Glasigt

2004 kom Sven hem med 2 stora rödvinsglas som han hade fått från en bilfirma som firade 80-års jubileum. Han hade sedan tidigare i 40-års present fått en massa fina glas, men vi upptäckte snart att de här var favoriterna! Men vi kunde bara använda den när vi var själva för vi hade ju bara två stycken. Många var de gånger jag funderade på att kontakta bilfirman och höra om de hade några gamla överblivna kartonger som man kunde få köpa, men åren gick.

IMG_1110

I somras hamnade jag på en hemsida tillhörandes Royal Design. Ni kan ju själv kika här! Men vad som var ännu bättre var att de hade ett mycket stort sortiment av glas och efter att med förstoringsglaset läst den minimala texten under glaset såg vi att märket hette Nachtmann. Så med hjälp av linjal och decilitermått så hittade vi glaset som hette Vivendi och faktiskt var ett vittvinsglas trots att det rymde 47 cl. Vad som var ännu bättre var att Royal Design skulle flytta in i shopping centret mitt emot IKEA!
Första gången jag var inne i affären så hade jag glömt både märke och namn på glaset. Det enda jag mindes var att det var ett vittvinsglas. Men de var snälla i affären och bläddrade igenom hela sin katalog med tyska glas tillsammans med mig. Naturligtvis hittade vi inte glaset. Så jag gick hem och tittade igen.
I förra veckan var vi så och beställde 4 nya glas (de sista på huvudlagret förresten). De var inte så dyra (359:- för 4 st). Och det skulle ta en vecka max. Vilket det också gjorde. Sven åkte och hämtade dem en kväll när jag var ute med jobbet. Han skickade följande meddelande till mig, för lite spännande var det ju!
IMG_8168
Nästa kväll provade vi glasen och de var precis lika goda att dricka ur även om de inte hade en bilfirmas namn inetsade på foten. Men så skulle Sven diska glasen och tappade diskborsten ner i det ena glaset!
IMG_1109
Är inte det konstigt att man är så försiktig med glasen i 10 år och lyckas att hålla dem hela, och så när man äntligen får 6 glas, så man kan använda dem när man har främmande så bara krasch!
Vi har ju fortfarande lite glas kvar att ta av, men det känns så himla typiskt!
IMG_8144
Men glöm nu inte att besöka Royal Design i Kungens Kurva, och vill ni ha det godaste glaset att dricka ur så heter det Vivendi!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.