Målning med liten pensel

Det känns lite avslaget idag, för vissa mer än andra. Efter att ha hållit oss till cider med tvivelaktig alkoholstyrka i några dagar nu, så delade vi igår på en flaska rödvin. När jag vaknade på natten med dunkande huvud så hängde jag mig under vattenkranen. De gjorde jag två ggr och vaknade pigg som en nötkärna. Men andra personer var ju inte uppe och drack vatten i natt, och har istället fått konsumera ett antal Alvedon idag.

Solen sken lika mycket idag som i går, så även idag kunde vi sitta ute och äta frukost. Men det är bara i solen som det är varmt. Innanför morgonrocken var det svinkallt. Det får nog bli pyjamas ett tag till.

Päronblommor

Idag lät vi lite. Men jag väntade faktiskt till halv 11, innan jag fick Sven att dra i gräsklippningssnöret. Styrka parat med koordination är inte min specialitet. Det blev inte fullt i uppsamlaren, och gräset växer väldigt olika, men det ska vi ändra på. Sven har gått runt med Stroller och gött gräsmattan som bara den!

Jag letade fram en slatt med vit silikatfärg och målade entrén till haciendan, där jag tydligen missat tidigare. Och så bättrade jag på på några andra utsatta ställen. Som vanligt lyckades jag välja arbetsuppgifter som måste utföras i starkt skugga. Hutter!

Nymålad entré till haciendan
Fönsternr 1 ommålat

Sven ägnade sig åt den andra ljudliga aktiviteten, han sågade till de sista stenarna till uteplatsen med vinkelslipen. Vi hade sån tur att vinden blåste från huset. Vi har ju precis tvättat alla fönstren ju. Vinkelslipen la av när det var två bitar kvar, och gick inte att få igång igen. Men det ska alltid finnas något kvar att göra.

Nya uteplatsen färdig
Skugga av bordet
Vår nya uteplats (Oj vad varmt det var där!)
Vad ska jag ställa här nu då?

Efter fikat fortsatte jag med nästa färg, Valnötsfärgad ädelträlasyr. Det finns vissa färger och oljor som man alltid ska ha hemma, och det här är en. Jag bättrade på våra entregaller. Förra gången orkade jag inte leta fram oljan och tog istället vår mossgröna, som vi har på alla staket, och det blev verkligen fult. Nu målade jag över med den bruna och det blev om möjligt ännu fulare. Så det andra gallret slipade jag rent innan jag målade det och det blev lite skillnad.

Slipad och målad
Inte slipad men målad
Och så bordet i köksträdgården

Sen bytte jag till den mossgröna oljan för att måla kanterna ovanpå odlingslådorna. Jag konstaterade att penseln var alldeles för liten. Jag brukar alltid ha för liten pensel när jag målar, men det här var ju löjligt, och för första gången var det inte ens roligt att måla.

Jag fixade ny marinad till köttet vi tog upp ur frysen i går, men aldrig åt. När jag packade upp det kom jag på att det var picknic-bog. Jag trodde att det skulle bli segt som bara den, men det blev hur mört som helst, kanske för vi vacuumförpackade det innan vi frös in det. Jag hade skalat och slantat potatis och den körde vi i airfryern. ALLA borde skaffa en sådan. 1 msk olja och skaka potatisen och sedan köra den i maskinen och det blir som pommes. Hur gott som helst!

Nu händer det!
Körsbärsblommor överallt!
Nytt rekord i rosenkvittenblommor i år. Oj, vad vi ska göra marmelad!

Det känns konstigt att sitta inne och trycka redan kl halv 8 på kvällen, så efter en stund gick jag ut igen och klippte bort trasslig klematis. Men det var för kallt, så nu sitter jag här igen! Det ska inte bli minusgrader i natt, men i morgon ska det bli snö och sedan ska det bli minusgrader resten av veckan. Så i morgon ska vi hänga för det vi planterat ut (mina luktärtor till exempel).

Sven fixade idag det sista i rabatten nere vid garageuppfarten. Det ser inte mycket ut för världen,  men nu kanske jag ÄNTLIGEN kan få min perukbuske!

Inte så imponerande men vänta tills jag fått min perukbuske!

Och så en liten solskenshistoria. Jag hade en plantering vid uteplatsen där jag satt i hop spansk körvel och lila alliumlökar. Jag tyckte att det var så himla fint tillsammans. (Se nedan)

Spansk körvel och allium

Men så bara försvann den spanska körveln. Förra sommaren provade jag att köpa frön och försöka driva upp men det gick inte alls. Inte en enda planta. Men tydligen så sådde jag frön direkt på plats, och troligen är det såna som behöver frysa för att gro, för idag (äntligen!) så såg jag att det faktiskt gror spansk körvel. Tyvärr är det bara 2 alliumlökar kvar, men jag har ju planterat 150 vid muren vid garaget, och de går väl att flytta på!

Tänk att man kan bli så lycklig för en så liten sak!

I morgon har vi semester! :-)

,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.