Grabow och Stendal

Efter att ha besökt Schwerin med sina 95 000 innevånare så hade nästa stad, som hette Grabow, bara 6 000 innevånare. Men minst lika pittoresk var den.

Ingen vet hur långt det är
Mycket vindsnurror
Pittoreskt är bara förnamnet!
Vackert här

Där hittade jag öronpropparna som jag köpte i Amsterdam och som är superbra. Märket finns inte i Sverige så man får passa på. När expediten frågade om det var för buller eller rengöring när jag hade lyckats stamma fram ohren, så gjorde jag snarkljud och pekade på Sven till hennes stora förtjusning. Sven är inte tillräckligt uppvärmd på tyskan än så han kunde säga att han också använde öronproppar men en annan modell….

Mina öronproppar

Hon rekommenderade en italienare och den var helt fantastisk! Jag slutade innan jag blev mätt, men Sven åt för oss båda istället! Portofino hette den.

Vi väntar på maten
Min laxpasta
Sven äter så mycket han kan!

Sen strosade vi runt och det blev riktigt dyrt. Medan Sven satt och tryckte i sig blåbärs cheesecake så provade jag den ena klänningen efter den andra och köpte 2 st. Ägarinnan firade att det var 5 år sedan hon övergav sitt jobb och hem i Düsseldorf för att flytta hit. Jag fick också kaffe och kaka efter shoppingen. Till den röda klänningen hittade jag sen matchande skor som jag köpte. Undrar varför jag packade några kläder alls egentligen.

5-års firaren
Ny klänning och nya skor

Vid 3 var vi klara med Grabow och åkte vidare mot Stendal, som OCKSÅ var en pittoresk stad med röda tegelkyrkor. Där bokade vi hotellrum för 89 euro inklusive frukost och blev dessförinnan förevisade rummet.

Vårt sovrum
Vårt badrum

Vi gick ”ner” på stan och där hittade jag först en fågelholk i form av en fågel och sen ett sött fågelbad.

Fågelholkar

Vi satte oss ner och tog ett glas vin och när jag kollade Home Assistant såvar tempen i poolen bara 28 grader. Vi ringde till husvakten som kunde meddela att värmepannan stod och pep och blinkade rött. Så typiskt! Men de fick igång den och vi hoppas det håller!

Vi gick runt och tittade på stan en stund för att bli hungriga.

Kyrkan
Stendal i miniformat!

Ja, så blev det ett vattenhål till på Den Svarta Örnen!

Vi är fina
En Aperol spritz sitter som en smäck!
Slipper se på TV

Vi försökte komma in på en mysig restaurang men den var fullbokad.

Vi får gå vidare
Nästa rum
Sven fick inget bort
Hur mysig restaurang som helst!

Så istället hamnade vi hos en vietnames som lärde oss äta Ha Noi mm. Supergott men inte lika mysig miljö.

Inte lika fin utsikt
Vietnamesisk mums-mat

Sen gick vi hem och hoppade isäng. Jag plågade Sven en stund med ormsalva och massage. Jag har ju bara Micke som förebild och då ska massage göra ont.

Tvättar mina gratis provstrumpor
Fint uppställda kuddar i sängen. Dags att sova!

I morgon ska vi iväg till ett rosarium. Spännande!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.