Ingen Trädgårdsmässa men…

Varierad kost en fredagskväll när Sven inte vill äta alls
Vardagsrummen innan vi började

Det var väldigt länge sedan vi bestämde oss för att göra i ordning i vårt vardagsrum. Vår soffa är väldigt sliten i tyget och det är lite allmänt tråkigt. Så vi har hela vintern haft stora planer på att bryta upp golv och byta stil helt. Men inget kändes rätt, och det beror ju på att vi faktiskt älskar vårt vardagsrum. Men en ny soffa behöver vi. Den är i röd sammet och beställd och kommer väl förhoppningsvis någon gång. Tills dess har vi bestämt oss på att flytta på TV:n till en annan vägg. Vi fick tips om en Samsung-TV som heter The Frame och som ser ut som en tavla när den är avstängd. Jätte-cool! Men den går ju inte att hänga upp på en storblommig vägg, så därför behöver den tapetseras….  Och den tapeten vi har fanns ju förstås inte kvar, men vi hittade till slut en i samma färgton och eftersom den inte kommer att ligga bredvid den andra enfärgade vi har så gör det ju inget. Sen är det bara en sak, och det är att jag fullkomligt HATAR att tapetsera, och särskilt med Sven! Om vi bara valt en blommig vägg när vi tapetserade om vardagsrummet så hade vi inte haft problemet nu, men det är ju så lätt att vara efterklok. Den här helgen ska de blir klart bara, kosta vad det kosta vill!

Lördag morgon.

Sven mår äntligen normalt igen efter att ha fått vinterkräksjuka för första gången i sitt liv (och sista hoppas han också). Vi ska gör allt i rätt ordning, har vi tänkt. Men för säkerhets skull kollar jag så att TV:n vi har tänkt köpa finns inne på Elgiganten. Ojdå, det visar sig vara påskrea på den, och naturligtvis är den då nästan slutsåld. Vi försöker lägga undan en i Häggvik eller Barkaby, men den i Barkaby försvinner och vi åker till Häggvik på vinst och förlust och köper deras sista TV. Sen var det ramen i ljust trä, som vi hade valt. Den finns bara på Kungsgatan, så vi får åka dit och jag springer in och hämtar den där. Hade vi inte få åkt runt så där så hade vi aldrig träffat så många trevliga, underbara säljare som vi gjorde. Heder åt personer som kan gå hem efter en arbetsdag och veta att de gjort en massa människor överlyckliga, som mig till exempel!

Vi är i Häggvik och köper TV
Poké Bowl

Vi åker till Södermalm och unnar oss en Poké bowl på Shaka Shaka. Så gott. Sen åker vi hem. Väl hemma så ska måste Sven först dra in nätverk i vardagsrummet och det var lite svårt att borra rakt i väggarna så att hålen möttes från båda sidor. När allt väl var klart och vi tittat på Youtube-filmen om hur man sätter fast kontakter i 568B-ordning, så var det för mörkt att tapetsera. (En sann prokrastinerare som jag glädjer mig bara över detta!)

Tömma bokhyllan i Annas rum så vi kan flytta på bokhyllan
Flytta på bokhyllan för att kunna borra ett hål i väggen
Och sen stoppa in en nätverkskabel
Inget svårt alls om man bara hittar en instruktionsvideo på You Tube

Så vi lagade mat och installerade TV:n istället. Som den Samsung det var, så hittade den naturligtvis inte vår Apple TV, och det tog ett tag innan vi fick igång allt. Men sedan såg vi Shetland och Suits och allt vi orkade tills vi slank i säng för att sova en timme mindre i natt!

Sista sömmen på fåtöljen
Ännu mer kartong
Vår nya tavla

Söndag morgon.

Fantastiskt väder, och vi är uppe vid 8 som egentligen är 7. När Sven fyller på fågelfrö ute och hämtar tidningen, står jag i morgonrock och krattar ut snön på plattorna så den ska smälta snabbare. Efter frukost satte vi så igång. Ja, det var efter att vi suttit en halvtimme och försökt få igång TV:n. Om jag trodde på konspirationsteorier så skulle jag tro att det inte går att installera en Apple-TV på en Samsung TV. För det fungerade bättre när vi kopplade ur den.

Jag slipar skarvarna på den gamla tapeten och Sven skär bort tapet som har hamnat på muren vid öppna spisen. Sen målar han vitt på väggen, ifall vi inte skulle blir så duktiga på att tapetsera. Vad synd! Nu måste färgen torka så vi kan inte tapetsera!

Ingen återvändo

Vi går ut i det fina vädret och fikar istället. Jag hade ju också köpt en massa påskfjädrar och vi bestämde oss för att hänga dom i vårt familjeäppelträd som vi ska försöka gräva upp och ge till Erik och Susanna till sommaren. När vi stod där och satte fast fjädrarna (som knappt hade någon ståltråd alls), så kom Marianne får FÖRE DETTA granne förbi en stund.

Vårt påskris
Förmiddagsfika
Köper blommor att ställa i röran
Tygmärken att laga min dunjacka med

Nu gick det inte att komma undan längre! Det var dags för tapetseringen. Fast då upptäckte vi att alla våra tapetserar-grejer var borta. De ligger troligtvis i Eriks källare och gör ingen nytta. Så vi var tvungna att åka iväg till Hornbach och köpa nytt. Hutlöst hur man kan ta 107:- för en sketen tapetborste!!! Men vi fick köpt glödlampor till Tage, som just nu bara har en ungslampa i en av armarna.

Färdigtapetserat
Tapeten om vi någonsin behöver komplettera!

När vi kom hem så åt vi men sen började vi tapetsera. Det är ju sommartid idag så klockan var fortfarande lite och solen sken in precis där vi skulle vara, så vi skulle se minsta lilla skavank. Jag hade frågat Sven hur man gjorde med just den här tapeten och han sa att man limmade på tapeten och satte upp den på väggen. När vi strukit ut lim på hela våden läste jag instruktionen jag också, och det stod klart och tydligt att man skulle limma på väggen! Så den första våden blev lite svårhanterlig och det var lim överallt och vi gapade och skrek på varandra, men efter ca 2,5 timmar var det klart och det blev jättebra, eller det ser vi i morgon när tapeten krympt ihop.

Vi testar balkongen för eftermiddagsfika
Det är så varmt ute

Belöningen var en fika i solen innan vi gick in och fortsatte. Det är tur att vi har bärlinor för det är väldigt tungt att bära möbler när man är otränad, men med linorna går det som en dans. Alla möbler ska byta plats med varandra, så det är tömma, flytta, ställa tillbaka som gäller. Det är tur att vi köpte en så bra lampa till vardagsrummet. Den lyser upp så att man hittar minsta knappnål, kanske ingen mysbelysning direkt, men ibland behöver man ljus!

Tage, vår nya taklampa
Fåtöljen står åt “fel håll”
IKEA-hyllar hamnade här och vi “vill gå och stänga dörrarna hela tiden”.
Och skåpen hamnade här när vitrinskåpet försvann (nu får inte Ellas gunghäst rum längre…)
Nu saknas bara matbordslampan (den ligger i kartongen och väntar)
TV:n ska upp på väggen när tapeten torkat.
TV:n borta och vitrinskåpet på plats

Halv 10 (eller halv 9 egentligen) så orkade vi inte mer och slog oss ner vid TV:n och lyckades åtminstone få igång Netflix så vi kunde se ett avsnitt av Suits i alla fall. I kväll kommer man att ligga och vrida sig för att man är så nervös för att inte somna eftersom man måste gå upp en timme tidigare i morgon.

Och Trädgårdsmässan får vi ta nästa år!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.