Hemåt

Nästa morgon när vi vaknade i Flensburg och tittade ut genom fönstret så såg vi en funktionär sitta nedanför på gatan. Sven skyndade sig att duscha och gick för att flytta bilen. Inte lätt att hitta en parkeringsplats men han var rätt stolt när han kom tillbaka!

Plats mot bilen framför
Plats mot bilen bakom

Vi åt frukost och stack sen vidare till Kolding och Geografisk Have. Det var vårt första mål förra fredagen men då spöregnade det så vi kunde inte stanna. Idag var det sol och dessutom dansk midsommarafton, St Hans. Men trots det var det väldigt lite folk i trädgården!

Sist vi var här blommade rhododendron, men nu var det rosornas tid. Jag ska göra separata inlägg från trädgården när jag sa till kommit hem och gått igenom bilderna.

Jag bland rosor
Sven bland rosor
Sven bland bambu
Sven under en kornell
Sven under den kornell vi ska köpa när vi kommer hem, fast lite mindre
Jag framför någon jätteplymspirea
Jag bland bambu
Jag vid kornellen
Jag bland rosor
Sven stressar av i avstressningsträdgården
Våra fötter vilar
Vi vilsr
Kolkwitzia och perukbuske i Kina-delen av parken

Sen hade vi tänkt avsluta besöket med att äta på den mysiga restaurangen intill men den visade sig vara abonnerad, så det blev mackor igen, och Sven även provade danska mejeriprodukter från Arla som vi är glada att verkligen inte finns i Sverige.

Efter mycket dividerande fram och tillbaka så bestämde vi oss för att ta bron hem. Men först skulle vi bada!

Vår lunch idag uppäten på en rastplats utanför Kolding.

Vi stannade först precis norr om bron när vi kom över till Fyn, men det blåste vita gäss på havet, så badsugenheten försvann i ett kick. Så vi fortsatte vidare en stund och nu hittade vi en liten strand som var mycket lugnare. Det var stenigt men från bryggan kom man direkt till sandbotten men bara lårhögt vatten. Trots att vi burit med oss termometer i badväskan hela tiden så har vi inte kollat temperaturen. Men Sven trodde minst 22 och jag är böjd att hålla med eftersom även jag kom i. Det var mycket skönt!

Med badväskan i högsta hugg
Nix inte bada här!
Men här var det bättre
På andra sidan Jylland. Man såg bron bakom kröken

Efter badet bestämde vi att vi skulle sova i Ängelholm på Hus57 som är ett jättetrevligt hotell. När vi väl bestämt det blev allt så mycket lättare. Men för säkerhets skull eftersom Ängelholm troligtvis är stängt en söndagskvällen, så köpte vi lite kycklingvingar av en foodtruck som stod i en by. Och åt dem. Vi stannade även på en mack och tankade där jag försökte få bort alla djur från rutan medan Sven köpte fika. Sen bar det av hemåt!

Kycklingvingar?
Kaka med hallonsylt
På väg hem!
Öresundsbron, alltid lika mäktig!

Väl framme i Ängelholm checkade vi in och sen satte vi oss i de sköna sofforna och tog ett glas vin och var sin macka. Och läste tills det var dags att sova, vilket ingen av oss kunde. Dumma kaffe!

Märkliga fågelaffischer i rummet
En kvällsmacka fick vi
Hotellets gemensamhetsytor

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.