Hur man spenderar en regnig dag…

En regnig lördag på landet, vad gör man då? Tja, man kan övertala Sven, som faktiskt slitit ut två kostymer på sista tiden, att åka iväg till Vingåkers Factory Outlet. Eftersom vi inte varit där på hela sommaren så kändes det som ett bra förslag. På vägen stannade vi i Katrineholm och köpte en presenning som vi ska täckta en del av taket på boden med, för det har börjat läcka in…. Ja och så en himla massa svampar och trasor och allt sån’t där som man hittar på ÖB.

Kl var 12 när vi kom fram till Vingåker och hela parkeringen var full med bilar. De hade gjort om i butiken så jag hittade inga damkläder alls. I vanliga fall när vi åker dit så är jag så engagerad i att vara smakråd och hämta rätta storlekar att jag inte hittar en enda sak till mig själv. Den här gången så gick vi åt varsitt håll, vilket innebär att jag får lugn och ro att hitta kläder medan Sven inte hittar något. Jag hittade 3 toppar som jag gillade och ringde Sven på mobilen så att han fick komma och säga att det var fint (han vågade inget annat) och sen var jag klar.

Kläder till mig för en gångs skull!

Sven har pajjat två kostymer på sista tiden genom att fastna med byxorna i stolar. Vi brukar plocka ur provkollektionerna för de passar alltid honom, en perfekt 48:a. Men nu har all löpträning gjort honom så smal att kläderna hänger som påsar på honom. Vi fick ge upp på kostym med köpte två par snygga byxor.

I provrummet

Sen provade vi jeans och det är ju som ett helt träningspass. Vi tyckte båda att de jeans vi hittade inte var värda de 699:- som de kostade och la tillbaka dem och “tjänade” omedelbart 1500:- och det var ju tur för det vi handlade gick loss på nästa 2000:-

Sen var vi så hungriga så vi förstod den där klungan som stod utanför affären och hängde vid korvlådan. Men vi ville ha något bättre. Vi hade hört att Säfstaholms slott hade restaurang, men den var i alla fall inte öppen idag. Istället hamnade vi på Vingåkers Hotell och Restaurang där man kunde välja bland 3 olika rätter för 95:-. Hutlöst, tja, men det var faktiskt gott, även om min snitzel också blev black and white. Vi dinerade tillsammans med ett antal helgfirande pensionärer.

Vingåkers Hotell och restaurang

När vi satt där och åt fick jag ett sms från Erik som undrade om det fanns Morris skjortor. Det hade vi ju inte kollat på, och eftersom vi så sällan kan köpa presenter till honom så stack vi tillbaka till Outleten. Vi hittade skjortorna, men ingen i hans storlek. Men vi fick tips om att kika på Tigerskjortorna, och den vi tyckte var snyggast av de i slim fit, var den här:

Tigerskjorta garanterat Slim fit

Nu ska vi bara få iväg den till honom…..

När vi ändå hade parkerat på parkeringen så passade vi på att besöka den nya affären. De hade öppnat en Delicato Outlet. Det kändes lite märkligt att gå in där och handla när vi bor max 200 m från Delicatofabriken i Segeltorp. När vi sa det till tjejen i kassan så berättade hon att man öppnar en Outlet i Stockholm på tisdag. Tydligen inte vid fabriken för vi kunde inte se någon butik när vi åkte förbi på vägen hem senare.

I Ittala-butiken hittade vi en väldigt överprissatt brödburk i plast med trälock som man kunde använda som skärbräda. Den skulle passa så fint i vårt nya kök så vi köpte den, och så här fin blev den på plats.

Onödigt dyr Brödbox

De säljer även Fiskars i butiken och en sak som vi tittat på hela sommaren men inte köpt, är en ny sekatör med väldigt långt skaft. Vi hade en men Sven använde den till att peta bort grenarna i skatboet, och till slut hade han sönder den långa stången så nu har vi ingen. Men nu kunde jag inte stå emot längre. Och efter att ha provat den på våra äppelträd på landet, tujorna hemma, och körsbärsträdet så vet jag att jag inte kan leva utan den. En fantastiskt pryl!

Vår nya sekatör

Sen hittade jag roliga saxar som är perfekta som presenter. Ett tips är att några barn kommer att få presenter till jul, kanske.

Julklappssaxar med roliga mönster

Och sist men inte minst så hittade jag svindyr persillade. Den kommer säkert att bli så mycket godare än min 11-kronors som jag brukar köpa på ÖB.

Fancy persillade

Nöjda över att ha spenderat lite pengar begav vi oss hemåt och jag kan bara säga att den fikan vi tog när vi kom hem innehöll bra många kalorier. Vi får nog frysa in lite kakor när vi kommer hem, för så där mycket kan man inte äta varje dag.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.