Liten släktträff

Idag “tjänade” vi en morgontimme och vi var inte lika korkade som förra gången vi bodde på hotell när det blev vintertid. Där satt vi och fattade inget en timme innan frukosten öppnade. Frukosten var lika god som igåt, med undantaget av juicen och kaffet, men nu fick jag en ny favorit, stekta champinjoner. Vi fick ju dessutom ha kvar rummet till kl 18 ikväll, vilken lyx!

vi gick tvärs över gatan och drack en god kopp kaffe där.

Vi tar en kaffe bredvid efter frukost för att kompensera för det vedervärdiga hotellblasket! (Men resten av frukosten var fantastisk!)

Efter att ha konstaterat att det mesta var stängt hamnade vi på en Irma för att inte blåsa bort! Vilken affär! Tänk om den hade varit närmast och varför tar inte svenska affärer efter? Fint, prydligt, ekologiskt och närproducerat och fräscha halvfabrikat! Avundssjuk är bara förnamnet!

Oh, om man hade en Irma som närmsta affär. Bara nyttigt, ekologiskt och ack, så gott!
Hermetiserade soppor till exempel

Vi hade koll på hur Maria lämnade bort hunden, åkte till färjan, hoppade på tåget osv. Allt via teknikens under.

Var är vår date?

Så vi gick mot stationen för att möta henne! Lite absurt känns det när man själv är på besök!

Höghus!

Utanför Tivoli fanns det en affär där man kunde göra sin egen nalle. Jag hittade lite attiraljer som kanske kunde passa Ella!

Glasögon till Ella?
Eller rollerblades?

Jag vet inte var Sven har fått det ifrån att Köpenhamnsborna själva inte tycker om detta nya hus, han kan ju ha drömt det. Jag skulle jättegärna ha det här huset någonstans i Stockholm. Riktigt snyggt var det!

Nytt hus så snyggt
Vi är på stationen!
Och väntar på tåget från Helsingör
Och där är hon, underbara kusin Maria! ❤️

Vi går till Ströget som verkar vara det enda som är öppet. Vi hittar en affär som är så otroligt stor men en massa märkliga kläder i, varav jackan nedanför måste vara den märkligaste. Storlekarna är enorma, färgen gör en åksjuk, och materialet är sträv ull. Och inuti är det någon form av remmar, som jag inte vet vad man ska ha dem till, kanske för att gå rakt. Det var så kul att se Marias minspel när det bytte mellan ska jag säga till hur hemskt det är eller ska jag låtsas att jag tycker den är fin….

Jag hittar en speciell jacka!

Det fanns massor med kappor och den här var jag sugen på, särskilt efter att ha lyssnat på Söndagsmorgan förra veckan när de pratade minnen de hade av Björne.

Nallebjörn
Maria vill ha dyra smycken!
Konstig skyltning hos Lois Vuitton men de säljer väl ändå!

På översta våningen på Illum har de en hel drös med barer och restauranger så dit åkte vi och hittade en bar med mjuka stolar längst in. Vi stannade även där och åt, vilket visade sig vara ett lyckodrag. Både Sven och Maria åt små hemgjorda tortellinis med hyvlad tryffel över. Min risotto var helt ok också till smaken, men lite såsig.

I baren på Illum
Vi hygger oss
Och blir hungriga

Sen fick vi ju se till att det blev lite shopping gjord. Vi stack till Illums Bolighus och Hallelulja, där fanns lampan som var slut i den andra affären. Men vi köpa den i svart men den blev kanske ännu snyggare då, vi får väl se! Men det fanns många andra snygga lampor i butiken också.

Jubileumslampan i färg rav, 9995 DAK, vill ha!
Cool lampa som tänds och släcks när man håller handen någonstans
Fina posters på Illum
Alla tillgängliga färger

Det var väldigt blåsigt ute och ibland kom det några stänk, men det var inte alls så dåligt väder som vi hade läst i prognoserna så vi är jättenöjda.

Ströget

En påse blev det minsann!

Vi stannade på Café Vivaldi nära stationen för att ta en fika innan Maria åkte hem igen för att se om hon fått någon parkeringsböter. Det var inga dåliga portioner de serverade!

Kagerna på Café Vivaldi
Café Vivaldi
Två favoritpersoner!
Skylten till vårt hotell

Vi checkade ut kl 6 och tåget skulle gå 21.07. Vad skulle vi göra under tiden? Till slut hamnade vi på Café Vivaldi igen. Där vi till slut lyckades få i oss lite mat efter den maffiga kakan på eftermiddagen.

Sven med bagage
Jag med bagage
Vi fyller ett skåp och slipper släpa!
Tillbaka på Café Vivaldi!
Vi fyller ett skåp och slipper släpa!

Nu ska vi för första gången få uppleva hur det är att åka nattåg. Det ska bli spännande!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.