Krukor i trädgården

Det är häftigt att man kan tillverka sina egna krukor till trädgården. Begränsningen är kanske inte de 40 centimetrarna i diameter som min ugn mäter så mycket som hur stora saker jag klarar av att dreja. Men jag vet att de saker jag gör är i alla fall bara finns i min trädgård.

Den gamla stubben efter jättetujan vid infarten blev kvar och nu har den blivit ett bra ställe för mig att “ställa ut” mina krukor på.

Jag drejade ett antal runda små skålar som jag fäste ett rör i lera på. I det kan man sen trä armeringsjärn av olika längd i. Dessa kan man sedan trycka ner i gräsmattan och ha värmeljus tända i. Det blir en väldigt mysig belysning som jag tyvärr inte lyckas fånga på bild.

Lyktor på skaft

Jag drejade tre små runda lyktor som jag gjorde små hål i. Sedan glaserade jag dem i grönt. I somras hände de i äppelträdet med värmeljus i. Det blev väldigt mysigt när det mörknade.

Gröna lyktor

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.