Lång kort helg

Trots att vi gick tidigare i fredags från jobbet så åts all den tiden upp av att handla klinker på Höganäshuset och att handla, så vi kom väl hem ungefär samtidigt som vanligt. Dock med hela bilen full med klinker.

Vi lovade hantverkarna att titta på hur vi ville ha mönstret så när alla andra normala människor sitter och hinkar vin och njuter av den första riktiga sommarkvällen, kröp vi omkring på trappan med en massa klinkers i högsta hugg. Så här har vi bestämt att vi vill ha det i alla fall. Vi får väl se om det blir så sen.

Så ska trappan se ut sen
Så ska trappan se ut sen

Det vi kan glädja oss allra mest åt sedan är att vi inte längre behöver ta ett litet steg ner från vår trappa från garageuppfarten längre. Nu är gången höjd så att det ser normalt ut. Det kommer nog ta lång tid att vänja sig och lite läskigt är det att gå ner för trappen när man inte får den där “tröskeln” som varning längre!

Äntligen rätt anslutning till trappan
Äntligen rätt anslutning till trappan

På lördag var det kanonväder och vi tog ett lång morgondopp. När som helst jag tar en paus, så tänker jag alltid på de saker som jag “måste” göra. Den enda gången som jag verkligen inte bryr mig om några “måsten” är när jag ligger i poolen. Så för mig är det den bästa avkopplingen, helt i stil med yoga faktiskt. Men sen när vi till sist gick upp, då var det massor att göra.

Vi skulle åka ner till Erik och Susanna och lämna av vår utemöbel som vi tidigare hade på framsidan. Eftersom vi inte längre har någon framsida så har möblerna hamnat på garageuppfarten och man måste zick-zacka förbi dem när man ska köra ut och in med bilen. Vi hyrde ett släp och slängde in dem. Och så var det ju för trångt i rabatten vid ingången så en av buddlejorna måste bort. Vi visste ju hela tiden att vi planterade för tätt, men det är jobbigt att kasta levande varelser så därför tänkte vi att det kunde vara bra att plantera i Linköping istället.

Buddlejan borta
Buddlejan borta (hoppsan där var visst ett finger också…)

Sen var det det där magnolia-trädet som hade blivit vilt för att det var ett rotskott som växt. Vi vill ha en riktigt buskmagnolia men trädet är för fint för att kasta, men vi har ju redan ett precis bredvid. Så det grävde vi upp.

Ingen magnolia
Ingen magnolia

Vi noterade att vi nu kan äta färskpotatis när vi vill för nu blommar den. Och detta en vecka före midsommar!

Early puritan
Early puritan

Men innan vi gav oss ner till Linköping så skulle vi stanna till på landet och äntligen klippa gräset. Sven har varit på väg ner många gånger men det har regnat så mycket att det inte har varit någon idé. Nu var det sjukt långt gräs när vi kom ner. Vi satte igång med det samma.

Sven på åkgräsklipparen
Sven på åkgräsklipparen
Och jag med handjagaren
Och jag med handjagaren

Så här långt var gräset!

Gång ner till boden
Gång ner till boden
Buskarna syns knappt
Buskarna syns knappt
DSC05473
Och päronträdet ligger kvar

Men innan jag hjälpte till så hade jag bestämt mig för att fräscha upp duschen lite. Jag hade med mig tralltvätt och träolja. Den senare kunde jag aldrig använda för det torkade ju aldrig.

Före
Före
Efter
Efter

Lite skillnad va?

Jag klippte där Sven redan klippt men framför allt hjälpte jag till att räfsa, för det gick inte att köra med uppsamlare.

Rena rama höet
Rena rama höet

Vi hittade ett litet musbo med små små musungar som fanns i det höga gräset. Nästa morgon var ungarna borta och vi tror helt säkert att det var mamma mus som var och hämta dem. Säg inget annat.

Lite skador blev det. Sven körde in i en gren och rispade upp huvudet på tre ställen. Det var i pannan det blödde mest. Men jag tog väl hand om honom, och vi har så mycket bandage och sånt på landet (vis av tidigare händelser). Så ett litet plåster i pannan fick det bli.

Skadad man
Skadad man

Och tror ni inte sen att det började regna i alla fall. Men det var också ganska sent. Det känns som att man bör hålla sig lite tyst en lördagskväll. Jag var helt slut och så var mina fötter också trots att jag hade strumpor i träskorna för att inte få de där träskoblåsorna man alltid får.

Blir de någonsin rena?
Blir de någonsin rena?

Vi orkade bara skiva upp lite kött och varsitt salladsblad och lägga ner i en sån där behändig fajitasskål med bea till. Varsitt glas vatten och sen hopp i säng där vi somnade som två stenar.

Lördagsmiddag
Lördagsmiddag

Nästa morgon regnade det fortfarande. Vi åt frukost och tog var sin dusch i den nu rengjorda dusch “kabinen”. Sen stack vi till Linköping.

Nu är vi nära!
Nu är vi nära!

Där fanns också en hel del att göra om man inte ville skruva altandäck!

Vissna tulpaner och rosor
Vissna tulpaner och rosor
Vissna tulpaner och rosor
Vissna tulpaner och rosor

Det funkar ju inte med rabatter som ligger så oskyddade. Det fanns knölklocka, kråkvicker, förgätmigej och en himla massa annat skit i rabatterna. Det där hade jag kunnat sitta med en hel vecka. Men lite fint blev det i alla fall.

Solursrabatten före
Solursrabatten före
Solursrabatten efter
Solursrabatten efter

Jag fick ner magnolian och buddlejan också men minikiwin som vi köpte i födelsedagspresent får vänta tills de har gjort nytt plank med spaljé.

Sven och Erik skruvade plank för fulla muggar.

Ny altan
Ny altan

Och vid 8-tiden på kvällen när vi varit hemma en stund så fick vi den här bilden. Det var nästan klart, men både skruv och virke var nu slut.

Nästan klart
Nästan klart

När vi kom hem igen vi 1/2 7 så gjorde jag snabbt lite pasta. Sen la vi ut all överbliven öländsk kalksten från fruktträdgården. Våra hantverkare är så himla effektiva att vi är rädda för att de skulle kasta den annars. Vi kunde inte hälla i någon fogsand för det hade regnat 8 mm medan vi var borta. Men vi har i alla fall en säck som vi köpte.

Nu är jag nybadad och ska krypa ner och läsa mig Ken Follet bok. Jag tror att Sven redan sover. Nu är det en ny 4-dagars vecka, fast den här veckan är det fredagen som är ledig!

God natt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.