Inte ett moln…

Idag var det  min tur att sova länge. Jag hoppade högt när Sven nyduschad och rakad, ruskade om mig. Men det tog inte så länge att göra sig iordning. Vi ska ju inte klä på oss lika mycket som igår. Det kommer inte att behövas. Det är inte ett enda moln någonstans på himlen, och det verkar som om det blir varmt idag. Så det blev en noggrann insmorning med solskyddskräm med skyddsfaktor 30. Vet inte om det var till någon hjälp. Jag är i princip svart snart!

Frukost och framme vid liften kl 10.30. Den här gången siktade vi på att gå mot Laax och ta gratis-bussen hem sedan. Det var ännu jobbigare att gå uppför idag, och speciellt med de små insekterna som flög runt och och till och med bet oss. Men de var ju inte hästflugor förstås, men ändå irriterande.

Vi tar liften igen
Och jag vågar ha framme min mobil
Sven i liften
Och inte ett moln och verkligen stekhett
Har bränt svålen för hatten kom på för sent

Vi kände igen ställen vi varit på igår och jag insisterade på att vi skulle följa Runca-Trail som var en cykelbana, som var jättefin i början. Men sen! Trots att den angavs vara för nybörjare så gick den rakt ner, och vi kasade på våra fötter bäst vi kunde. Till sist stod Sven inte ut längre utan skulle hitta en “genväg” genom skogen. Jag visste ju att vi förr eller senare skulle korsa något spår vi kunde gå över till.

Det var så himla brant i skogen så gick man på tvären så kände man hur skorna försökte vrida sig upp och ner… Och till detta en massa högt gräs. Jag har ju fortfarande inte vågat fråga i receptionen om de har fästingar i Schweiz. Men idag lär vi väl få reda på om så är fallet. Till slut kom vi ut på en grusväg och mycket riktigt, 25 meter längre fram så korsades den med cykelbanan.

Så här brant var det nedåt dit vi skulle
Och så här brant var det uppifrån där vi kom

Vi hamnade i Runca i dag också. Men skillnaden var att nu var klockan bara halv 12 och vi hade hela dagen som vi ville gå, och inte bara hem till hotellet och glo. Så vi tog en öl (idag var en stor 58 cl, igår var en stor 30!) och sedan gick vi mot Laax.

Man kan inte sluta upp att titta uppåt
Sven får plåta sina kor, lyckan är stor
Runca, där vi varit två dagar i rad nu.

Vi gick uppåt och uppåt och uppåt. Vi var tvungna att komma förbi en lavin innan vi började går nerför nerför nerför…. Vi stannade och åt våra medköpta mackor och delade på en liten flaska ljummet och smått mousserande vitt vin. Sedan fortsatte vi neråt mot Laax.

Växen till Laax var lång och eländig, Tänk på att jag fotar nedåt där vi kom ifrån!
Dagens picknick-ställe
Det fanns fina hus i Laax
Och allt bergsvatten hamnade i en stor turkos pool. Visste man inte temperaturen, så kanske…

Vi försökte hitta gratis bussen tillbaka men den kom aldrig så istället hoppade vi på Post-bussen och hamnade med en väldigt politiskt intresserad chaufför som ville prata EU och allt möjligt med oss. Eftersom han bara förstod tyska så blev det en liten utmaning att konversera dessa ämnen, men jag tror han fattade.

När vi kom hem så skalade vi av oss alla svettiga kläder. Kl var 17 och vi hade varit ute i det varma vädret i 6,5 timmar. Jag ställde mig i duschen och satte på så kallt jag orkade. Åh, vad jag saknar poolen nu!

Vi har tänkt att gå till pizzerian bredvid hotellet och äta en pizza med alla sorters ost på. Det får vara istället för fondue.

Och så knäckfrågan! Vilket typsnitt är det här? Kan inte tänka på något annat just nu!

Det konstiga är att man kan åka på träningsläger för att trimma kroppen, och på köpet kan man få lite goda dofter och fina vyer. Eller så kan man åka för att få se fina vyer och lukta på goda dofter, och samtidigt så använder man kroppen som ett verktyg för att kunna göra det. Jag är absolut ingen träningsmänniska, och jag hade inte orkat gå dubbelt så fort för att få upp konditionen, men det var ju inte avsikten heller.

Det blir hur som helst en tidig kväll. I morgon ska vi till Alsace. Sven börjar få hemlängtan så jag får kämpa på lite för att hålla honom kvar några dagar till.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.