dem och måla dem två gånger med lackfärg. Det är så trångt nere i verkstan nu att man knappt kan vända sig. Men om man bara kämpar på så kan man måla en sida var 4:e timme, men max 6 st får plats så som jag ställt ut dem för att komma åt alla. Men sen var ju inte den golvsnutten klinkrad heller så då var vi tvungna att göra det med. Sven la ut och sågade till alla och jag fixade fogen och tvättade och tvättade….

Sven klinkrar
Och jag lägger datapussel och dricker rödvin

På söndagen fick vi i alla fall ändan ur och gick ut på en promenad i naturen. Den här gången hamnade vi i Tyresta och gick 6,5 kilometersspåret som gick i kanten där den stora branden härjade 1999. Det var mycket som fortfarande så helt förstört ut, och jag antar att det inte hjälper att man låter att ligga kvar. Det tar lång tid för saker att förmultna om det inte är blött ute. Jag kan tänka mig att om 100 år kommer det inte att synas längre men det tar nog så lång tid. Det har ju gått 18 år redan.

Spåret vi följde – Fornborgsslingan
Sven med naturmatchande vantar
Vattenfall
Iskristaller

Mycket döda träd
Men lite grönt fanns det!
En sten som sprängts sönder av värmen
Många trappsteg blev det
Vi gick längs vattnet vid den deprimerande och tysta Stensjön
En ö mitt i sjön
Så här långt blev det!

 

Väl hemma igen så fick man slappa hur mycket man ville och det försökte jag. Men pusslet jag började med var helt omöjligt att lägga. Bitarna var av dålig kvalitet och alla passade överallt och mönstret var jättesvårt. Jag har lagt det någon gång men det var nog den sista gången. Det tog flera timmar att lägga ut alla bitarna och vända dem rätt, men bara 5 minuter att skyffla tillbaka dem i kartongen igen.

Skitpussel
Hemmamys för vi är värda det efter promenaden

Så kvällen slutade framför TV:n med ett avsnitt av Bron och efter det lite Netflix. Ny vecka i morgon!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.