Frustrationsblogg

Så var det så åter morgon till en ny dag och den här dagen verkar inte bli någon höjdardag. Redan vid frukosten satte jag nivån:

Upp- och nervänd morgon macka med Kalles äggkaviar

Eftersom min chaufför skulle med ett flyg från Bromma halv 8 så kände inte jag för att göra sällskap idag, vilket innebär att jag måste åka kommunalt! Det tar mig en kvart att gå till Fruängen men under rådande väderförhållanden tar jag matarbussen till Fruängen. Matarbuss och matarbuss, förresten. 703, 704 och 707 kommer alla med några minuters mellanrum för att sedan dröja en kvart innan nästa trio kommer. Därför var bussen redan knökfull när den stannade vid min hållplats. På de nästa två hållplatserna stod det minst 10 personer vardera som också skulle på. Varmt och skönt :-(!

Vi åker buss 707 mot Fruängen

Om det var tänkt att bussen skulle passa med tunnelbanan i Fruängen så missade man stort för redan när bussen körde in vid stationen åkte tåget, och inget nytt stod inne. När det kom gick jag in i en vagn i mitten av tåget och slog mig ner med en ny bok. Julklappsboken till mig själv: Eldvittnet av Lars Kepler.

Eldvittnet av Lars Kepler

Jag hann bara slå upp boken så kom en sån där babbelputta och skulle slå sig ner bredvid mig. Jag kände att jag bara inte orkade sitta och lyssna på en enda människa till som sitter och pratar som ointressanta saker i telefonen för att få tiden att gå, så rent reflexmässigt satte jag knytnäven på sätet så att hon satte sig på den och så sa jag att hon kunde gå någon annanstans och prata, vilket hon gjorde. Skönt! Ingen av de som hann sitta på sätet på väg till T-Centralen pratade i telefon heller. Vanligtvis brukar tåget vara överfullt när vi stannat och hämtat upp vid Telefonplan, men med alla nya lägenheter som byggs i Fruängen så är det ståplats redan från Fruängen nuförtiden.

Sillarna på röd linje mot Mörby Centrum

Jag fattar inte hur de politiker tänker som tycker att man frivilligt ska ställa bilen för att stå som en packad sill i 20 minuter och försöka hålla andan för ytterligare en person som glömt borsta tänderna på morgonen. Jag vet att jag har en välutvecklad näsa men för det mesta behöver man inte ha det heller. Idag var det definitivt någon som släppte en smygare i vagnen! Vid T-Centralen byttes jag och en hel klunga andra människor ut mot en ny klunga som skulle in och trängas.

Tåget byter passagerare vid T-Centralen

Via det långa gångbandet som har varit trasigt ett tag tog jag mig ner till blå tunnelbana. Där kom man knappt fram på perrongen, och även där fick inte alla sittplats i vagnen. Men jag skulle bara till Stadshagen som tur var.

Tunnelbanan – människors badrum, väntar bara att någons ska börja klippa tånaglarna snart…

Är det verkligen bara jag som ser att Stockholms kollektivtrafik håller på att kollapsa? Eller beror allt bara på att jag fick en dålig start på morgonen?

Något bra fanns det i alla fall. Saltlaktritskolorna är tillbaka på jobbet!

Saltlaktritskola – min favorit

Och till slut, någon som har en sämre dag än jag, nämligen webbredaktören för Vi i Villa. Den här rubriken läste jag i det “teaser”-brev jag fick idag. Hmmm…

Sprutmåla med vad???

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.