Kulturkrock så vi såg stjärnor

Det första man såg när man kom av planet var en station med stolar där en brud satt och cyklade. Jag fattade inte varför förrän Sven sa stt hon laddade mobilen. Sen köpte vid choklad av en snubbe som sa att att buss 397 var billigare än tåget men tog oss ändå till hotellet. Fast det var innan vi visste att det fanns många platser med Rembrandt i. Men genom att följa den blåa pluppen på kartan på Svens iPad så såg vi hur vi närmade oss. Vi gick av i centrum och oj vad mycket folk, cyklar och spårvagnar det fanns. Och uteserveringar och restauranger och alla sorters mat.

Vi tar en öl

Vi föll till sist till föga och hamnade på en argentinsk restaurang. En öl och en liten kik i menyn och sen beställde vi bakad potatis med sour cream och jag nachos med samma sak och jag tog de godaste kycklingvingarna medan Sven tog några piroger. Men vilken sour cream. Sån har vi inte i Sverige tyvärr!

Heineken förstås

Naturligtvis satte vi oss bredvid ett italienskt sällskap som bestod av tre motormunnar. Och stackars Sven som ville ha semester!

Vårt hotell
Och caféerna runt omkring ;-)

Jag tror det var Heineken (och tiden på dygnet) som gjorde mig dödstrött och vi gick och gick och gick. Det tomt och tomt och sen kom vi till ett torg där det var världens liv och glam. Där låg vårt hotell. Receptionisten var lika förvånad som oss över livet, men sa att det här var den varmaste dagen i Holland på mycket länge. I checkade in och gick till rummet och slog upp fönstren på vid gavel för att få in luft. När receptionisten kom upp för att hjälpa oss med elen, så sa hon: Beware of the mosquitos. Äsch tänkte jag. Det är bara Sven dom gillar ändå och i Holland har dom väl inte dengue-myggor!

Jag hade gjort det bättre!

Receptionisten markerade också vägen till busshållplatsen på en karta åt oss. Det var samma hållplats vi gick av vid idag men vägen skulle väl ta 1/10 av tiden!

Nu ska vi stoppa in öronpropparna och somna bort från solfirande holländare!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.