Frisören

Jag är så himla trött på mig!!!

Det passar sig inte för en 53-åring att gå omkring med hårspänne i luggen! Men mina frisörer som jag går till säger alla att jag har så fint hår och det är synd att klippa av det… Och så är de bara och naggar på det och håret blir bara längre och längre och jag trivs inte med det!!! Dessutom har jag noja sedan jag fick några hormontabletter utskrivna som gjorde att jag tappade hår som en hund. Jag tittar mig i spegeln och ser bara huvudsvålen som sticker fram. Det är dags att ta kommandot över mitt hår!!!

Så här illa är det!

Redan i julas när jag tittade i HM-katalogen (där jag inte hittade något annat som passade) så såg jag bilder på en kaxig tjej, vars frisyr var så cool. Jag plåtade alla bilderna på henne i katalogen och sparade dem tills det var dags.

Snyggaste modellen i HM-katalogen!
Men lång lugg vill jag inte ha
Fast det är ganska snyggt

Det finns en tjej på jobbet (Nettan) som alltid är så fin i håret så jag frågade henne var hon går och klipper sig och fick telefonnumret dit. Men när jag ändå var i faggorna för en dryg månad sedan så passade jag på att slinka in. Lite tokigt var det att det var så nära Skånegatan där jag jobbat i 5 år. Jag fick inte tid förrän den 5/2! Det var bara att lida…..

Så var det då äntligen dags. Jag hade mina bilder men de var ju inte helt som jag ville ha frisyren. På Östgötagatan mötte jag en dam som pinnade förbi mig. Hon hade en jättefin lugg som var precis så som jag ville ha det. Jag kände mig som Karl-Bertil på julafton. Skulle jag springa efter henne eller skulle jag låta bli. Jag skulle aldrig förlåta mig om…. Jag hejdade henne ett kvarter senare och ursäktade mig med att hon nog trodde att jag var det galnaste som fanns, men skulle jag inte kunna få ta ett kort för jag skulle precis till frisören och jag tyckte att hon hade en så himla fin frisyr och särskilt luggen. Lite tagen var hon men jag var snabb och plåtade henne. Med respekt för hennes integritet har jag redigerat bilden. Lite synd var det att det blåste och att vi stod mitt i gatan. :-)

Snygg lugg

Hon berättade att hon hade klippt sig i Valdermarsvik och det var ju lite skoj eftersom jag kommer från Västervik som bara ligger 5 mil därifrån….

Nå laddad med bilder gick jag in på salongen och glasögonen immade ju igen omedelbart förstås….

För att inte ruinera sig på hårfärgningskostnader blev jag tillfälligt klippt innan färgningen.

Erica börjar skala
Och här sitter jag på Bondegatan mitt på ljusa dagen och njuter
Det är dags för nästa steg

Erica tyckte att jag skulle färga det mörkare bak och ha ljusa slingor som dolde det gråa i luggen. Jag var öppen för vad som helst. Mina hemfärgningar är ju inte särskilt professionella om jag får säga det själv. Man jobbar hårdast framtid på håret man ser i spegeln. Hur det ser ut där bak har man ju inte koll på alls, så varsågod.

Om jag tyckte jag hade tunt och tappat hår så fick jag ändra mig när Erica fick hämta mer folie. Till slut orkade jag knappt hålla upp huvudet längre, och lät gjorde det också så fort jag rörde på mig.

Huvudet tungt av folie

Lite spill blev det, och det var nästan så jag skulle velat ta med mig en lock hem och stoppa i kuvertet med allt barnhår vi sparat men nej…..

Och här ligger en del av testarna. Är man för gammal för att ta med en lock hem?

Efter 2,5 timmar var jag så äntligen klar! Och mäkta nöjd med resultatet! Ny tid bokad redan. Dessa kvinnor är mycket populära!

Japp och så var det klart
Mörkt där bak och ljusa slingor fram
Jag är sååå nöjd!

 

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.