Full och förbannad

Jag är så ilsken så jag inte vet vad jag ska ta vägen! 😡😡😡

Den 29/9 fick vi hem ett jätte-attraktivt erbjudande om fiber från ComHem. Men samtidigt har jag jättemånga konton där jag använder min Telia-mailadress så jag sa till Sven att ringa och se om de kunde matcha erbjudandet. Det kunde de inte förstås, och inte kunde de göra något för oss som var trogna kunder heller, men att binda sig i ett år på 250Gb istället för 100 GB var överkomligt så det beställde vi av den trevlige försäljaren.

Någon dag senare fick jag ett SMS från Telia om att de hade packat något på deras lager. Jag hade inte en aning om vad det var så jag ringde för att fråga och satt i telefonkö i en halvtimme för att få veta att det var en identisk router som den vi redan hade så vi behövde egentligen inte byta alls. Vi kunde välja om vi ville hämta ut den eller inte. Så jag tänkte att det kanske var bra att hämta ut den ifall den andra gamla gick sönder någon gång. Det är ju inte som att man kan tjäna pengar på att sälja dem på Blocket liksom.

Sen gick vårt nätverk upp och ner en hel förmiddag när jag satt och jobbade hemifrån. Så återigen satt jag i en halvtimmes telefonkö för att få veta att nej, det var inte för att man höll på att koppla in den snabbare hastigheten. Det skulle faktiskt ta upp till 10 arbetsdagar och datumet när man skulle lägga om det för vår del, var den 13/10. Såna saker berättar man inte när man säljer in något till en kund, eller hur?

Det ena sms:et efter det andra kom från Telia som berättade att nu plockades routern från lagret och nu lades den på pickupen och nu kördes den till Posten och nu fick den kollinr 999xxx. Sen ingenting…. Men när jag var på paketutlämningen på Orrvägen för ett annat paket så lämnade jag fram kollinumret och givetvis låg mitt paket där. Så jag hämtade ut det. (Igår fick jag brev från Posten att paketet fanns att hämta ut….)

I går när jag kollade hos Bredbandskollen så såg jag att jag nu hade 212 upp och drygt 100 ner så jag antar att man bytt hos oss.

Det som gjorde att jag gick i taket var dock brevet jag fick från Telia idag! I det får jag reda på att eftersom jag har gjort en förändring i mina tjänster (ja, jag har utökat min tjänst hos Telia) så ingår inte längre den trådlösa routern som jag lånat av Telia. Så jag kan välja att skicka tillbaka den eller köpa den. Och då kan man ju undra hur i hela friden personen jag pratade med på Telia kan säga att jag kan välja att hämta ut den nya routern eller inte, utan att tala om att jag kommer att få detta brev!!! Och om jag hade valt att INTE hämta ut routern, så hade jag sluppit besväret med att hämta ut en router och sedan lämna tillbaka en annan.

Telia-brevet!

Måttet var rågat!

Jag kontaktade Telia igen nu på kvällen och satt ytterligare i 30 minuter för att få prata med Elias. Jag förvarnade honom om att jag var väldigt upprörd så att han skulle veta det. Och sedan sa jag att jag inte fattar varför de ska skicka ut en ny, identisk router till mig när jag inte bett om det, och att de för första gången någonsin ber mig skicka tillbaka min nuvarande router. Det är ju inte som att de kan skicka ut en beggad router till en ny kund, utan den kommer ju att gå direkt till destruering. Och inte kan jag tjäna några pengar på den heller, för det krävs ju att jag kränger den till någon som har fiber, och de har helt säkert fått en router från sin bredbandsleverantör. Det är bara en dj-a massa larv, som gör att man som kund blir irriterad.

Hur svårt kan det vara att bara koppla om så jag fick mina 250 Gb istället för de tidigare 100Gb? Det var allt vi begärde!!!

Så nu har jag bestämt mig! Nu ska Telia bort från vårt hus! Det får kosta vad det vill, men jag har inte ångrat en enda sekund att jag bytte mobilabonnemanget till Telenor! De svarar i telefonen meddetsamma och man behöver inte sitta i kö i deras butiker och vänta på sin tur.

Och framför allt tror jag att jag slipper märkliga processflöden som säger att man MÅSTE skicka ut en ny, men identisk, router och be om att få den gamla i retur för att man byter från 100 till 250 GB!

Jag sa till Elias nr 2 som tog över arga mig, att nu ville jag bryta kontraktet och få tillbaka det gamla obundna abonnemanget igen så att jag kunde säga upp det snarast. Och håll i hatten. Nu skulle det bara ta 3 dagar att byta tillbaka mot 15 dagar att koppla på det. En eloge till dem! Så nu förlorar Telia mig som kund BÅDE på Bredband och fasta telefoni. Allt för att de ska stå och destruera en gammal oanvändbart router. Funderar allvarligt på om jag ska skicka med mitt gamla Jacky-modem på 2400 bits, som jag inte vill slänga av nostalgiska skäl!

Paketet som jag ska skicka tillbaka!
Adresslappen till stället där de slår sönder gamla routrar hela dagarna!

Så jag varnade Sven att jag var på lite dåligt humör idag så att han skulle veta det när han kom hem. Och han kom hem och gick raka vägen och gav mig en stor våt puss mitt på munnen där jag satt och skrev och hinkade rödvin för fulla muggar. (Sen läste han brevet och blev lika arg som jag!)

Resultatet av det här blev i alla fall att jag inte fick mitt nya olivträd omplanterat. Jag har en granne som heter Thea som brukar sälja jultidningar och andra saker till mig. Hennes mamma frågade om jag var intresserad av att ta över deras olivträd för det var för stort för dem. Så igår kom hennes man och Thea hem med det till oss, och Oj, vad stort det var! Men jag skulle ju plantera om det och ge det lite ny fräsch jord innan jag tog in det i uterummet. Men det hann jag inte nu för att jag var tvungen att sitta och vänta i telefon istället!

Men allt är ju inte dåligt! Idag har jag köpt nya glödlampor till lamporna i köksfönstret. (Man måste sätta saker i sitt rätta perspektiv!) Istället för att ha stora strutsägg som petar ut ur lamporna så hittade jag små ugnslampor i LED som inte syns alls. Oj, vad fint det blev!

Nya glödlampor i fönsterlamporna!

Och så har jag köpt mig en flaska med godluktande olja som jag kan smörja in mig efter duschen i morgon. För 30 kronor till kunde jag få en olja som tog bort celluliter och gjorde huden smidigare, men den lätte gick jag inte på!

Min “indulgence”! I morgon kommer ni aldrig att få tag i mig! :-)

Och innan det är dags att göra kväll äter vi upp de sista resterna av torsdagens bravader då jag gjorde kyckling i jordnötssås och till det gårdagens hembakta surdegsbröd med skivor som är 2 cm x 6 cm så det är mycket kanter på de smörgåsarna….

Ja, och olivträdet blev omplanterat och hamnade i uterummet, där det tog sin plats….

Förresten gjorde jag en Bredbandskoll efter att jag pratat med Telia, och det vete sjutton om de inte lyckades koppla om mig meddetsamma nu.
Mätning efter uppsägningen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.