Kvällssysselsättning

Hå-hå ja-ja! Sven tyckte att jag var manisk när jag spelade Farm Hero Saga, men det är inget mot vad han är med sitt Word Brain. Inte bara har han gått om mig för länge sedan (fast han inte fuskar, som jag gör, schhhh), men han kan inte släppa telefonen överhuvudtaget längre…. Så jag får väl teckna ner dagens händelser för att ha något att göra. Att sitta och stirra på en massa bokstäver för att se ord, känns inte som det jag helst vill göra ikväll.

Vaknade i morse till strålande sol, och det blev frukost utomhus och dopp efteråt. Efter badet var jag tvungen att gå in och skriva ett svar på den synnerligen dumma insändaren jag läste i Mitti idag. Hur dumma i huvudet får folk egentligen vara?

Mitti 15/7 2015
Mitti 15/7 2015

Dagen gick åt till att fortsätta måla. Jag torkade av det färdiga golvet först med mirakeltrasa. Jag var så himla trött att känna allt dammet under fötterna. Tänk vilken skillnad det blir med lite fog. I går var det inte ett golv utan bara en massa klinker som låg där. Idag är det ett golv!

Golvet är klart och rent!
Golvet är klart och rent!

Min dyra pensel från Vårby Färghall ser fortfarande helt ny ut och det beror på att jag tvättar den ordentligt hela tiden (något som vissa andra i familjen borde lära sig). Nu är det inte långt kvar. Faktum är att när vi tar kväll nu så är det bara två fönster kvar att måla en andra gång. RESTEN ÄR KLARA!!! Fast då pratar jag inte om det gröna på utsidan. Men det är något som Sven slitit med idag, så i morgon, om det inte regnar, så räknar vi med att bli klara!

Min fantastiska pensel
Min fantastiska pensel

Men det var inte helt lätt att måla idag. Vi började höra åskan vid lunch och sedan började det störtregna. Vi konstaterade att vi hellre är i uterummet när det regnar än i haciendan. Det låter betydligt mindre när det regnar på ett plasttak än på ett plåttak.

Och så spöregnar det!
Och så spöregnar det!

Vi får göra alternativa saker medan vi väntar på att regnet slutar. Sven hade lagt sina sjökort i botten på båten (han stod i valet och kvalet om han skulle ta med dem hem), och så hade det regnat in och allt vatten samlades naturligtvis på botten. Efter att ha haft sjökort liggandes på tork överallt i går, så var det dags att få dem presentabla. Jag föreslog att han, enligt butlermanér, skulle stryka dem släta. Så det gjorde han!

Men alla kläder på torkställningen då?
Men alla kläder på torkställningen då?
Sen ska de förstås sorteras och läggas tillbaka i sina fickor (som också legat på tork)
Sen ska de förstås sorteras och läggas tillbaka i sina fickor (som också legat på tork)

Jag själv ägnade mig åt att skrapa bort färg som hamnat på fönsterrutorna. Jag är visserligen rätt säker på hand nu och har världens bästa pensel, men Sven har ju oljat och grundat före mig så det finns ju en del att ta bort!

Värsta felmålningsstället är spröjsens nederkant!
Värsta felmålningsstället är spröjsens nederkant!

Sen ägnade jag en lång stund till att surfa på snygga tyger som jag skulle kunna ha i uterummet. Vi funderar på att ta hem farmors kökssoffa och ställa i uterummet. Den passade inte så bra på landet, men här skulle den kunna bli perfekt (om jag får lägga en tempurmadrass som dyna!). Det här var några av tygerna jag hittade!

Skärmavbild 2015-07-15 kl. 22.10.19 Skärmavbild 2015-07-15 kl. 22.14.14 Skärmavbild 2015-07-15 kl. 22.13.10Alla tygerna kommer från Rosa rummet, och jag hade inte behövt gå igenom 11 sidor med bilder om jag hade valt att titta på de dyraste tygerna, för naturligtvis var det de dyraste tygerna jag föll för!

Sven målar utomhus

Sven målar utomhus

Till sist vid 10 är det för mörkt för att måla
Till sist vid 10 är det för mörkt för att måla

Nu är det faktiskt bara två enkla fönster som ska målas med vitt sista gången. Så nu blir det grön färg och den har bara 3 timmars torkfärg. En dag till och det är klart, om det inte blir en massa regn (fast det ska det bli!)

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.