Jag och Theresa May åker till Florens

Så var det då äntligen dag för resan som vi beställde redan i februari. Någon hade hittat ett stationshus i Lucca där det bodde någon som hyrde ut och vi kunde få hyra 10 sovplatser från lördag till tisdag. VI fick bara ihop 6 personer, men det kan vara nog så många när man går på en rad med varsin resväska. Vi har redan fått bråka i varierande grad för att få tillbaka pengarna för flygbiljetten av AirBerlin som ställde in flighten. Nu blev det SAS istället och ett flyg kl 6 på morgonen, vilket innebar att vi fick gå upp kl 3. Vi var ju tvungen att göra lite sightseeing i mina jobbhoods eftersom Essingeleden var avstängd.

Vi flyger i gryningen
Selfie med en som kan sova
Vi väntar på bagaget

Flyget ner till Köpenhamn var tydligen rena kändisspottingen, även om jag bara såg Magdalena Forsberg. I Köpenhamn bytte vi till ett ytte-pytteplan med spansk härkomst, men det var SAS och en av flygvärdinnorna pratade i alla fall danska.

Två morgonpigga
Utsikten från flygbussen

När vi kom till Bologna hoppade vi på en buss in till Stationen, som sprängdes i augusti 1980 (läs mer på Wikipedia). Det var köer överallt men så hittade vi en resebyrå som sålde oss biljetter till första lediga tåg som gick först om 1,5 timmar. Biljetterna kostade 30 euro st, Naturligtvis kunde vi åka nästan vilket tåg som helst söderut och kommit fram ändå, till en tredjedel av priset, men va sjutton, vi är ju turister!

För att fördriva tiden letade vi reda på en restaurang. Där beställde vi olika rätter men min focaccia var hur god som helst. Ibland blir det bara så rätt!

Mat i Bologna
Öl i Bologna
Till och med salladen serverades med pizzadeg

Tåget låg långt nere i underjorden och snabbt gick det också, 280 km/h var det snabbaste vi såg på displayen. 35 min skulle det ta till Florens där vi ska bo i natt och där även Theresa May ska befinna sig. Vi hoppas att hon inte märks!

Stationen i Bologna
Tåget till Firenze
280 km per timme och man reser sig inte för att gå på muggen!

Så kom vi till Florens och oj, vad mycket folk det finns här. När vi varit i Rom har det varit tidig vår så det är kanske förklaringen, till varför vi aldrig upplevt det lika trångt där. Vi kollade in det som skulle kollas, typ Ponte Vecchio och eftersom det var så varmt fick vi stoppa här och där. Vi stannade tex och beställde världens godaste strawberry cheesecake och kaffe och vitt vin för att få energi. Och för att jag skulle vara med på ett möte på jobbet.

Den godaste jordgubbscheesecaken någonsin
Ponte Vecchio
Turisten
Jag frågade vad alla köade för och det var inte för att få komma in på Hard Rock Café utan för att få autografen av en känd italiensk artist som jag inte minns namnet på!
Selfiepinnen, ni vet!
Flod i Florens

Efter att ha gått runt hamnade vi till slut på en Osteria där jag åt grillade lammkotletter och hamnade i nästan samma extas som över min focaccia vid lunchen. Efter middagen avslutade vi måltiden med varsin 10 euros glass.

Mina lammkotletter (Suck!)
10 euros glass efter maten
Kvällsbilder
Domkyrkan
I hotellfoajén
Utsikten från hotellet

Kl halv 9 var vi tillbaka på hotellet, men hellre än att klättra upp på fjärde våningen så gick grabbarna och jag iväg och tog en GT (inte jag). I morgon ska vi åka till slutmålet som är Lucca.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.