Hur man tänker när man packar

Ska man vara bortrest i en hel månad så gäller det att tänka efter noga på vad man ska packa. Egentligen bör man ta fram resväskan minst en vecka innan och sen pula ner saker allt eftersom. Eller så kan man ju göra som oss och leva i förnekelse och ”det där gör jag sen”. Lite bättre blev det först när vi kom på att vi behövde en ännu större resväska som vi lånade av Anna. Hon hade också en inbrottssäker ryggsäck med 50-11 fack där varje sak fick sin plats från munskydd, läppstift, Onico mm. Fast den blev förstås lite tung.

Sven med våra väskor på stationen i Södertälje

Eftersom jag varit sjuk i snart en månad så kändes medicinväskan viktig. Inte för att jag tänkt packa stora flaskor med cocillana men värktabletter, Zyx och så förstås Imodium. Jag hade ju ännu inte fått Astons magsjuka. Vi packade inte heller alla vitaminer utan det gick duga med Levaxinet. Vilket visar hur mycket pengar vi kissar ut årligen.

Sminkväskan är minimal nuförtiden. Förutom läppstiftet blev det en maskara och en ögonfransböjare. Det senare är nog så viktigt eftersom ögonfransarna växer ut framför ögonen.

Samma med necessär, tandkräm, tandborste och parfym.

Sen var det teknikväskan. 3 olika kontakter till Samsung, iPhone och mini-USB till klockan och kameran. Och nuförtiden så kan man välja på USB och USB-C på kontakten så bara det gjorde ju att vi måste packa en himla massa sladdar och kontakter! Sen brukar det ju ändå aldrig finnas lediga kontakter att sätta dem i.

Badkläder, tunna badhanddukar, picknick filt och picknick väska. Vi har redan använt allt utom picknick-väskan.

Vi tog med pappa

Och så kläderna. Jag använder Gudrun Sjödénpåsar att packa i, en för trosor, en för BH, en för strumpor osv. Det har snart gått en vecka och jag börjar lära mig i vilken påse jag ska leta efter de olika sakerna. När jag kommer hem ska jag göra nya egna påsar till mina väskor och skriva dit vad det är! Vi packade underkläder för 2 veckor, så till dess måste vi hitta en tvättmaskin. 2 par sommarbyxor och 3 sommarklänningar är allt jag packar förutom joggingbyxorna jag reser i. Lite linnen och någon T-shirt och en bomullströja. Och så min hemsydda poncho som jag inte kan leva utan. Regnjackan får vara ytterplagg. Den är varm också och vindtät. Joggingskor och 2 par sandaler och jag fläskade på med ett par flipflops också. Och lite strumpor till joggingskorna. Så var alla kläder packade.

Nu skulle bara dator, padda och mobil med, så hade jag allt jag behövde. Det konstigaste jag stoppade ner i sista stund var röd-ceder olja. Jag vill inte komma hem med några bauta-silverfiskar inte!

Och så förstås … mina tuggummin. Men dom har jag knappt rört på hela resan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.